leopas7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Γειά σας παιδιά. Έχω εδώ και καιρό το παρακάτω πρόβλημα. Με το που ανοίξω τον υπολογιστή μου και γίνει σύνδεση στο internet βλέπω στο μετρητή του google desktop ότι το download είναι τέρμα χωρίς να έχω ανοίξει κάποια σελίδα. Έβαλα λοιπόν το Netmeter και είδα ότι αυτό που μου τρώει το download είναι το java. Αν αποσυνδεθώ απο το internet και ξανασυνδεθώ λειτουργούν όλα μια χαρά. Ξέρετε πώς μπορώ να λύσω αυτο το πρόβλημα χωρις να χρειάζεται να επανεκκινώ το inerntet δεδομένου ότι χρειάζεται το rooter να είναι ανοιχτό γιατι μοιράζω και σε άλλο pc? Υ.Γ Πληροφοριακά το rooter είναι ένα linksys. Ευχαριστώ πολύ!!!
alex2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Κοίτα στο startup να δεις τι ξεκινάει. Το ότι λέει java στα processes δεν λέει τίποτα, καθώς μπορεί να είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα γραμμένο σε Java.
leopas7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Έψαξα απο το msconfig την εκκίνηση αλλά δεν μπορώ να βρώ ποιό ακριβώς είναι το πρόγραμμα που μου κάνει την ζημιά. Όσα απο αυτά τα γνώριζα τα έβαλα να μην ξεκινάνε αλλά δεν έφτιαξε τίποτα. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες άλλες "εφαρμογές"? "εντολές"? που δεν ξέρω τι ακριβως είναι και φοβάμαι να τις βγάλω. Υπάρχει τρόπος να βρώ ακριβώς ποιο είναι το πρόγραμμα. Στο Net meter απλά λέει java.exe.
Βασίλειος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Απενεργοποίησε τη Java από τον υπολογιστή σου. Κατάργησέ τη τελείως, μέσω του Πίνακα ελέγχου. Καθάρισέ την και απο τα Program Files. Επανεκκίνησε. Κοίτα πάλι για αναπάντεχα downloads. Αν σταμάτησαν, ξανακατέβασε τη Java στην τελευταία της version και έλεγξε πάλι. Αν, μετά την απεγκατάσταση, συνεχίζουν τα downloads και οι αναφορές μιλούν πάλι για πρόγραμμα "java.exe", χωρίς να υπάρχει Java στο σύστημά σου...τότε, μάλλον χρειάζεσαι σοβαρό έλεγχο για πιθανές μολύνσεις. Που μακάρι να μη συμβαίνει... Βασίλειος
random Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 κατέβασε αυτό Process Explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx τρέξε το. κανε διπλο κλικ στην ύποπτη διεργασία (process), και δες τι γραφει στο κουτάκι "Command Line" αν δεν βγαζεις ακρη, κανε το copy εδώ να δουμε. java / java.exe / jre ( της εταιρείας Sun - http://java.sun.com/ ) κλπ.... ειναι ενα σύνολο εργαλείων που χρειάζεται για να μπορεις να τρέχεις προγράμματα γραμμένα στη γλώσσα Java (πχ το Azureus) ή κάποια applets μέσα στον browser. το να εκτελείτε μόνο του το εκτελέσιμο java.exe δεν εχει νόημα* . Απλά μέσω του java.exe εκτελείται κάτι άλλο. Αυτο θα το δεις στο "Command Line" * εκτός αν προκειται για άλλο java.exe σε άλλον φάκελλο, όχι τη java της sun, οποτε μιλαμε κατα 99% για κακόβουλο πρόγραμμα που το ονομασαν ετσι για να μην υποψιάζεσαι οτι ειναι τέτοιο.
soiramk Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά μπορεί να λέω βλακείες, αλλά ξαφνικά ενώ όλα δούλευαν μια χαρά (το μόνο που μεσολάβησε ήταν update το καινούριο MSN(live messenger) και μετά unistall κ επιστροφή στη παλιά έκδοση) πλέον κάθε φορά που ανοίγω το Vuze "χάνω" το internet. Δε μπορώ να ανοίξω καμία σελίδα από firefox/IE. Το MSN αν είμαι loged παραμένει λειτουργικό νομίζω, αλλά αν το κλείσω δε κάνει με τπτ login μετα. Μόνο με rastart το pc. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι είχε να κάνει με τα uninstall/install του MSN, αλλά μετά εντόπισα οτι το πρόβλημα γίνεται με την έναρξη του Vuze. Επίσης αυτό άρχισε να συμβαίνει εχθές με την βροχή κ παρατήρησα οτι πλέον κλειδώνω γύρω στα 5, ενώ έχω forthnet double play κ κλείδωνα γύρο στα 16. Sorry αν είμαι σε λάθος topic αλλά επειδή το Vuze χρησιμοποιεί java το έγραψα εδώ. Αν είναι λάθος ας μεταφερθεί.
