Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο (μέρος 2)

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες (όσοι ξέρετε) για στεγαστικό δάνειο αγοράς πρώτης κατοικίας.

--Μιλάμε για δάνειο 100000 ευρώ

--Ηλικία δανειολήπτη 29 και περίπου 1000 ευρώ το μήνα μισθός

1) Καταρχάς, ποια είναι κατά τη γνώμη σας η πιο "καλή" τράπεζα σε αυτό το θέμα.

2) Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακούω, ότι δίνει στεγαστικά...ξέρετε αν είναι καλό;

3) Θα πρέπει να βάλω το ακίνητο υποθήκη;

4) Θα μπορώ να δίνω περισσότερα χρήματα από το ποσό των δόσεων κάθε μήνα, αν θέλω;

5) Ξέρετε αν υπάρχουν ποινές προεξόφλησης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :-)

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω συνοπτικά.

1. Δέν έχω γνώμη

2. Δίνει δάνεια, το αν είναι καλό ή όχι το κρίνεις μόνος σου κάνοντας σύγκριση μεταξύ αυτού και κάποιου άλλου δανείου (άλλης τράπεζας).

3. Στάνταρ πρέπει να βάλεις υποθήκη το ακίνητο που αγοράζεις (ενδεχομένως και κάποιο ακόμα!!!), αφού μόνο έτσι οι τράπεζες είναι καλυμμένες σε περίπτωση που σταματήσεις να πληρώνεις το δανειό σου.

4. - 5. Εξαρτάται απο την ευελιξία του δανείου που θα πάρεις (διαφορετικοί όροι ακόμα και σε διαφορετικά δάνεια της ίδιας τράπεζας)

Δημοσ.

Αγαπητέ Waves, θα ήθελα να σου πω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις έρευνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καλύτερη τράπεζα είναι αυτή με το χαμηλότερο επιτόκιο.

Ωστόσο, έχω να σου δώσω μία, κατά τη γνώμη μου, σημαντική πληροφορία : Να επιλέξεις ένα δάνειο το οποίο θα είναι ταυτόχρονα και αποταμιευτικό. Δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά, αλλά πρόκειτε για ένα προϊόν στεγαστικού δανείου (το οποίο οι τράπεζες από μόνες τους ποτέ δεν το προτείνουν για ευνόητους λόγους!!!) το οποίο στη λήξη του θα σου αποδώσει κάποια χρήματα πίσω!! Μάλιστα! Λυπάμαι που δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω, έψαχνα πέρισυ να κάνω μεταφορά του δικού μου στεγαστικού δανείου και μου το πρότεινε φίλος που ήταν γνώστης της κατάστασης και μέσα στα τραπεζικά δάνεια. Ψάξτο, αξίζει !!! :-)

Δημοσ.

Κάνε μια βόλτα από την Αγροτική Τράπεζα ή το Ταχ. Ταμιευτήριο

Αυτή την περίοδο είναι οι πιο αξιόπιστες λύσεις.

Δημοσ.
Καλημέρα/Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες (όσοι ξέρετε) για στεγαστικό δάνειο αγοράς πρώτης κατοικίας.

--Μιλάμε για δάνειο 100000 ευρώ

--Ηλικία δανειολήπτη 29 και περίπου 1000 ευρώ το μήνα μισθός

1) Καταρχάς, ποια είναι κατά τη γνώμη σας η πιο "καλή" τράπεζα σε αυτό το θέμα.

2) Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακούω, ότι δίνει στεγαστικά...ξέρετε αν είναι καλό;

3) Θα πρέπει να βάλω το ακίνητο υποθήκη;

4) Θα μπορώ να δίνω περισσότερα χρήματα από το ποσό των δόσεων κάθε μήνα, αν θέλω;

5) Ξέρετε αν υπάρχουν ποινές προεξόφλησης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :-)

Πιο "καλή" τράπεζα ως προς τι θέμα; Γενικά καλό είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς, υπάρχουν χρηματοοικονομικοί και ασφαλιστικοί σύμβουλοι που μπορούν να σου εξηγήσουν τους όρους και να σου βγάλουν προσφορά ( δηλαδή το τι θα πληρώνεις κάθε μήνα, με τι όρους εννοείται βέβαια αν εγκριθεί να σου δώσουν δάνειο, εξαρτάται τι εκκαθαριστικό έχεις κιόλας). Μιλάω για επαγγελματίες, όχι για δήθεν ασφαλιστές, αλλά για επαγγελματίες που είναι πιστοποιημένοι από το υπουργείο κ.λ.π.

