Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Θελω να εγκαταστησω 4 ασυρματες καμερες σε εξωτερικο χωρο και να τις συνδεσω στον υπολογιστη μου απ οπου θα μπορω να παρακολουθω live ή να κανω καταγραφη με ανιχνευση κινησης.Καποια προταση για συγκεκριμενα μοντελα/σετ?Πχ τι γνωμη εχετε γι αυτες http://www.infocenter.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=35_20&products_id=594 http://cpc.gr/index.asp?mod=eshop_item&ID=6511&p=422 Η αρχικη επιλογη ηταν 4 ενσυρματες αλλα λογω αρκετων μετρων καλωδιων τα οποια θα καταληγουν στο pc,αποφασισα να παω σε ασυρματες.Υστερουν αρκετα σε σχεση με τις ενσυρματες?Ποια χαρακτηριστηκα θα πρεπει να προσεξω?Η νυχτερινη ληξη ευπροσδεκτη! Μια καρτα dvr (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.601956) μπορει να χρησιμοποιηθει με τις ασυρματες?Αν ναι,πως ακριβως την συνδεω με τον δεκτη των καμερων? Αρχικες μου αποριες..!
FELIX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 εχω μια παρομοια με την πρωτη που δειχνεις και το ασυρματο ειναι για κλαματα,σε διπλανο δωματιο ισα που πιανει,σε ανοικτο χωρο δεν δοκιμασα.η νυκτερινη αποδωση,ακομα και σε απολυτο σκοταδι ειναι τελεια.στην δικια μου περιπτωση χρησιμοποιω ανταπτορακια rca>bnc για συνδεση με μηχανημα καταγραφης. η καρτα που σκεφτεσαι να παρεις λογικα εχει κατι τετοιο http://zone.ni.com/cms/images/devzone/tut/SHB4X-8BNC.jpg για εισοδο
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 εχω μια παρομοια με την πρωτη που δειχνεις και το ασυρματο ειναι για κλαματα,σε διπλανο δωματιο ισα που πιανει,σε ανοικτο χωρο δεν δοκιμασα. To φοβουνουν κατι τετοιο,thanx for th heads up. η καρτα που σκεφτεσαι να παρεις λογικα εχει κατι τετοιο http://zone.ni.com/cms/images/devzone/tut/SHB4X-8BNC.jpg για εισοδο Kατι τετοιο φανταζομαι και γω.Τα οποια"κουμπωνουν"πανω στο δεκτη ειτε με χρηση καποιου ανταπτορα ειτε απευθειας? Ψαχνοντας βρηκα αυτη τη LEVEL ONE WCS-2030 11G WIRELESS NETWORK CAMERA 10/100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616046 Καμια ιδεα για την συγκεκριμενη ή καποια παρομοια?(Μ ενδιαφερει το ασυρματο μερος καθως θελω να αποφυγω οσο το δυνατον περισσοτερα καλωδια,τρυπες κλπ)
FELIX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 To φοβουνουν κατι τετοιο,thanx for th heads up. Ψαχνοντας βρηκα αυτη τη LEVEL ONE WCS-2030 11G WIRELESS NETWORK CAMERA 10/100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616046 Καμια ιδεα για την συγκεκριμενη ή καποια παρομοια?(Μ ενδιαφερει το ασυρματο μερος καθως θελω να αποφυγω οσο το δυνατον περισσοτερα καλωδια,τρυπες κλπ) εδω πας σε αλλη κατηγορια.οι ιπ καμερες ρυθμιζονται να εποικοινωνουν ασυρματα με ενα ρουτερ και εχεις εικονα μεσω web.οι πρωτες που δινεις στα λινκ δινουν απλα αουντιο-βιντεο μεσω καλωδιου.αν εσυ θελεις απλα να βλεπεις σου κανουν και οι 2 κατηγοριες.αν θελεις να κανεις καταγραφη με την ιπ δεν ξερω πως γινεται.παντως οι wifi,ip εχουν αρκετα καλη εικονα.οι περισσοτερες livecams που βλεπεις σε webpages τετοιες ειναι.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 αν θελεις να κανεις καταγραφη με την ιπ δεν ξερω πως γινεται. H καταγραφη ειναι πρωτευων στη λιστα και μαλιστα με ανιχνευση κινησης προκειμενου να μην αγχωνομαι πως θα γεμισει ο σκληρος αν λειπω 1 βδομαδα απτο σπιτι.Απ οτι διαβαζω υποτιθεται πως μεσω του software που εχουν μαζι ή 3d party software υποστηριζεται κατι τετοιο οποτε ειπα να δω τι παιζει κ μ αυτες. Τhanx για την βοηθεια! Αν εχεις καποιες προτασει/ενστασεις,ευπροσδεκτες!
