Προς το περιεχόμενο

Εχω ATHLON 64 4000+, τι GPU να πάρω? HD4870?

ns1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...εχω μια 6800ultra αλλά επειδή θα τα σκάσω για high end laptop (2.5k+) δεν θέλω να πάρω new desktop. Αναβάθμιση CPU ειναι χλωμη λογω socket 939, οποτε λεω να παρω απλα μια νεα GPU τουλαχιστον να παιζω καποια games...

Δεν έχω περιορισμό χρημάτων, ωστόσο λόγω του CPU μου μήπως υπάρχει κάποιο όριο που μπορώ να κοιτάω? Π.χ σκέφτομαι για μια HD4870, μηπως είναι too much? Αν ναι, τότε τι? Μήπως μια 9800GTX+?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Νάσος.

• Moderators
Δημοσ.

Με μονοπυρηνο CPU εχεις αυτοματως τρελό bottleneck σε σημερινα παιχνιδια (και σε μελλοντικα -> quad core optimized ακομα περισσοτερο).

Π.χ. η Χ1800ΧΤ μου (του 2006) με τον Α64 3500+ (oced σε 4000+) ηδη ετρωγε φρεναρισμα. Διαφορα καταλαβα αμεσως μολις πηγα σε Core2.

Οποτε θα ελεγα 4830 και παλι πολλη του πεφτει...

4870/9800GTX+ σε καμια περιπτωση.

Εχεις υποψην οτι με ΠΟΛΥ λιγοτερα χρηματα για λαπτοπ χανεις μολις ενα 5% επιδοσεις, ετσι? (Τα οποία χρηματα κάλλιστα μπορεις να επενδυσεις για να αλλαξεις τα βασικα μερη του desktοp σου).

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ GeorgeMan...

Όντως για το laptop είναι αρκετα τα χρήματα, αλλά θέλω 18.4' οπωσδήποτε...και γενικά επειδή το χρησιμοποιώ πολύ και ως desktop replacement, συνηθίζω κάθε 2 χρόνια να παίρνω κάποιο απο τα high-end...

Δυστυχώς το φοβόμουν το τρελό bottleneck...ευτυχώς ρώτησα πρωτα :)

Τι να πρωτοαλλάξω μωρέ στο PC μου...μονο το κουτι και το τροφοδοτικο θα μείνει :) Έψαξα για CPU στο ebay, αλλά είναι πολύ ακριβοί οι 64χ2 για τόσο παλιοί...εσύ λες να 'χτυπήσω' έναν?

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Έψαξα για CPU στο ebay, αλλά είναι πολύ ακριβοί οι 64χ2 για τόσο παλιοί...εσύ λες να 'χτυπήσω' έναν?

Χτυπησε 3800+ (ή 3600+) Χ 2, και ανεβασε τον, οσο παει :devil:

πουλωντας τον 4000+ δε θα ερθει παρα πολυ ακριβα αυτο,

επισης υπολογιζε οτι τον Χ 2 θα δωσεις σε καλη τιμη μετα ;)

Αν μεινεις με 4000+ τοτε 4830

Αν πας σε Χ 2 τοτε και 4850 :P

Δημοσ.

Οκ παίδες...το έπιασα το υπονοούμενο...ε, ρε που κατάντησα...μέχρι την 6800ultra είχα πάντα το πιο extreme pc...και τώρα κοιτάω κάρτες με 60 ευρώ :) Νομίζω η 6800 έκανε 550 όταν την πήρα...σαν τώρα θυμάμαι που είχα πάρει πρώτος την 1η GeForce που είχε βγει (Creative νομίζω σε φαντασμαγορικό μπλε κουτί, είχε και πιασιάρικο όνομα, κάτι σε ...ator).

Τεσπα, μια ερώτηση μόνο: έστω κι έτσι, πρόκειται να παίξω κανα Crysis σε medium ανάλυση, ή σήμερα θα πυροβολώ και αύριο θα σκωτώνω?