Δημοσ.
Παλι καλα που δεν ηθελες να κανεις και διαφημιση...!

Είδες πουθενά να αναφέρω το όνομα της εταιρείας; Γενικά καλό είναι να πάρει πολλές προσφορές από πολλές εταιρείες μιλώντας με χρηματοοικονομικούς συμβούλους από διάφορες εταιρείες. Δεν του έχω στείλει κανένα π.μ. να τον "πρήξω" τον άνθρωπο, αν θέλει μπορεί να με ρωτήσει μέσω π.μ. να του πω για ποια εταιρεία μιλάω καταρχάς, αφού αναζητά πληροφόρηση για τα δάνεια που υπάρχουν. Αφού υπάρχουν χρήστες στο forum που ασχολούνται με το χώρο θα μπορούσε να πάρει γνώμες και προσφορές και από αυτούς, που είναι το κακό; Δηλαδή όταν κάποιος χρήστης αναφέρει ότι αυτές οι τράπεζες είναι καλές π.χ. δε συνιστά και αυτό μία έμμεση διαφήμιση άσχετα αν δεν εκπροσωπεί κάποια εταιρεία και είναι καθαρά προσωπική του άποψη; Σε forum είμαστε, τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν διαφήμιση...Anyway , κάνω edit το αρχικό μου ποστ για να λήξει το θέμα.

Δημοσ.
Είδες πουθενά να αναφέρω το όνομα της εταιρείας; Γενικά καλό είναι να πάρει πολλές προσφορές από πολλές εταιρείες μιλώντας με χρηματοοικονομικούς συμβούλους από διάφορες εταιρείες. Δεν του έχω στείλει κανένα π.μ. να τον "πρήξω" τον άνθρωπο, αν θέλει μπορεί να με ρωτήσει μέσω π.μ. να του πω για ποια εταιρεία μιλάω καταρχάς, αφού αναζητά πληροφόρηση για τα δάνεια που υπάρχουν. Αφού υπάρχουν χρήστες στο forum που ασχολούνται με το χώρο θα μπορούσε να πάρει γνώμες και προσφορές και από αυτούς, που είναι το κακό; Δηλαδή όταν κάποιος χρήστης αναφέρει ότι αυτές οι τράπεζες είναι καλές π.χ. δε συνιστά και αυτό μία έμμεση διαφήμιση άσχετα αν δεν εκπροσωπεί κάποια εταιρεία και είναι καθαρά προσωπική του άποψη; Σε forum είμαστε, τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν διαφήμιση...

Δεν το ειπα με κακο σκοπο η για να ενοχληθεις, μια ψιλοδιαφημισουλα μπορει κατα τη γνωμη μου να την εκανες, αλλα τιποτα ενοχλητικο και τιποτα που ενδεχομενως δεν θα εκανα κ εγω στη θεση σου..Αν σε πειραξε το ποστ μου το διαγραφω.

Τωρα εγω θα συμβουλευα να μιλησει ο φιλος οπωσδηποτε με ανθρωπους του τραπεζικου και οικονομικου κλαδου, γιατι η αγορα ειναι περιεργη και σιγουρα κρυβει πολλες παγιδες.

Δημοσ.
Δεν το ειπα με κακο σκοπο η για να ενοχληθεις, μια ψιλοδιαφημισουλα μπορει κατα τη γνωμη μου να την εκανες, αλλα τιποτα ενοχλητικο και τιποτα που ενδεχομενως δεν θα εκανα κ εγω στη θεση σου..Αν σε πειραξε το ποστ μου το διαγραφω.

Τωρα εγω θα συμβουλευα να μιλησει ο φιλος οπωσδηποτε με ανθρωπους του τραπεζικου και οικονομικου κλαδου, γιατι η αγορα ειναι περιεργη και σιγουρα κρυβει πολλες παγιδες.

Ο.κ. μη το διαγράψεις :-D Τις τελευταίες μέρες έχω μία τάση και παρεξηγούμαι με τα πάντα :lol: Γενικά θέλει προσοχή σε αυτά τα θέματα, γιατί δεν είναι όλα τα τραπεζικά προιόντα κατάλληλα για όλους, πρέπει να εξεταστούν πάρα πολύ καλά οι όροι, γιατί μιλάμε για δάνειο και υποθήκες όχι για ένα απλό προιόν. Σε αυτά τα θέματα θέλει καλή έρευνα αγοράς;)

Δημοσ.

