PCharon Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 to vdsl δουλευει και με χαλκου αλλα οσο απομακρυνεσε φτανεις ταχυτητες τωρινου dsl? Μέχρι το ΚΑΦΑΟ έρχεται οπτική ίνα (μέσα στο KAFAO έχει μηχανήματα). Από το ΚΑΦΑΟ μέχρι εδώ που μένω (λιγότερο από 100 μέτρα) δεν έχει αλλάξει τίποτα, χαλκός όπως ήταν πάντα. Για να στηθεί το VDSL χρειάζεται οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ (αυτό είναι που κάνει τη διαφορά). (Άμα ήταν να έρθει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, θα λεγόταν FTTH. ) Λογικά έτσι όπως το λες είναι, αλλά η απομάκρυσνη στο VDSL δε μετράται από το κοντινότερο αστικό κέντρο του παρόχου όπως στις ADSL, αλλά από το ΚΑΦΑΟ, οπότε είναι πολύ χλωμό να μένεις σε αστική περιοχή και να μη μπορείς να συγχρονίσεις τέλεια σε VDSL.
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 @pcharon η περιοχη που μενεις ειναι σχετικα νεα?δηλ.νεα καλωδιο οχι χαλκου κτλ?ή to vdsl δουλευει και με χαλκου αλλα οσο απομακρυνεσε φτανεις ταχυτητες τωρινου dsl?καμμια δοκιμαστικη hd tvbox σου δωσαν? βλεπω και τον παρακατω πινακα και μου κανουν ακομη περισσοτερο εντυπωση οι τιμες του απλου dsl και του adsl2+ που εχουμε εμεις... ΟΠΤΙΚΗ ινα μεχρι το καφαο.μεχρι νομιζω 300 μετρα παιζεις full περιπου.δυσκολο γενικα το καφαο να ειναι παραπανω απο 300 μετρα.σε ελαχιστες περιοχες το καφαο ειναι πιο μακρια.οποτε σχεδον ολοι στο full. Λογικά έτσι όπως το λες είναι, αλλά η απομάκρυσνη στο VDSL δε μετράται από το κοντινότερο αστικό κέντρο του παρόχου όπως στις ADSL, αλλά από το ΚΑΦΑΟ, οπότε είναι πολύ χλωμό να μένεις σε αστική περιοχή και να μη μπορείς να συγχρονίσεις τέλεια σε VDSL. και εγω αυτο πιστευω αλλα επειδη ειμαστε ελλαδα οταν θα εχεις κανα σαπισμενο χαλκο εστω και για 100 μετρα που θα ειναι το καφαο σιγουρα καποιοι δεν θα συγχρονισουν τελεια.να δουμε θα τα αλλαξουν ποτε αυτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=425053 άντε σιγά σιγά
firewalker Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=425053 άντε σιγά σιγά Μήπως να λαδώναμε καναν υπάλληλο να έρθει η ίνα στο σπίτι μας...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 για να έρθει "νωρίς" εδώ πάνω Πεντέλη που είμαι μόνο αν βάλουν βύσμα πολιτικοί γενικότερα στα βόρεια προάστια δεν γίνονται εργασίες, ούτε το βλέπω να γίνονται σύντομα...