nikan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Κάμερα ασφαλείας χωρίς υπέρυθρα LED για το σκοτάδι δεν νοείται, που σημαίνει ότι η IP που λες βγαίνει έξω όπως και όλες οι IP λόγω απουσίας LED και λόγω φακού CMOS. Στο ασύρματο μέρος τώρα, αν είσαι μακριά από άλλα κτήρια ή σπίτια να βάλεις, αλλιώς ένας που θέλει να κάνει κάτι μπορεί να δει τι βλέπεις και θα βρει τον τρόπο. Για κάμερες δες κι εδώ http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=266 Για κάρτα http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16520&cat=418&page=1 Για DVR http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18536&cat=418&page=1
FELIX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 λοιπον,δεν ειμαι ειδικος στο θεμα αλλα για ιδια χρηση εγω χρησιμοποιω αυτο http://www.alibaba.com/product/fassec-10810092-10628050/4_Chan_Stand_Alone_Digital_Recorder_DVR_w_80_GB_Hard_Drive.html κανει προγραμματισμενη ενγραφη(9 βραδυ-6 πρωι το εχω ρυθμισει),με κινηση, αλαρμ,κτλπ.βεβαια ειναι αρχαιο με μικροτερο ποσο τωρα παιρνεις αντιστοιχο με λαν,ρεμοτε προσβαση και παρακολουθηση κτλπ.το πρωτιμησα γιατι ειναι μικρο το κρυβεις καπου,αν κοπει το ρευμα συνεχιζει να γραφει μολις ερθει,οταν γεμισει ο δισκος σβηνει τα πιο παλια μονο του.. κυτα στο νετ θα βρεις τετοια φτηνα και καλα. μια συμβουλη,οτιδηποτε καμερες και αν βαλεις,παρε καλα σταθεροποιημενα τροφοδοτικα αν δεν εχουν δικα τους.εκαψα 4 καλες καμερες με ενα φτηνιαρικο τροφοδοτικο που τους εβαλα.. edit.το παιδι παραπανω σε καλυψε απολυτα
nikan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Η καταγραφή με ανίχνευση γίνεται πάντα από το πρόγραμμα που έχουν οι κάρτες ή από οποιοδήποτε άλλο. Τέτοιου είδους προγράμματα μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, για παράδειγμα το I-Catcher.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Κάμερα ασφαλείας χωρίς υπέρυθρα LED για το σκοτάδι δεν νοείται, που σημαίνει ότι η IP που λες βγαίνει έξω όπως και όλες οι IP λόγω απουσίας LED και λόγω φακού CMOS. Καπου διαβασα προς ειναι προτιμοτερο να ειναι ccd και οχι cmos.Οτι ασυρματη περασε απο τον browser μου cmos ηταν,οπως και αυτες που μου προτεινες απο τον emimiko(τον τσεκαρα απο το skroutz).Η νυχτερινη ληψη φυσικα και θα ηταν καλοδεχουμενη!Σε διαφορετικη περιπτωση,αν υπαρχει φωτισμος σε καθε σημειο στο οποιο λαμβανουν οι καμερες,με τις ip θα ειμαι οκ? Στο ασύρματο μέρος τώρα, αν είσαι μακριά από άλλα κτήρια ή σπίτια να βάλεις, αλλιώς ένας που θέλει να κάνει κάτι μπορεί να δει τι βλέπεις και θα βρει τον τρόπο. Δεν εχω προβλημα με το συγκεκριμενο,δεν υπαρχει κατι τριγυρω.Αλλα απο απορια δεν υποστηριζουν wpa? Το DVR προσπαθω να το αποφυγω αν ειναι εφικτο καθως υπαρχει υπολογιστης που μπορει να δουλευει 24/7 με ασυρματο router,access points κλπ. για παράδειγμα το I-Catcher. Πολυ καλο φαινεται,thanx. Ενα προχειρο σχεδιαγραμμα οπου τα κυκλακια απεικονιζουν τις καμερες. Ψαχνοντας λιγο παραπανω επεσα πανω σ αυτη την ip camera http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_274_175&products_id=12164 η οποια υποσχεται και λήψη Video και σε συνθήκες σκότους μέσω του αυτόματου φίλτρου IR που διαθέτει. Πολυ καλο για να ναι αληθεια? nikan δοκιμασα το icatcher με την usb camera μου και κανει παππαδες απ οτι βλεπω μεχρι στιγμης!
