parsifal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 κατι που διαβασα σε αλλο φορουμ, και το μεταφερω.. "καιρος να απαγκιστρωθουμε επιτελους απο την x86" Easier said than done. Μόνη της η AMD δε μπορεί να οδηγήσει προς τα εκεί τις εξελίξεις. Είδατε τί έγινε με το AMD64 extension και τα αποστακτήρια του Jack Daniels, που παίζανε με τις τάπες των βαρελιών μέχρι να ωριμάσουν τα WinXP x64 (ή μήπως μέχρι να ωριμάσει το συμβατό EM64T από την Intel; )
poscaman Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 συμφωνω οτι δεν ειναι κατι το ευκολο. Αλλα με τις λιγες γνωσεις που διαθετω, και με μια τετραγωνη λογικη, δεν δεχομαι οτι ενα instruction set 30ετίας, δεν μπορει να αντικατασταθει με κατι πιο εξελιγμενο.... (μεγαλη συζητηση νομιζω οτι ανοιγω)
dr.scholl Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) ρε παιδι δεν γινετε να κλειση η amd για 2 λογους,,,α γιατι την γουσταρω παρα πολυ και τοσα χρονια εχω μονο amd και β γιατι μετα γινετε μονοπωλειο η intel **διεγραμμένο περιεχόμενο**ασε που δεν ξερω κατα ποσο επιτρεπετε το μονοπολειο Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2009 από dimitris2006
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 καλά ο πρώτος λόγος τα έσπασε...
elven Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 ρε συ (αν και δεν σε ξερω με καποια παρεξηγησιμη ειναι η αληθεια ανεση) οντως τα εχουμε ξαναπει αν η AMD φυγει απο την πιατσα οι μονοι χαμενοι θα ειμαστε εμεις και εγω χεστηκα για την καθε εταιρεια τα κερδη της και τα ρεστα αλλα μην μου λες εμενα μακακιες οτι δεν τασσεσαι ανοιχτα και σχεδον προκλητικα με οτιδηποτε συντηρητικο,ξεκαθαρα να μιλαμε,μονο αγια δεν μας εχεις βγαλει την M$ (ετσι για να σου την σπασω) σε αντιστοιχα θρεντ και ξερεις κατι ρε μαν, αν ολοι σκεφτονταν και επρατταν οπως εσυ ο κοσμος θα ηταν πολυ σκληρος και απανθρωπος πραγματικα χωρις εμπαθεια ο million_voices της γειτονιας σας Υγ μ'αρεσει παντως που τα λες ντομπρα Και ρε και βε πες,δεν παρεξηγούμαι. Δεν έχω βγάλει ποτέ αγία την MS,κάποιοι απλά ξεχνάνε ότι είναι εταιρία δηλαδή έχει σκοπό το κέρδος και περιμένουν ούτε εγω ξέρω τι. Έχει θάψει άλλες εταιρίες η MS,η απάντηση είναι ΝΑΙ Έφαρμόζει μονοπωλιακές τακτικές,η απάντηση είναι ΝΑΙ Με ικανοποιεί το προιόν της;Αν ναι αδιαφορώ για τα παραπάνω. Κυρίως γιατί οι εταιρίες που έθαψε,είχαν θάψει άλλες,ανήθικες τακτικές έχουν εφαρμόσει κι άλλοι,επειδή απέτυχαν δεν θα τους λυπηθώ κιολας. Εσύ το βλέπεις αλλιώς εγώ αλλιώς,εσύ βλέπεις ότι αν κλείσει η AMD θα υπάρξει μονοπώλιο της Intel,εγώ βλέπω ότι αν κλείσει η AMD ανοίγει μια "θέση ευκαιρία" για κάποιον καινούριο να μπει στο χώρο,μάλλον καλύτερο απο την AMD γιατί δεν νομίζω κάποιος να μπορεί να τα πάει χειρότερα. Σαν καταναλωτής μακροπρόθεσμα θα έχω μεγαλύτερο κέρδος απο το να χαζοεπιβιώνει η AMD επ απειρον. Η Intel με τίποτα δεν θέλει να κλείσει η AMD,που θα ξαναβρεί τέτοιο αντίπαλο;
takos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Άντε πάλι, θέλουν να δημιουργήσουν κρίση στην amd η ο όποια επειδή βλέπουν ότι πάει να ορθοποδήσει με τους πχ phenom 2 πάνε να της βάλουν τρικλοποδιά. Ο κύριος λόγος που δεν πάει καλά είναι ότι δεν έχει την ιδία απόδοση/Mhz σε σχέση με την Intel από την εποχή που βγήκε η core duo. Παράλυτα αγόρασε την ATI η όποια πάει πολύ καλά αυτό έγινε με σταδιακή βελτίωση από την σειρά HD2XXX SERIES και μετά. όπως και οι opteron server cpu κάνεις δεν αμφισβητεί ότι έχουν μια καλή θέση στην αγορά. Εχθρός της Amd δεν είναι η Intel αλλά ι ίδια Amd. Εν αναμονή καλυτέρα & φτηνότερα (desktop-laptop cpu’s) προϊόντα από την Amd.
