Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mercyful_Fate δεν πήγαινε για σενα man :-) ,εννοείται πάντως ότι δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω.

Κοίτα, όταν οι εναλλακτικοί που θα επιβιώσουν αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους σε μεγέθη συγκρισιμα με τον ΟΤΕ, τότε η ρύθμιση θα σταματήσει και η αγορά θα αυτορυθμίζεται (στα βασικά της, ωστόσο η ρυθμιστική αρχή δεν θα πάψει να υπάρχει, δε γίνεται αυτό). Βλέπε το παράδειγμα της κινητής τηλεφωνίας, όπου δεν είχες παραδοσιακό μονοπώλιο, αλλά οι τρεις μεγάλες εταιρίες ξεκίνησαν περίπου ταυτόχρονα και είναι πάνω/κάτω ισοδύναμες. Εκεί δεν υπάρχει καμιά εύνοια προς την μία και εχθρότητα προν την άλλη (ρυθμιστικά πάντα), γιατί απλώς δεν χρειάζεται.

Σ' αυτό δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε πότε θα "μεγαλώσουν" οι ενναλακτικοί,το λογικό είναι να έχει συμφωνηθεί κάποια χρονική περίοδος.

Δηλαδή αν τους πάρει 50 χρόνια να φτάσουν σε συγκρίσιμα μεγέθη θα συνεχίζεται αυτό;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σ' αυτό δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε πότε θα "μεγαλώσουν" οι ενναλακτικοί,το λογικό είναι να έχει συμφωνηθεί κάποια χρονική περίοδος.

Δηλαδή αν τους πάρει 50 χρόνια να φτάσουν σε συγκρίσιμα μεγέθη θα συνεχίζεται αυτό;

Μα νομίζω έτσι γίνεται.

Απλώς εγώ μίλησα για το θεωρητικό σκέλος του όλου πράγματος.

Δημοσ.

Κοίτα, όταν οι εναλλακτικοί που θα επιβιώσουν αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους σε μεγέθη συγκρισιμα με τον ΟΤΕ, τότε η ρύθμιση θα σταματήσει και η αγορά θα αυτορυθμίζεται (στα βασικά της, ωστόσο η ρυθμιστική αρχή δεν θα πάψει να υπάρχει, δε γίνεται αυτό). Βλέπε το παράδειγμα της κινητής τηλεφωνίας, όπου δεν είχες παραδοσιακό μονοπώλιο, αλλά οι τρεις μεγάλες εταιρίες ξεκίνησαν περίπου ταυτόχρονα και είναι πάνω/κάτω ισοδύναμες. Εκεί δεν υπάρχει καμιά εύνοια προς την μία και εχθρότητα προν την άλλη (ρυθμιστικά πάντα), γιατί απλώς δεν χρειάζεται.

Δεν καμπανιάζεται ο ΟΤΕ συνεχώς. Απλώς δεν τον αφήνουν να τσακίσει κοστολογικά τους μικρούς. Γι'αυτό φαίνεται σαν εύνοια προς τους εναλλακτικούς, γιατί δεν είναι αυτοί που ζημιώνουν τον ΟΤΕ, αλλά ανάποδα.

Να δόσω ένα παράδειγμα: έστω ότι ο Α πουλάει χονδρικής στον Β με κόστος Χ, και πουλάει λιανικής στον Γ με τιμή Χ-5. Έρχεται, λοιπόν, και λέει η ΕΕΤΤ: αφού εσύ πουλάς στον Γ με τιμή Χ-5, τότε το κόστος σου είναι π.χ. Χ-10 (μικρότερο από Χ-5), οπότε πρέπει να πουλήσεις την χονδρική σου στον Β τουλάχιστον Χ-10 (με ίδιο κόστος δηλαδή, γιατί η χονδρική του ΟΤΕ στους εναλλακτικούς βγαίνει βάση κοστοστρεφούς μοντέλου - δηλαδή πουλάει στο κόστος). Αλλιώς ο εναλλακτικός θα πουλάει με τιμή Χ + 1 (1 μονάδα κέρδος), ο ΟΤΕ ταυτόχρονα με τιμή Χ - 5, και ο εναλλακτικός μοιραία θα κλείσει. Κανατοητό πιστεύω το παράδειγμα.

//εντιτ: νομίζω έμπλεξα και κανα δυό παραθέσεις... σόρρυ :P

Εδω ειναι που διαφωνω εγω. Στο οτι οσο ο Οτε (χαρισματικα) εχει κατι παραπανω απο τους αλλους (το last mile) το οποιο και θα το χρεωνει παντα στους αλλους, η ρυθμιση αναγκαστικα δεν μπορει να σταματησει. Εκτος και ολοι οι εναλλακτικοι, μου φερουν (αν βρεθει τροπος) καλωδιο μεχρι το σπιτι μου.

Αλλα με τις μεχρι τωρα καταστασεις, τουλαχιστον στην πολη μου (και πιστευω και σε ολες τις μικρες πολεις) οσοι ηρθαν με δικο τους καλωδιο, εφτασαν μονο μεχρι τα κυκλωματα του οτε, σε καθε δρομο και σοκακι, ειναι φυση αδυνατο να σκαψουν και να περασουν καλωδιο.

Δημοσ.

Βασικά δεν διαφωνούμε. Το ότι εγκαθιδρύεται σχετικά καλός ανταγωνισμός σε μια αγορά (οποιαδήποτε αγορά) δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται ανάγκη για ρύθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...