nikan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Η νυχτερινή λήψη θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη. Δες εδώ CCD Σε συνδυασμό με προβολείς IR Και όπως είπε και ο FELIX πάρε καλά τροφοδοτικά. Οι απλές ασύρματες κάμερες φυσικά και όχι, οι ασύρματες IP έχουν WPA αλλά όχι όλες. Αν ο υπολογιστής δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο security είσαι οκ. Θέλει προσοχή στο πρόγραμμα που συνοδεύει την κάθε κάρτα ή κάμερα, για παράδειγμα στη σελίδα που σου έδωσα, η πρώτη κάρτα έχει πολύ καλύτερο πρόγραμμα από την δεύτερη που είναι και πιο ακριβή. Αδικαιολόγητο. Επίσης αν βάλεις δυο IP και δυο ασύρματες σημαίνει ότι στην καλύτερη θα δουλεύουν δυο προγράμματα ταυτόχρονα και ο σκληρός ίσως να τα φτύσει πιο σύντομα απ' όσο θα έπρεπε. Αν πάλι με αυτό το συνδυασμό καμερών βάλεις το I-Catcher είσαι οκ. Όσο πιο απλά τόσο καλύτερα. Η IP λέει φίλτρο αλλά στη φωτό έχει 6 LED IR τα οποία ίσως να σε καλύψουν στα 10m του σχεδίου, αλλά δεν είμαι σίγουρος, όσο ποιο πολλά LED έχει τόσο καλύτερα και ας είναι στα 3m. Εφόσον οι κάμερες είναι για εξωτερικό χώρο κοίτα για ανάλογες κάμερες. Το I-Catcher το βρήκα ύστερα από πολύ ψάξιμο και δοκιμές προγραμμάτων, όντως κάνει παπάδες.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Επίσης αν βάλεις δυο IP και δυο ασύρματες σημαίνει ότι στην καλύτερη θα δουλεύουν δυο προγράμματα ταυτόχρονα και ο σκληρός ίσως να τα φτύσει πιο σύντομα απ' όσο θα έπρεπε. Ας δουλεψει οπως το θελω το ολο εγχειρημα και ο σκληρος ειναι τελευταιος σε προτεραιοτητα(raid 1 κλπ) Αν πάλι με αυτό το συνδυασμό καμερών βάλεις το I-Catcher είσαι οκ. Όσο πιο απλά τόσο καλύτερα. Απ οτι φαινεται το icatcher θα ναι ο βοηθος μου στην ολη ιστορια,αρχισα να το μαθαινω σιγα σιγα. Η IP λέει φίλτρο αλλά στη φωτό έχει 6 LED IR τα οποία ίσως να σε καλύψουν στα 10m του σχεδίου, αλλά δεν είμαι σίγουρος, όσο ποιο πολλά LED έχει τόσο καλύτερα και ας είναι στα 3m. Εφόσον οι κάμερες είναι για εξωτερικό χώρο κοίτα για ανάλογες κάμερες. Πιθανοτατα-λογω του περιορισμου σε ασυρματη υλοποιηση-θα παρω 4 ip καμερες της level one που ειπα πιο πανω (http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5129) ή την προαναφερθεντα με το night vision(http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_274_175&products_id=12164). Ας παρω την χειροτερη περιπτωση που στο σκοταδι δεν διακρινουν τιποτα.Οι προβολεις υπερυθρων που μου ειπες πως ακριβως λειτουργουν?Μπορουν να συνεργαστουν με οποιαδηποτε καμερα οπως πχ με τις παραπανω?Αν βαλω τις 4 ip και απο ενα προβολεα υπερθυθρων θα εχω πληρη καλυψη και χωρις φωτισμο? Χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου παντως,να σαι καλα