Apoll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Η AMD δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Τεχνικά (δικονομικά), η Foundry είναι θυγατρική της και την ελέγχει απόλυτα. Άλλο αν δεν έχει την πλειοψηφία τον μετοχών (έχει όμως την πλειοψηφία των ψήφων). Το όλο πρόβλημα ξεκινά γιατί η AMD βρήκε επενδυτές με βαθιές τσέπες (Abu Dabi). Τόσο καιρό δεν μπορούσαν να σταυρώσουν παραγωγή γιατί δεν είχαν το ρευστό. Η AMD έχει την ΙΡ γιά multicores, 64bit, crossfire και integrated memory controllers. Αν το τραβήξουν στα άκρα, που μπορεί να συμβεί, η Intel θα πουλάει Pentium 3 και 4, και η AMD 64bit multicore επεξεργαστές οι οποίοι θα έχουν πλήρη υποστήριξη από Linux άμεσα. Εσείς τί θα αγοράζατε; Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί είναι ενάντια στις πρακτικές της Intel αυτή τη στιγμή. Πριν από μιάμιση εβδομάδα έκανε μύνηση στην Nvidia. Επίσης οι συνεχείς πληροφορίες περί ARM προϊόντων όπως νέα λάπτοπ από Acer & MSI που θα αντικαταστήσουν τους Atom, OPLC, Νvidia, VIA, HTPC δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά. Αν υπολογίσουμε και τις πιέσεις που δέχετε η MS για πλήρη έκδοση (όχι mobile) για ARM, σε 18 μήνες τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ' ότι σήμερα.
XronisR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Η AMD δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Τεχνικά (δικονομικά), η Foundry είναι θυγατρική της και την ελέγχει απόλυτα. Άλλο αν δεν έχει την πλειοψηφία τον μετοχών (έχει όμως την πλειοψηφία των ψήφων). Το όλο πρόβλημα ξεκινά γιατί η AMD βρήκε επενδυτές με βαθιές τσέπες (Abu Dabi). Τόσο καιρό δεν μπορούσαν να σταυρώσουν παραγωγή γιατί δεν είχαν το ρευστό. Η AMD έχει την ΙΡ γιά multicores, 64bit, crossfire και integrated memory controllers. Αν το τραβήξουν στα άκρα, που μπορεί να συμβεί, η Intel θα πουλάει Pentium 3 και 4, και η AMD 64bit multicore επεξεργαστές οι οποίοι θα έχουν πλήρη υποστήριξη από Linux άμεσα. Εσείς τί θα αγοράζατε; Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί είναι ενάντια στις πρακτικές της Intel αυτή τη στιγμή. Πριν από μιάμιση εβδομάδα έκανε μύνηση στην Nvidia. Επίσης οι συνεχείς πληροφορίες περί ARM προϊόντων όπως νέα λάπτοπ από Acer & MSI που θα αντικαταστήσουν τους Atom, OPLC, Νvidia, VIA, HTPC δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά. Αν υπολογίσουμε και τις πιέσεις που δέχετε η MS για πλήρη έκδοση (όχι mobile) για ARM, σε 18 μήνες τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ' ότι σήμερα. Πιστεύω πάντως πως η Intel θα κάνει τα πάντα για να ''χτηπήσει'' την AMD τώρα που είναι η ευκαιρία της αλλά δεν θα καταφέρει πολλά σίγουρα..