jakegate7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 λένε για Ξάνθη??? αν είναι έτσι να κάτσω εδώ πέρα κανά χρόνο ακόμα για να έχω VDSL
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 για να έρθει "νωρίς" εδώ πάνω Πεντέλη που είμαι μόνο αν βάλουν βύσμα πολιτικοί γενικότερα στα βόρεια προάστια δεν γίνονται εργασίες, ούτε το βλέπω να γίνονται σύντομα... αν επεφτες χαλανδρι θα ειχες πολυ γρηγορα.αλλα πεντελη ξεχασμενη απο παντου.μετακομισε 2 3 Km πιο κατω και εσυ.ζωγραφου προχτες ειδα κοντα στην εφορια να σκαβουν.παραλληλη της παπαγου. τι τα βαζουν τα φρεατια και τα μπετον.αχρηστα ειναι.αφου και στα 2 Km κατω να την βαλουν ο ελληνας θα βρει τροπο να την κοψει.παρεπιπτοντως σκαβοντας εσπασαν σωληνα της ευδαπ και ειχε γεμισει νερα εκει. θα γελαω που σε λιγο καιρο καθε μερα θα ακουμε και μια κομμενη οπτικη καπου.σημερα ειχα βαρεθει να βλεπω καλωδιακες βλαβες του οτε.3-4 περιοχες στην αθηνα.οι ελληνες εργολαβοι τα σπανε. λένε για Ξάνθη??? αν είναι έτσι να κάτσω εδώ πέρα κανά χρόνο ακόμα για να έχω VDSL θα χρειαστει να κατσεις για πολυ καιρο ακομα εκει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 αν επεφτες χαλανδρι θα ειχες πολυ γρηγορα.αλλα πεντελη ξεχασμενη απο παντου.μετακομισε 2 3 Km πιο κατω και εσυ. sorry αλλά ησυχία και "άπλα" > all άσε που δεν νομίζω να αργήσουμε τόοοσο πολύ, είμαστε από τις περιοχές που δεν υπάρχει καλή γεωγραφική κάλυψη btw διάβασε το link που έδωσα πιο πάνω, για τα έργα...
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 sorry αλλά ησυχία και "άπλα" > all άσε που δεν νομίζω να αργήσουμε τόοοσο πολύ, είμαστε από τις περιοχές που δεν υπάρχει καλή γεωγραφική κάλυψη btw διάβασε το link που έδωσα πιο πάνω, για τα έργα... ναι το ειδα για τα εργα.επειδη επαιζα εδω χτες ειδα ενα δυο σημεια που εκαναν εργα.τι εννοεις δεν εχουμε καλη γεωγραφικη καλυψη οποτε θα εχουμε πιο γρηγορα vdsl//?h penteλη πιστευω οτι αργει παντα για τον λογο οτι εχει συγκριτικα με αλλα αστικα κεντρα λιγοτερο κοσμο.ο αλλος γεμισε το gap του και κερδισε 4 mbit.εσυ δεν προλαβες να το γεμισεις να δουμε διαφορα.αν και τωρα που εβαλες αλλη εταιρεια και δεν εχεις gap 2 mbit κερδισες αν θυμαμαι σωστα.αν και τωρα δεν νομιζω να εχεις 6 margin.mia φορα απο περιεργεια αμα βρω κοσμο θα δω για το δικο μου gap.αν βρω χρονο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 εννοώ ότι από ένα σημείο καλύπτονται 3-4 δήμοι, απλά τραγικό... κέρδισα 2mbit και ότι κόβει το fastpath με 7db snrm rock stable το θέμα βέβαια είναι ότι δεν έπρεπε να υπάρχει εξαρχής το gap και ότι έπρεπε να το φτιάξουν σε ΟΛΟΥΣ που είναι σε broadcom αυτόματα, να μην χρειάζεται να το ανακαλύψει ένας ένας ο χρήστης μπας και κάνουν οικονομία στο bandwdith οι cheapηδες
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εννοώ ότι από ένα σημείο καλύπτονται 3-4 δήμοι, απλά τραγικό... κέρδισα 2mbit και ότι κόβει το fastpath με 7db snrm rock stable το θέμα βέβαια είναι ότι δεν έπρεπε να υπάρχει εξαρχής το gap και ότι έπρεπε να το φτιάξουν σε ΟΛΟΥΣ που είναι σε broadcom αυτόματα, να μην χρειάζεται να το ανακαλύψει ένας ένας ο χρήστης μπας και κάνουν οικονομία στο bandwdith οι cheapηδες ναι η πεντελη ειναι για νεα και παλαια αν και στην παλαια φτανει χαλια μετα ειναι μελισσια και βρηλισσια μαζι με πατημα βριλισσηιων.δεν νομιζω οτι το κανουν για θεμα bandwidth.