nikan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μη ξεχνάς ότι όλες οι ασύρματες κάμερες χρειάζονται και καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο πρέπει να τραβήξεις οπότε δεν αποφεύγεις τα καλώδια. Αυτό που είπα για εξωτερικό χώρο μην το παραβλέπεις γιατί δεν είναι μόνο αν βραχεί η κάμερα αλλά οι μεταβολές της θερμοκρασίας έξω είναι μεγαλύτερες από ότι σε κλειστό χώρο και αυτό καταπονεί τα κυκλώματα, επίσης μπορεί να θολώσει και ο φακός. Όχι τίποτα, είναι πολύ ακριβές οι άτιμες. Οι προβολείς είναι κάτι ανεξάρτητο και λειτουργούν σαν απλός φακός, δίνεις 12V και ανάβει όποτε χρειάζεται με φωτοκύτταρο, χωρίς να φαίνεται φως όπως φαίνεται στον φακό. Κάνε το εξής πείραμα: άνοιξε την κάμερα του κινητού τηλεφώνου σε ένα σκοτεινό σημείο και κράτα πατημένο ένα κουμπί από το τηλεκοντρόλ της TV με το LED να κοιτάει στο σκοτεινό σημείο. Τα LED που φοράνε οι προβολείς και οι κάμερες είναι πολύ πιο ισχυρά. Αν βάλεις 4 κάμερες με 4 προβολείς θα έχεις 24 ώρες μέρα στην οθόνη σου.
FELIX Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μη ξεχνάς ότι όλες οι ασύρματες κάμερες χρειάζονται και καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο πρέπει να τραβήξεις οπότε δεν αποφεύγεις τα καλώδια. Αυτό που είπα για εξωτερικό χώρο μην το παραβλέπεις γιατί δεν είναι μόνο αν βραχεί η κάμερα αλλά οι μεταβολές της θερμοκρασίας έξω είναι μεγαλύτερες από ότι σε κλειστό χώρο και αυτό καταπονεί τα κυκλώματα, επίσης μπορεί να θολώσει και ο φακός. Όχι τίποτα, είναι πολύ ακριβές οι άτιμες. . το μεγαλυτερο προβλημα ειναι αυτο που λεει ο nikan,πολλες φορες το βραδυ στις εξωτερικες σχηματιζεται υγρασια εσωτερικα και το μονο που βλεπεις ειναι μια θολουρα.εχω δει θηκες για εξωτερικες με αντισταση στο τζαμι.προσεξε τις τεραστιες εξωτερικες στις τραπεζες.η θηκη ειναι μεγαλη,μεσα εχει μια κανονικη καμερουλα. τα καλωδια δεν θα τα αποφυγεις ετσι και αλιως.εγω με πολυκλωνο σαν αυτο για λαν εχω τροφοδοσια+βιντεο+αουντιο με ενα καλωδιο. εγω θα επερνα ενσυρματες με δυνατοτητα εχτρα φακου γιατι σε μερικες περιπτωσεις με τον δικο τους δεν μπορεις να εστιασεις εκει που θελεις. τα dvr μην τα αγνοεις,καλο το πισι αλλα ειναι πισι..κολαει,φρικαρει αμα γεμισει ο δισκος και διαφορα αλα προβληματακια.βεβαια εχω δει επαγγελματικες λυσεις σε πισι,αλλα το πισι εκει ειναι στημενο μονο για αυτο το σκοπο.υπολογισε και το κοστος ενος καλου υπς στο πακετο αν το στηριξεις σε πισι.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μη ξεχνάς ότι όλες οι ασύρματες κάμερες χρειάζονται και καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο πρέπει να τραβήξεις οπότε δεν αποφεύγεις τα καλώδια. τα καλωδια δεν θα τα αποφυγεις ετσι και αλιως.εγω με πολυκλωνο σαν αυτο για λαν εχω τροφοδοσια+βιντεο+αουντιο με ενα καλωδιο.εγω θα επερνα ενσυρματες με δυνατοτητα εχτρα φακου γιατι σε μερικες περιπτωσεις με τον δικο τους δεν μπορεις να εστιασεις εκει που θελεις. Οντως,απλα τα καλωδια τροφοδοσιας θα περνανε μεσα απο την σκεπη και θα σταματανε στη σκεπη οπου θα ειναι και η τροφοδοσια τους.