Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμφιβάλεις ότι αν φύγει η AMD ή η Intel(μη με πουν και fanboy) θα υπάρξει νέος παίχτης στην αγορά;

Λογική θέλει όχι φαντασία.

Νομίζω και η IBM μπορεί

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αμφιβάλεις ότι αν φύγει η AMD ή η Intel(μη με πουν και fanboy) θα υπάρξει νέος παίχτης στην αγορά;

Λογική θέλει όχι φαντασία.

Νομίζω και η IBM μπορεί

ποιος θα θελησει να μπει σε μια αγορα που κυριαρχειται απο τον γιγαντα intel ο οποιος μαλιστα εχει και copyright τις εντολες των συμβατων Χ86?

η Apple τα παρατησε

η ΙΒΜ απσυρθηκε

η AMD την ψιλοπαλευει

αν πιστευεις οτι κατι τετοιο ειναι δυνατο,τοτε θα μπορουσε το ιδιο να συμβει και στην αγορα των λειτουργικων και δεν συμβαινει χρονια τωρα

Υγ φτου λαθος μου,βλεπεις πολυ LOTR μαλλον :P:-D

Δημοσ.
ποιος θα θελησει να μπει σε μια αγορα που κυριαρχειται απο τον γιγαντα intel ο οποιος μαλιστα εχει και copyright τις εντολες των συμβατων Χ86?

η Apple τα παρατησε

η ΙΒΜ απσυρθηκε

η AMD την ψιλοπαλευει

αν πιστευεις οτι κατι τετοιο ειναι δυνατο,τοτε θα μπορουσε το ιδιο να συμβει και στην αγορα των λειτουργικων και δεν συμβαινει χρονια τωρα

Υγ φτου λαθος μου,βλεπεις πολυ LOTR μαλλον :P:-D

H ΙΒΜ έχει άδεια για x86 νομίζω,αν συνεχίσεις τις ειρωνίες πες να αρχίσω κι εγώ,να γελάσουμε βρε

Δημοσ.
H ΙΒΜ έχει άδεια για x86 νομίζω,αν συνεχίσεις τις ειρωνίες πες να αρχίσω κι εγώ,να γελάσουμε βρε

πειραγμα οχι ειρωνια και be my guest anytime:-)

Η Apple δεν θελησε να μπει ποτε στην αγορα των x86. Πριν μεταβει σε Intel, τσιπακια Motorola ειχε.

ναι, εννοουσα οτι ειδε οτι ειναι ασυμφορο με τους Motorola για πολλους λογους

• Super Moderators
Δημοσ.
Η Apple δεν θελησε να μπει ποτε στην αγορα των x86. Πριν μεταβει σε Intel, τσιπακια Motorola ειχε.

Αρχικά τα τσιπάκια PowerPC τα σχεδίαζε η ομάδα Apple-IBM-Motorola.

Μετά η Apple αποσύρθηκε από το σχεδιαστικό κομμάτι της "άτυπης κοινοπραξίας" αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί τα τσιπάκια. Οι G3-G4 παράχθηκαν από την Motorola ενώ οι G5 από την IBM, η οποία συνεχίζει και μέχρι σήμερα.

;)

Δημοσ.

Εγώ πάλι γνώριζα πως το x86 ανήκει στην IBM. Επί εποχής 8086 . Ότα ν η ΙΒΜ έδωσε την άδεια στην intel να κατασκευάζει τα τσιπάκια της , έδωσε και άδεια στην amd διότι ο νόμος απαγόρευε το μονοπώλιο. Ενας παρόμοιος λόγος ήταν που δεν μπορούσε η nvidia να εξαγοραστεί απο την intel.

Δημοσ.

Αλλιως το ξερω εγω. Η IBM ζητησε απο την Intel (οταν την επελεξε μεταξυ αλλων εταιριεων) να δωσει και σε αλλους δικαιωμα να φτιαχνουν x86 για να μην εχει ως μονη πηγη για επεξεργαστες για τα PC της, την Intel.

Δημοσ.

Εγώ δεν τα ξέρω καλά,αλλά νομίζω ότι η IBM μπορεί να βγάλει x86 χωρίς άδειες και κοκοκοψαρα απο την Intel

Δημοσ.

Η x86 είναι αρχιτεκτονική της Intel και όχι της IBM - η IBM έχει την POWER (με κεφαλαία) και δεν την αλλάζει με τίποτα :).

Αν θυμάμαι καλά, οι μόνες εταιρίες που έχουν δικαίωμα να κατασκευάζουν x86 compatible επεξεργαστές (εκτός της Intel) είναι η AMD και η VIA - για αυτό και δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες που κάνουν x86 επεξεργαστές.

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει ότι έχει δικαιώματα,αλλά link δεν βρίσκω

πχ αυτό δεν υπονοεί ότι μπορεί;

The history behind this is here and here, and can be summarised by saying they bought an x86 team almost fully, and don't have a licence to make the parts. Given that the firm burned about every bridge imaginable with the two companies who can give them licences, Nvidia has about a zero chance of getting one.

There are options to take, like fabbing at IBM, but that won't stop the lawyers. Claiming you are getting around the issue with a Transmeta-like approach will likely end up in a long lawsuit as well.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/874/1050874/nvidia-trying-x86-chip

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σε ολους παιδια....Ειμαι καινουργιος στο insomnia...Απλα ηθελα να πω οτι η Intel αλλα και η AMD ειναι δυο σπουδαιες εταιριες....Βεβαια προς το παρων η Intel κραταει τα ηνια....Προσωπικα εχς τον καινουργιο i7 και δεν εχω κανενα παραπονο...Απο οτι ακουω ομως και οι καινουργιοι Phenom τα πανε μια χαρα...Απλα πιστευω οτι η Intel δικαιως ειναι νουμερο 1 εταιρεια σε επεξεργαστες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...