τωρα γιατι δεν το κανουν σε ολους δεν ξερω.θα σε γελασω.του εκατσε μια χαρα παντως.αν δεις το θεμα κερδισε 4 mbit περιπου απο το gap και μισο απο το καλωδιο .καλα πολυς κοσμος θα κερδιζε αρκετα Mbit αν ειχε φιλτρα παντου και μια πιο προσεγμενη καλωδιωση στο σπιτι.πηγα και ειδα σημερα ενα καλωδιο που εριχνε τρελα το συγχρονισμο.το μισο ηταν καλωδιο συναγερμου ενωμενο με τηλεφωνικο καλωδιο μετα που το ειχαν χιλιοπατησει.χαχα.anyway μην χαλαω το θεμα.σε μενα σπιτι περα απο το gap πρεπει να τσεκαρω και box,χωνευτη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 του εκατσε μια χαρα παντως.αν δεις το θεμα κερδισε 4 mbit περιπου απο το gap και μισο απο το καλωδιο . αν μιλάς για τον Hammerd το ξέρω, με μένα μίλησε πρώτα για το gap βέβαια αν έφευγε για άλλο ISP πάλι θα το κέρδιζε γιατί νομίζω ότι μόνο η Forthnet παίζει με gaps
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 αν μιλάς για τον Hammerd το ξέρω, με μένα μίλησε πρώτα για το gap βέβαια αν έφευγε για άλλο ISP πάλι θα το κέρδιζε γιατί νομίζω ότι μόνο η Forthnet παίζει με gaps ναι το ξερω οτι μιλησε με σενα πρωτα.ναι για τον Hammerd Μιλαω.για το β.ναι ετσι ειναι αλλα τι να σου πω....δεν ξερω γιατι δεν φτιαχνεται μαζικα.και πραγματι εσενα χωρις να μιλησεις με on δεν εχεις gap.
ubuntubu Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Επίσκεψη Βουρλούμη στο Δήμαρχο για το δίκτυο VDSL του OTE στην ΞάνθηΤετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 00:59 Συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση μισής ώρας και πλέον στο γραφείο του Δημάρχου για το θέμα της εγκατάστασης του πρώτου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς VDSL που ξεκινά –πανελλαδικά- από τη Θράκη και την Αν. Μακεδονίας μετά την απευθείας σύμπραξη του Οργανισμού Τηλεποικοινωνιών με τους Δήμους της περιοχής. Όπως είναι γνωστό η εγκατάσταση του δικτύου ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τις Σερρες. Πρόκειται για την αναβάθμιση του υπάρχοντος ευρυζωνικού δικτύου στο VDSL (Very high bitrate Digital Subscriber Line) που θα αποδίδει ταχύτητες μέχρι 52 Mbps στην περιοχή και αποτελεί το ενδιάμεσο σύστημα πριν την εφαρμογή του FTTH Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ βρίσκεται στην Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας του στους Δήμους με τους οποίους έχει συμβληθεί ο ΟΤΕ για τη δημιουργία των νέων δικτύων οπτικής ίνας. Ο Παναγής Βουρλούμης προσήλθε λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη του ώρα στο Δημαρχείο της πόλης και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, επισκεπτόμενος ακολούθως την παλιά πόλη της Ξάνθης. Δηλώσεις δεν έκανε ούτε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος δεσμεύεται πλέον από τους περιορισμούς της προβολής των υποψηφίων. http://xanthipress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3785:-------vdsl--ote--&catid=81:europe&Itemid=458 ---------- Προσθήκη στις 22:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:50 ---------- Και το σχετικό βιντεάκι για τους ....άπιστους Θωμάδες [ame]http://www.youtube.com/watch?v=egNnUTaYsBI&feature=player_embedded[/ame]
mvaggel Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει τις Γιορτές Παλιάς Πόλης η Ξάνθη αυτό το καιρό, και μάλλον πετάχτηκε να πιεί κανα καραφάκι... ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.