Προς το περιεχόμενο

τι λέτε για αυτό; (ASUS EEE BOX B202)

metatron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι να αλλάξω το pc που ήδη έχω (ένα p4 στα 1,6 με 1 g ram, όχι γιατί δε με βολεύει αλλά έχει αρχίσει τα προβλήματα... το έχω πάνω από 8 χρόνια...)

θέλω να πάρω κάτι φτηνό κ καλό... τα πράγματα που κάνω στο pc είναι: εργασίες στο word, surfing στο net, μουσική, ταινίες (divx) και skype...!

σε μια ερευνά μου βρήκα το παραπάνω μηχανάκι στα ~300ε., τι λέτε αξίζει (αναφορικά με τη χρήση που το θέλω εγώ... μπορώ να βρω κάτι καλύτερο στο ίδια λεφτά;)?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908602

υ.γ.: θέλω να το δουλεύω 24/7 (απαραίτητη προϋπόθεση)... τι λέτε θα αντέξει?

Δημοσ.

Με τα ίδια περίπου χρήματα, μπορείς να συνθέσεις σύστημα πολύ δυνατότερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και πιο αναβαθμίσιμο από το EeeBox B202. Ενδεικτικά αναφέρω components:

Μητρική κάρτα: Κάποια με υποστήριξη για AMD επεξεργαστές, με chipset ΑMD και ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών ΑΤΙ HD3200 ή HD3300.

Επεξεργαστής: 2πύρηνος AMD από τη σειρά Energy Efficient. Π.χ. ο 5050E είναι μία άριστη επιλογή για την χρήση που θες.

RAM: Ένα DIMM-άκι DDR-II των 800MHz με Cache Latency 5 για αρχή.

Σκληρός δίσκος: Ένας SATA-II των 500GB για αρχή.

DVDRW: Πολύ μικρές οι διαφορές στις τιμές τους. Πάρε οποιοδήποτε κοντά στα 20€ σου κάνει περισσότερο κλικ ως brand name.

Κουτί+τροφοδοτικό: Αν επιλέξεις κάποιο κουτί με προεγκατεστημένο τροφοδοτικό, μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις κάτω από το όριο τιμής του B202. Αλλιώς, αν πας σε ξεχωριστή αγορά (που θα είναι και ποιοτικότερα ως components, κατά πάσα πιθανότητα), να υπολογίζεις +20-30€ περίπου από την τιμή του Asus EeeBox.

Δημοσ.

Κι εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο, και η διαφορά του με άλλα συστήματα που προφανώς είναι δυνατότερα είναι ο περιορισμένος χώρος που ελάχιστα tower μπορούν να προσφέρουν. Αν ξαναπάρω pc (και όχι Mac) το θέμα του χώρου θα είναι προτεραιότητα.

Btw, το συγκεκριμένο ίσως βγει φθηνότερα από εξωτερικό.

Δημοσ.

Δες και αυτό MSI WIND NETTOP D130

# Επεξεργαστής: Intel Atom Dual core Processor 330 (1M Cache, 1.60 GHz, 533 MHz FSB)

# Μνήμη: 2GB DDR2 στα 533MHz.

# Σκληρός Δίσκος: 160GB SATA.

# Οπτικός Δίσκος: DVD Super-Multi drive.

# Λογισμικό: Windows XP Αγγλικά

Δημοσ.

Το MSI έχει σαφώς ανώτερα χαρακτηριστικά (επεξεργαστής, μνήμη, DVD), με μόλις 10€ παραπάνω. Από την άλλη, το Asus είναι στιλάτο με όγκο μόλις το 1/4 του MSI. Βέβαια ένα εξωτερικό DVD (που μάλλον θα χρειαστείς) ανεβάζει το κόστος του Asus και 3πλασιάζει το μέγεθος του, χώρια που γεμίζεις καλώδια.

Πέρα από αυτά και εν όψη του καινούργιου chipset της NVidia (αν δεν κάνω λάθος), η γνώμη μου θα ήταν να περιμένεις, εφόσον σε ενδιαφέρουν τα αξιοπρόσεκτα multimedia χαρακτηριστικά που υπόσχεται η νέα πλατφόρμα.

Δημοσ.
Με τα ίδια περίπου χρήματα, μπορείς να συνθέσεις σύστημα πολύ δυνατότερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και πιο αναβαθμίσιμο από το EeeBox B202. Ενδεικτικά αναφέρω components:

Μητρική κάρτα: Κάποια με υποστήριξη για AMD επεξεργαστές, με chipset ΑMD και ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών ΑΤΙ HD3200 ή HD3300.

Επεξεργαστής: 2πύρηνος AMD από τη σειρά Energy Efficient. Π.χ. ο 5050E είναι μία άριστη επιλογή για την χρήση που θες.

RAM: Ένα DIMM-άκι DDR-II των 800MHz με Cache Latency 5 για αρχή.

Σκληρός δίσκος: Ένας SATA-II των 500GB για αρχή.

DVDRW: Πολύ μικρές οι διαφορές στις τιμές τους. Πάρε οποιοδήποτε κοντά στα 20€ σου κάνει περισσότερο κλικ ως brand name.