bad_freddy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Γειά σας παιδιά.Έχω εδώ και καιρό το παρακάτω πρόβλημα. Με το που ανοίξω τον υπολογιστή μου και γίνει σύνδεση στο internet βλέπω στο μετρητή του google desktop ότι το download είναι τέρμα χωρίς να έχω ανοίξει κάποια σελίδα. Έβαλα λοιπόν το Netmeter και είδα ότι αυτό που μου τρώει το download είναι το java. Αν αποσυνδεθώ απο το internet και ξανασυνδεθώ λειτουργούν όλα μια χαρά. Ξέρετε πώς μπορώ να λύσω αυτο το πρόβλημα χωρις να χρειάζεται να επανεκκινώ το inerntet δεδομένου ότι χρειάζεται το rooter να είναι ανοιχτό γιατι μοιράζω και σε άλλο pc? Υ.Γ Πληροφοριακά το rooter είναι ένα linksys. Ευχαριστώ πολύ!!! Ο φίλος εδω με πρόλαβε! Εχω ακριβώς (ολοίδιο) πρόβλημα με αυτο που αναφέρεται κ είχα σκοπό να ποστάρω αυτες τις μέρες σχετικά με αυτό το θέμα. Κι εμένα στο traffic του Comodo φαίνεται να κατεβάζει η java στο φούλ κάθε φορά που ανοίγω το pc, ακόμα κ σε restart περίπου 150mb την φορά. Είχα προσέξει οτι ξεκίνησε απο την μέρα που εγκατέστησα τα προγράμματα του νεού μου router (LINKSYS) κ συγκεκριμμένα το Linksys Easylink advisor που υπάρχει στο συνοδευτικό cd και απο οτι βλέπω επιβεβαιωνομαι καθώς κ ο leopas7 έχει ίδια μάρκα router. Αρά κατι παίζει με αυτο προφανώς... Καμμιά ιδέα?
random Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 βρειτε το command line του java με τον Process Explorer που γραφω πάνω. αν ειναι το vuze, Μην το τρέχεις, να δεις αν θα εχεις το προβλημα. Δοκιμασε επανεγκατάσταση του. μηπως καποιο προγραμμα προσπαθει να κατεβασει νεώτερη έκδοση, και το κόβετε με restart και ξαναρχίζει παλι απο την αρχή το κατεβασμα; το Comodo, απενεργοποιηστε το εντελώς (firewall, + antivirus, + disable το service του) να δεις αν ευθυνεται. το ρουτερ και τα προγράμματα του και το που κλειδώνει, δεν καταλαβαινω τι σχεση έχει. Σε usb τα έχετε? αν γίνεται (αν εχετε ethernet ports), βαλτε τα σε ethernet, και πετάξτε τα προγράματα του στα σκουπιδια. Αν ειναι (ηδη, ή το βαλετε) στην ethernet, τα προγράμματα που εχετε εγκατεστημενα στο pc, δεν θα μπορουν να επιρρεασουν καθολου το ρουτερ (στην ποιότητα σύνδεσης), και το που κλειδώνει. Θα ειναι ανεξάρτητη συσκευή απο το pc. βεβαια, αν εχετε κανενα torrent client και του ζητάτε να συνδεθει με χιλιάδες αλλους peers ταυτόχρονα, ε... τι να κάνει το ρουτεράκι; θα μπουκώσει, όπως κι αν το έχεις συνδεδεμένο.
bad_freddy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 βρειτε το command line του java με τον Process Explorer που γραφω πάνω. μηπως καποιο προγραμμα προσπαθει να κατεβασει νεώτερη έκδοση, και το κόβετε με restart και ξαναρχίζει παλι απο την αρχή το κατεβασμα; το Comodo, απενεργοποιηστε το εντελώς (firewall, + antivirus, + disable το service του) να δεις αν ευθυνεται. το ρουτερ και τα προγράμματα του και το που κλειδώνει, δεν καταλαβαινω τι σχεση έχει. Σε usb τα έχετε? αν γίνεται (αν εχετε ethernet ports), βαλτε τα σε ethernet, και πετάξτε τα προγράματα του στα σκουπιδια. Αν ειναι (ηδη, ή το βαλετε) στην ethernet, τα προγράμματα που εχετε εγκατεστημενα στο pc, δεν θα μπορουν να επιρρεασουν καθολου το ρουτερ (στην ποιότητα σύνδεσης), και το που κλειδώνει. Θα ειναι ανεξάρτητη συσκευή απο το pc. βεβαια, αν εχετε κανενα torrent client και του ζητάτε να συνδεθει με χιλιάδες αλλους peers ταυτόχρονα, ε... τι να κάνει το ρουτεράκι; θα μπουκώσει, όπως κι αν το έχεις συνδεδεμένο. Περίπτωση να του κόβω κάποιο update δεν πρέπει να είναι καθότι το αφήνω κ ολοκληρώνει το κατέβασμα που κάνει συνήθως, εκτός κ αν βιάζομαι να χρησιμοποιήσω το νετ οπότε κάνω terminate connection απο το traffic του comodo. Αν και είναι περίεργο τι είναι αυτά τα σχεδόν 200mb που κατεβάζει σε κάθε άνοιγμα/restart του pc... To router είναι σε ethernet, torrents δεν χρησιμοποιώ προσωπικά όποτε απο οτι καταλαβαίνω μια λύση θα ήταν να βγάλω το πρόγραμμα της Linksys κ να δω τα αποτελέσματα...
soiramk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Στην περίπτωσή μου το πρόβλημα λύθηκε κάνοντας τα παρακάτω. >Στο NOD32 1. Επιλέγεις "Setup" 2. Γύρνα σε "Advanced Mode" 3. Επιλέγεις "Antivirus and antispyware" 4. Κάτω από "Web access protection" επιλέγεις "Configure.." 5. Στο setup menu που θα δείς άνοιξε το "HTTP" 6. Διάλεξε "Web browsers". 7. Βρες το Azureus.exe και κάνε κλικ μέχρι να γίνει κόκκινος σταυρός. ([color="Red"]χ)[/color]. Το θέμα είναι πως προέκυψε το πρόβλημα αφου δεν πείραξα κάτι στο NOD32 κ πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα. Επίσης απο την Τρίτη(που άρχισε κ το πρόβλημα) κλειδώνω στα 5 με FORTHNET 2PLAY, ενώ πριν κλείδωνα γύρο στα 16kbps. Όχι με USB. Σε ethernet το έχω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.