moca Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Θα ηθελα τη γνωμη σας, οποιος εχει εμπειρια επι του θεματος, σχετικα με τις θερμοκρασιες που παρουσιαζει το συστημα μου οταν ειναι idle. Ειναι ενας i7 920, μια ATI 4870 1GB και ενας σκληρος Barracuda 7200.12 (500 Gb), ολα με τη στοκ ψυξη, στοκ ρυθμισεις, κανενα o/c. To κουτι ειναι Αntec 900 (3x12mm + 1x20mm). Οι θερμοκρασίες idle έχουν ως εξής : cpu: 45 (o πιο ζεστος απο τους 4) gpu: 46 hdd: 25 Και μιλάμε για idle παντα, σε full load όταν τρεχω τεστ απο το everest μετα απο λιγα δευτερολεπτα κολλάει το μηχανημα οποτε δε ξέρω max θερμοκρασιες.. Κυριως για το cpu ανησυχω, μηπως ειναι απαραιτητο να βάλω thermal paste ή aftermarket ψυκτρα? Σορρυ, δεν ειμαι και πολυ σχετικος..χεχε Και τέλος, ξερετε κανενα προγραμμα που να παρακολουθει θερμοκρασιες απο cpu gpu και hdd συγχρόνως? (Εκτος απο everest, realtemp, coretemp, speedfan που δε γραφουν gpu temp..)
disqualified Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 το everest εχει gpu temp παντως σιγουρα. Δοκιμασε και το pc wizard τσεκαρε απο το bios ποιες θερμοκρασιες εχει ως ορια, και ενεργοποιησε τα μπιπ για το οταν ξεπερασει μια θερμοκρασια δεν προλαβαινεις καθολου με το everest να δεις μεχρι ποια θερμοκρασια φτανει?
moca Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Χμμ.. Μολις το ξαναδοκιμασα το Everest και δεν κολλησε..! Με cpu stress φτανει max 70οC Οσον αφορα τη gpu temp, ισως να μην υποστηριζει για τη δικια μου καρτα, δεν υπαρχει πουθενα ενδειξη..Μονο απο gpu-z εχω καταφερει να παρω ενδειξη θερμοκρασιας, ολα τα αλλα προγραμματα δεν εχουν καν σαν επιλογη την εμφανιση gpu temp..
the_eye Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Καλά είσαι σε γενικές γραμμές. Ίσος να θες καλύτερο εξαερισμό στο κουτί.
panos2171 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Mπορει να μου πει καποιος αν ειναι νταξει οι θερμοκρασιες?????
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Με τη stock ψύκτρα φαντάζομαι.. τρέξε ένα prime95/OCCT να δεις τι παίζει υπό φόρτο. Γενικά οι θερμοκρασίες είναι λογικές πάντως (μην πω καλές).
panos2171 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ναι δεν εχω πειραξει τιποτα απο ψυκτρες,απλα τωρα με τις ζεστες ανεβαινει και η θερμοκρασια του pc και επειδη οι ανεμιστηρες θελουν καθαρισμα(κατι που δεν εχω χρονο προς το παρον να κανω) θελω να ειμαι ησυχος μην κανει κανα μπαμ.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Βαλε το OCCT3 και κανε CPU Linpack test. Παραλληλα εχει ανοιχτο το COretemp, και μετα απο 10 λεπτακια πες μας τι θερμοκρασιες λεει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.