Κουτί+τροφοδοτικό: Αν επιλέξεις κάποιο κουτί με προεγκατεστημένο τροφοδοτικό, μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις κάτω από το όριο τιμής του B202. Αλλιώς, αν πας σε ξεχωριστή αγορά (που θα είναι και ποιοτικότερα ως components, κατά πάσα πιθανότητα), να υπολογίζεις +20-30€ περίπου από την τιμή του Asus EeeBox.

+1 σε αυτη την λυση.

αν εχεις αυτο το περιθωριο των 100€ πας σε κατι τετοιο.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά!

να πω την αλήθεια το msi μου άρεσε αρκετά κ η τιμή μια χαρά!

ο dual core atom με ποιόν pentium θα μπορούσε να συγκριθεί σε επιδόσεις?

(αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να πάιζει 1080p?)

ευχαριστώ κ πάλι!

Δημοσ.
μην την πατησεις απο τις ομορφιες και τα ρεστα,κανε αυτο που λεει ο parsi

Για τις ομορφιές δε λέω - υποκειμενικό καθαρά το θέμα. Τα ρέστα όμως δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Μπορεί για μένα και για σένα, που μας αρέσει να σκαλίζουμε, να στήνουμε και να αναβαθμίζουμε κάθε τόσο, αυτά τα κουτάκια να μη λένε τίποτα. Για κάποιον όμως που λέει

τα πράγματα που κάνω στο pc είναι: εργασίες στο word, surfing στο net, μουσική, ταινίες (divx) και skype...!

δε νομίζω να του πέφτει άσχημα ένα pcάκι μια σταλίτσα, απόλυτα ήσυχο, που μπορεί να το βγάλει απ' το monitor και να απολαύσει μια ταινία στην LCD ή να το πάρει μαζί σε κάποιο άλλο σπίτι κι όλα αυτά με 320€.

Ένα netbook δηλαδή χωρίς οθόνη και μπαταρία, αλλά με ενσωματωμένο DVD και την άνετη ισχύ του dual core atom.

Δημοσ.

Οκ, σίγουρα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Πάντως προσωπικά θα είμαι πάντα υπερ της λύσης parsifal.

Απο την άλλη υπάρχη το εξής πρόβλημα με τα eeebox- NETTOP κτλ, που κατά τη γνώμη μου πολλές φορές αναιρεί το αισθητικό επιχείρημα που συχνά αναφέρεται.

Εχεις λοιπόν το NETTOP και που το τοποθετείς? Πάνω στο γραφείο.

Τι έχεις συνδεδεμένο πάνω του? Οθόνη, πληκτρολόγιο, ποοντίκι, καλώδιο ήχου, εκτυπωτή (αν έχεις) κτλ....

μαντέψτε λοιπόν πόσο ωραία είναι να έχεις μια σταλιά κουτάκι και να "τρέχουν" παντού γύρω του τα "μακαρόνια"...

χίλιες φορές το κλασσικό κουτί (πάντα χαμηλά), με τα καλώδια δεμένα, περασμένα σε "διαχειριστές". Ειδικά αν έχεις κατάληλο γραφείο το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αισθητικά. Δείχνει πολύ περισσότερο "εν τάξη" από ότι να έχεις τα πάντα μπροστά σου, φόρα παρτίδα.

Δημοσ.

τελικά ρε παιδιά ποια είναι η ισχύ ενός dual atom σε σχέση με έναν pentium για να καταλάβω? (1080p θα παίζει?)

επίσης, θα αντέχει ένα τέτοιο μηχανάκι 24/7?

υ.γ.: δε διαφωνώ με τη λύση του parsifal, απλά για μένα που δεν ξέρω πολλά από hardware κ στήσιμο, μια έτοιμη λύση με περασμένα αυθεντικά windows σε αυτή την τιμή στην παρούσα φάση κ για τη χρήση που το θέλω, είναι κουτί!

όταν φτιάξω έναν υπολογιστή με αξιώσεις εννοείται πως θα πάω σε κομμάτια μεριά... κ αυτό το μηχανάκι, αν ζει ακόμα θα το κάνω media center στην lcd... έτσι το σκέφτομαι...!

Δημοσ.
τελικά ρε παιδιά ποια είναι η ισχύ ενός dual atom σε σχέση με έναν pentium για να καταλάβω?

από το tomshardware

"Did The Atom Model Fail?

It certainly didn’t, because you need to also factor cost into the equation: you are looking at a cost difference of at least $80 if you compare an integrated Atom solution with an entry level Core 2 Duo E7000 and a suitable G31 or G33 motherboard. If you are really sure that the desired system will be exclusively used for undemanding applications such as browsing the Web, reading email or doing simple business work, the Atom solution will be fine. It is slower than any other x86 platform—check out our comparison with VIA’s Nano—so be prepared to be patient. But it is also one of the lowest power solutions at the least possible cost, which can be an appealing combination in times of economic pressure, despite some efficiency drawbacks.'

θα αντέχει ένα τέτοιο μηχανάκι 24/7?

από το site της MSI:

"It is very suitable for 24H computing needs such as e-mail servers, file servers."

1080p θα παίζει?

μάλλον θα ήταν καλύτερα να περιμένεις την καινούργια πλατφόρμα με το chipset ΙΟΝ της nvidia - δεν νομίζω να αργήσει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...