Thanks!

• Moderators
Δημοσ.
Σ'ευχαριστώ πολύ GeorgeMan...

Όντως για το laptop είναι αρκετα τα χρήματα, αλλά θέλω 18.4' οπωσδήποτε...και γενικά επειδή το χρησιμοποιώ πολύ και ως desktop replacement, συνηθίζω κάθε 2 χρόνια να παίρνω κάποιο απο τα high-end...

Δυστυχώς το φοβόμουν το τρελό bottleneck...ευτυχώς ρώτησα πρωτα :)

Τι να πρωτοαλλάξω μωρέ στο PC μου...μονο το κουτι και το τροφοδοτικο θα μείνει :) Έψαξα για CPU στο ebay, αλλά είναι πολύ ακριβοί οι 64χ2 για τόσο παλιοί...εσύ λες να 'χτυπήσω' έναν?

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Ε ναι σχεδον μονο αυτα θα μεινουν. :lol:

Παντως πλεον με 1,5k ευρω χτυπας πολυ καλο λαπτοπάκι (και εχω την εντυπωση οτι και οι 18,4 αρχιζουν απο πολυ κατω απο τα 2,5 χιλιαρικα).

Να αλλαξεις τωρα cpu σε ενα πεθαμενο socket δε στο προτεινω. Εξαλλου οι τιμες εχουν πεσει πολυ πλεον για τους Core2 ;)

PS: Τιποτα ρε συ, και καλωσηλθες :-)

Edit: Βλεπω οτι ξανααπαντησες! :P Οποτε απαντω και στο τελευταιο ποστ σου: Η 6800Ultra ηταν πολυ καλη...αλλα για την εποχη της. Πλεον η 4670 με ~65 ευρω τη σκιζει και τη παταει κατω, κι εχει κι ενα σωρο ακομα features. Crysis σε medium αναλυση και Lowest details ιισως να παιζει και η 6800. (Αυτο με το Crysis ποτε δε το καταλαβα αλλα τεσπα... φουλ κακογραμμενο παιχνιδι!)

PS στο edit: Γιαυτο ακριβως σου λεμε οτι δεν αξιζει να σκας τρελα λεφτα για hi end. Καλυτερα mainstream και πιο συχνα ;)

Δημοσ.
Χτυπησε 3800+ (ή 3600+) Χ 2, και ανεβασε τον, οσο παει :devil:

πουλωντας τον 4000+ δε θα ερθει παρα πολυ ακριβα αυτο,

επισης υπολογιζε οτι τον Χ 2 θα δωσεις σε καλη τιμη μετα ;)

Αν μεινεις με 4000+ τοτε 4830

Αν πας σε Χ 2 τοτε και 4850 :P

Ώστε μου προτείνεις να ασχοληθώ ξανά με το ευγενές άθλημα του O/C? Νομίζω γέρασα για αυτό πια :)

Δηλαδή, ένας 3800 Χ2 έχει τόση μεγάλη διαφορά με τον απλο 4000+ που να αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με ebay κτλ? Καλά, γιατί έχουν εξαφανιστεί απο τα ελληνικά μαγαζιά οι Χ2?

Δημοσ.

Δηλαδή, ένας 3800 Χ2 έχει τόση μεγάλη διαφορά με τον απλο 4000+ που να αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με ebay κτλ?

Εχει τη διαφορα που (θα) κανει αρκετα τη διαφορα => σε playable ;)

Αν και ανεβαζοντας τον 4000+ @ 2.8 - 2.9 GHz θα κερδισεις & ετσι :devil:

Χονδρικα: 4000+ @2.9 GHz + 4850 = E2160 @stock (1.8) + 4850 B)

Δημοσ.
Εχουν εξαφανιστει γιατι καταργηθηκαν "εν μια νυκτι", καπου προπερσυ...