Τα καλωδια για το feed στο pc ειναι που ενοχλουνε,θα πρεπει να περασουν μεσα απο το σπιτι απο τις 4 πλευρες του και να καταληξουν στο δωματιο με το pc(σημειωμενο στο σχεδιαγραμμα)καθως δεν υπαρχει χωρος να περασουν και τα 4 μεσα απο τις ηλεκτρικες εγκαταστασεις του σπιτιου και να μην ειναι αντιαισθητικα.Γι αυτο και η ασυρματη υλοποιηση.Με τα 200€ για τη μια ασυρματη απ οτι βλεπω θα μπορουσα να παρω κλασεις ανωτερη ενσυρματη αλλα.. Αυτό που είπα για εξωτερικό χώρο μην το παραβλέπεις γιατί δεν είναι μόνο αν βραχεί η κάμερα αλλά οι μεταβολές της θερμοκρασίας έξω είναι μεγαλύτερες από ότι σε κλειστό χώρο και αυτό καταπονεί τα κυκλώματα, επίσης μπορεί να θολώσει και ο φακός. Όχι τίποτα, είναι πολύ ακριβές οι άτιμες. το μεγαλυτερο προβλημα ειναι αυτο που λεει ο nikan,πολλες φορες το βραδυ στις εξωτερικες σχηματιζεται υγρασια εσωτερικα και το μονο που βλεπεις ειναι μια θολουρα.εχω δει θηκες για εξωτερικες με αντισταση στο τζαμι.προσεξε τις τεραστιες εξωτερικες στις τραπεζες.η θηκη ειναι μεγαλη,μεσα εχει μια κανονικη καμερουλα. Τhanx for the info,πρεπει να βρω την λυση πριν τις παρω.Δεν μπαινουν και σε συμβατικα κουτια καμερων οι συγκεκριμενες wirelless και θα πρεπει να παω σε πατεντες. Οι προβολείς είναι κάτι ανεξάρτητο και λειτουργούν σαν απλός φακός, δίνεις 12V και ανάβει όποτε χρειάζεται με φωτοκύτταρο, χωρίς να φαίνεται φως όπως φαίνεται στον φακό.Κάνε το εξής πείραμα: άνοιξε την κάμερα του κινητού τηλεφώνου σε ένα σκοτεινό σημείο και κράτα πατημένο ένα κουμπί από το τηλεκοντρόλ της TV με το LED να κοιτάει στο σκοτεινό σημείο. Τα LED που φοράνε οι προβολείς και οι κάμερες είναι πολύ πιο ισχυρά. Μπαινουν και οι προβολεις υπερυθρων στο πλανο λοιπον! τα dvr μην τα αγνοεις,καλο το πισι αλλα ειναι πισι..κολαει,φρικαρει αμα γεμισει ο δισκος και διαφορα αλα προβληματακια.βεβαια εχω δει επαγγελματικες λυσεις σε πισι,αλλα το πισι εκει ειναι στημενο μονο για αυτο το σκοπο.υπολογισε και το κοστος ενος καλου υπς στο πακετο αν το στηριξεις σε πισι. Για αρχη θα δοκιμασω να το στησω στο δικο μου pc(σταθερο σα βραχος 24/7,με μπολικη ram,επεξεργαστικη ισχυ,αποθηκευτικο χωρο με raid κλπ)για να δω αν θα υπαρχουν προβληματα.Αν προκυψει το παραμικρο,θα στρατολογηθει κατι απο τη γκαμα του υπογειου(εχω 2-3 που καθονται)αποκλειστικα γι αυτο το σκοπο.Ups υπαρχει ετοιμο. Τhumbs up παιδια και στους δυο!!
jamais ariere Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 θέλω να βάλω κάμερες/α ασφαλείας σε υπόγειο χώρο γκαραζ, για προστασία αυτοκινήτου. Τι έχετε να προτίνεται? Κόστος? Η εικόνα που θα καταγράφεται που θα αποθηκευεται? σε κασέτα στην κάμερα? ή θα αποστέλεται σε άλλο σημείο πχ υπολογιστή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.