Προς το περιεχόμενο

Βιβλία Αστυνομικά - Μυστηρίου

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μυστική ιστορία, της Donna Tart.

600 σελίδες μεν, φεύγει άνετα αν μπεις στο κλίμα σε ένα 3ήμερο δε.

Δημοσ.

Απο Αγκαθα Κριστυ οτι βρεις ειναι τα κορυφαια. Και μεσα σ αυτα τα 10μικροι νεγροι, Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες οπωςδηποτε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε μεσαιωνικού μυστηρίου ενδιαφέρουσες είναι οι ιστορίες της Έλις Πίτερς με τον Αδελφό Καντφάελ και του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ με πρωταγωνιστή το Δικαστί Ντι. Ευρωπαϊκό και Κινεζικό ιστορικό πλαίσιο, αντίστοιχα. Οι ιστορίες του Βαν Γκούλικ φημίζονται για τον πλούτο τον ιστορικών τους στοιχείων (υπήρξε μελετητής των πολιτισμών της Άπω Ανατολής και πρέσβης της Δανίας στην Ιαπωνία μέχρι το θάνατό του). Οι ιστορίες της Πίτερς έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Ντέρεκ Τζάκομπι.

Είμαι βέβαιος ότι έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά (αν και δε θυμάμαι εκδοτικό οίκο, νομίζω Εκδόσεις Θεμέλιο), αλλά δεν έχω δει τις μεταφράσεις οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την ποιότητά τους.

Επίσης, για το τυπικό της ιστορίας, το κυρίως θέμα βιβλίων είναι εδώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Snoob, θα μου επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση.

[...] του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ με πρωταγωνιστή το Δικαστί Ντι. Ευρωπαϊκό και Κινεζικό ιστορικό πλαίσιο, αντίστοιχα. Οι ιστορίες του Βαν Γκούλικ φημίζονται για τον πλούτο τον ιστορικών τους στοιχείων (υπήρξε μελετητής των πολιτισμών της Άπω Ανατολής και πρέσβης της Δανίας στην Ιαπωνία μέχρι το θάνατό του).

Πρόκειται περί του Δικαστού Τι, ενός πραγματικού πρώιμου ντεντέκτιβ και πολιτικού που έζησε στην Κίνα από το 630 ως το 700 μ.Χ. περίπου.

Ο Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ διετέλεσε πρέσβης της Ολλανδίας στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ινδονησία, στην Κορέα και στην Ιαπωνία. Ήταν διάσημος σινολόγος και είχε μελετήσει σε βάθος την καθημερινή ζωή στην Κίνα.

Είμαι βέβαιος ότι έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά (αν και δε θυμάμαι εκδοτικό οίκο, νομίζω Εκδόσεις Θεμέλιο), αλλά δεν έχω δει τις μεταφράσεις οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την ποιότητά τους.

Όντως, οι ελληνικές εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Θεμέλιο (που'χει κάνει εξαιρετική δουλειά) και οι μεταφράσεις είναι πολύ προσεγμένες (απ' όσο μπορώ να κρίνω βέβαια, δεν είμαι ειδικός).

• Super Moderators
Δημοσ.

Ως προς τη χώρα καταγωγής, πράγματι έκανα λάθος. Ολλανδός ήταν (το πώς μου ήρθε και έγραψα Δανία, ενώ το έβλεπα κιόλας μπροστά μου, μυστήριο).

Όσο για το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα (ο οποίος, όπως σωστά επισημένεται, στηρίζεται σε πραγματικό πρόσωπο), εγώ ως Judge Dee το ήξερα και επειδή δεν έχω διαβάσει τις Ελληνικές μεταφράσεις, το απέδωσα ως Ντι. Ως "Τι" έχει αποδοθεί στα Ελληνικά, αλλά δεν ξέρω σε ποια βάση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...