Κατάλαβα...

Αlea jacta est...(ο κύβος ερρίφθει)...παίρνω μια φτωχή πλην τίμια 4830, προσπαθώ να σκωτώσω μερικούς κακούς στο Crysis, κι έτσι και δεν τα καταφέρω με βλέπω να ακολουθώ τις παλιές, καταναλωτικές ανοησίες: Επίσκεψη στο site του eshop, sortarisma των έτοιμων συστημάτων απο το ακριβότερο στο φθηνότερο, και αγορά του ακριβότερου, με την κωδικη ονομασία 'super extreme ultimate gamer pc' :) (μη χαλάμε και φαιά ουσία άδικα, αφού εκεί θα καταλήξω και μόνος μου αν το φτιάξω...).

Thanks for the info guys!!

Εχει τη διαφορα που (θα) κανει αρκετα τη διαφορα => σε playable ;)

Αν και ανεβαζοντας τον 4000+ @ 2.8 - 2.9 GHz θα κερδισεις & ετσι :devil:

Χονδρικα: 4000+ @2.9 GHz + 4850 = E2160 @stock (1.8) + 4850 B)

Σε έχασα στο σημείο: 'Ε2160' @stock (1.8)'...τι εστί Ε2160??

• Moderators
Δημοσ.

Nope, και hi end συστημα να φτιαξεις, το custom λεει πιο πολυ :-D

(διαβασε και το ποστ νουμερο7 ξανα, εκανα μερικα edit).

Edit: Ε2160 ειναι ενας low end διπυρηνος επεξεργαστης της Intel, ο οποιος λειτουργει στα 1,8Ghz και ειναι ισαξιος του Χ2 που θα επαιρνες - αλλα τελικα κατεληξες οτι δεν αξιζει. :P (και εννοειται πολυ καλυτερος απο τον δικο σου).

Δημοσ.
Nope, και hi end συστημα να φτιαξεις, το custom λεει πιο πολυ :-D

(διαβασε και το ποστ νουμερο7 ξανα, εκανα μερικα edit).

Edit: Ε2160 ειναι ενας low end διπυρηνος επεξεργαστης της Intel, ο οποιος λειτουργει στα 1,8Ghz και ειναι ισαξιος του Χ2 που θα επαιρνες - αλλα τελικα κατεληξες οτι δεν αξιζει. :P (και εννοειται πολυ καλυτερος απο τον δικο σου).

Καλά, εννοείται και συμφωνώ για το custom...έχω περάσει άπειρα βράδια να ψάχνω μέχρι αηδίας πληροφορίες μέχρι και για το floppy που έβαζα :) Απλά μάλλον μεγάλωσα λίγο, και οι λίγες πλέον ελεύθερες ώρες που έχω, πάνε στη γυναίκα μου :) Οπότε...

Οκ λοιπόν, θα κάνω ένα ακόμη Ο/C for old times sake...μια 4830/50...και φύγαμε για τελικό...

Δημοσ.

Ισαξιος, ενος "ανεβασμενου" X 2 939, θα 'ναι ο Ε6600 @ stock (2.4) :-)

Επομενως εκει, θα μπορουσες να βαλεις την 4850, διχως περισκεψη :P

Μιλαω για cpu που 'χω δοκιμασει, αλλα για <χονδρικες> συγκρισεις :whistle:

Δημοσ.

Φιλε αν κοψεις 500 ευρω απο το high-end-useless laptop κανεις μια χαρα αναβαθμιση με 4870 και διπυρηνο AMD (+μητρικη, 4Gb Ram) και τροφοδοτικο.

Και παλι το laptop που θα παρεις θα ειναι κορυφη.

Πχ αυτο. Αν οι διαφορα με αυτο των 2500 που θα παρεις ειναι τοσο μεγαλη σε αποδοση (αμφιβαλω) τοτε δωσ'τα τα 2500.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...