Συμφωνω σ αυτα που λες απολυτα. Συν το οτι εκτος απο την επεξηγηση των τωρινων τραπεζικων προιοντων, πρεπει να απευθυνθει και σε οικονομολογους, κτλ.. για να δει μακροπροθεσμα τη σεναρια υπαρχουν για την οικονομια, πως θα κινηθουν τα επιτοκια και χιλια δυο αλλα..Δε θελω να το παιξω ειδικος, αλλα οταν παιρνεις ενα δανειο 25ετιας που θα σου καθορισει τη ζωη, πρεπει να εισαι διπλο- και τριπλο- εξασφαλισμενος..

Δημοσ.
Συμφωνω σ αυτα που λες απολυτα. Συν το οτι εκτος απο την επεξηγηση των τωρινων τραπεζικων προιοντων, πρεπει να απευθυνθει και σε οικονομολογους, κτλ.. για να δει μακροπροθεσμα τη σεναρια υπαρχουν για την οικονομια, πως θα κινηθουν τα επιτοκια και χιλια δυο αλλα..Δε θελω να το παιξω ειδικος, αλλα οταν παιρνεις ενα δανειο 25ετιας που θα σου καθορισει τη ζωη, πρεπει να εισαι διπλο- και τριπλο- εξασφαλισμενος..

Μία χαρά τα λες...Π.χ. είδες τι έγινε με το ελβετικό φράγκο τώρα πρόσφατα με την μείωση των επιτοκίων. Όταν παίρνεις ένα δάνειο πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου πολλούς παράγοντες και σίγουρα τα περί σταθερών, κυμαινομένων επιτοκίων, με τι επιτόκια συνδέονται και τα σχετικά. Να σου πω την αλήθεια τα στεγαστικά δάνεια πάντα με φόβιζαν , άλλο να κάνεις π.χ. ένα πρόγραμμα για ασφάλιση υγείας ή να πάρεις κάποιο δάνειο για την επιχείρησή σου, το στεγαστικό δάνειο είναι μεγάλη δέσμευση και όλα τα μακροπρόθεσμα δάνεια. Γενικα θα κατευθυνόμουν σε κάποιο δάνειο που να υπάρχει ασφάλιση π.χ. αν για κάποιο διάστημα δε μπορείς να εργαστείς, υπάρχουν τέτοια δάνεια, δεν είμαι του χώρου για να γνωρίζω περισσότερα. Πώς μπορείς να ξέρεις όταν παίρνεις ένα μακροπρόθεσμο δάνειο ότι κάποια στιγμή δε θα έχεις πρόβλημα να πληρώσεις κάποιες δόσεις; Για αυτό συνιστώ στον topic starter πολύ καλή έρευνα αγοράς και να διαβάσει πάρα πάρα πολύ καλά τους όρους των συμβολαίων!!!!

Δημοσ.

Ακούω, ότι είναι δύσκολο να πάρω δάνειο.

Δουλεύω ένα χρόνο με μισθό κοντά στα 1000 και θέλω να δίνω γύρω στα 400 ευρώ για 40 χρόνια δύσκολο;;;

Δημοσ.
Μία χαρά τα λες...Π.χ. είδες τι έγινε με το ελβετικό φράγκο τώρα πρόσφατα με την μείωση των επιτοκίων. Όταν παίρνεις ένα δάνειο πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου πολλούς παράγοντες και σίγουρα τα περί σταθερών, κυμαινομένων επιτοκίων, με τι επιτόκια συνδέονται και τα σχετικά. Να σου πω την αλήθεια τα στεγαστικά δάνεια πάντα με φόβιζαν , άλλο να κάνεις π.χ. ένα πρόγραμμα για ασφάλιση υγείας ή να πάρεις κάποιο δάνειο για την επιχείρησή σου, το στεγαστικό δάνειο είναι μεγάλη δέσμευση και όλα τα μακροπρόθεσμα δάνεια. Γενικα θα κατευθυνόμουν σε κάποιο δάνειο που να υπάρχει ασφάλιση π.χ. αν για κάποιο διάστημα δε μπορείς να εργαστείς, υπάρχουν τέτοια δάνεια, δεν είμαι του χώρου για να γνωρίζω περισσότερα. Πώς μπορείς να ξέρεις όταν παίρνεις ένα μακροπρόθεσμο δάνειο ότι κάποια στιγμή δε θα έχεις πρόβλημα να πληρώσεις κάποιες δόσεις; Για αυτό συνιστώ στον topic starter πολύ καλή έρευνα αγοράς και να διαβάσει πάρα πάρα πολύ καλά τους όρους των συμβολαίων!!!!

Τι μεταβολή είδες στην αξία του Ελβετικού?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...