million_voices Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Easier said than done. Μόνη της η AMD δε μπορεί να οδηγήσει προς τα εκεί τις εξελίξεις. Είδατε τί έγινε με το AMD64 extension και τα αποστακτήρια του Jack Daniels, που παίζανε με τις τάπες των βαρελιών μέχρι να ωριμάσουν τα WinXP x64 (ή μήπως μέχρι να ωριμάσει το συμβατό EM64T από την Intel; ) Σωστος ο shoe salesman:-D
Delta² Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Περίεργο αυτό που κάνει η Intel, η εξήγηση που δίνω είναι ότι φοβάται μήπως η τεχνολογία χ86 διαρρεύσει σε άλλες εταιρείες και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε πλήθος συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας (DVD player/recorder, MP3 players, Digital TV, Mobile Phones) ΧΩΡΙΣ να καρπώνεται η Intel χρηματικές απολαβές. Όχι ότι σήμερα κάποια π.χ κινητά δεν έχουν επεξεργαστή χ86 αλλά υποθέτω ότι αγοράζουν από Intel (ή AMD) ή πληρώνουν σε αυτές για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.
million_voices Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 λ7 και εκφοβισμος-επιδειξη δυναμης ειναι εγω ειμαι παντα με τα outsider,Amd λοιπον η οποια εχει προσφερει στον χωρο πολλαπλα θα ηθελα ομως στο παιχνιδι και αλλες εταιρειες
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 elven είσαι λιγάκι άκυρος...Λ'ες για τη συμφωνία AMD - NVIDIA...Και προφανώς θέλεις να μπουκοτάρεις την AMD. Προφανώς είσαι Intel Fanboy απλά δεν θέλεις να το πείς φανερά. Ειδάλλως μαζί με το Link που μας έδωσες για τη μια και μοναδική δίκη εναντίον της AMD για συμφωνία τιμών, θα μας έκανες Post και τα πολύ πιο σοβαρά link (το μονοπώλιο είναι πολύ σοβαρότερο από antitrust) που δείχνουν τις μονοπωλιακές κινήσεις της Intel έτσι ώστε να κλείσει η AMD (απειλές σε εταιρίες για να πάρουν μόνο δικά της προιόντα, κατέβασμα τιμών σε προσφορές έναντι μεγάλων εταιριών για να χτυπήσει την AMD που δίνει καλύτερες προσφορές, αποδεδειγμένα έχει δώσει επεξεργαστές σε εξεφτελιστικές τιμές σε μεγάλες εταιρίες έτσι ώστε να μην πουλήσει η AMD δικά της CPU που σε φυσιολογικά επίπεδα τιμών θα ήταν πιο value for money, και προ 2 ετών καλύτερα και σε απόδοση) Θέλεις να γράψω κι άλλα; Μπορώ να γράψω ατελείωτα! Εσύ γράφεις για μία συμφωνία τιμών! Τίποτε άλλο. Κατα τ άλλα λές "δεν είμαι υπερ της Intel" ... Αποδεδειγμένα η Intel εδώ και χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει το μονοπώλιο με κάθε τρόπο. Αλλά δεν πειράζει...γράψε εσύ για τη μια και μοναδική συμφωνια τιμων που είναι μέγιστος παράγοντας για να μην πάρει κανείς AMD και να τρέξουμε όλοι στην "αναμαρτητη" εδώ και χρόνια Intel...Και όταν κλείσει η AMD και θα πληρώνουμε όλοι μας 200 και 300 ευρώ low end CPU's τότε να μας δώ.... p.s. Δε δικαιολογώ αυτό που έκανε η ΑMD με την NVIDIA...Είναι άθλιο! Αλλά είναι μία κίνηση όλη όλη σε αντίθεση με την Intel Που εφαρμόζει μονοπωλιακές πρακτικές εδώ και δεκαετίες.
elven Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Εγώ δεν τα γράφω ελληνικά ή εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά; Είτε μια φορά κλέψεις είτε 124 πάλι κλέφτης θεωρείσαι,δεν αθωώνεσαι επειδή κάποιος έχει κλέψει περισσότερες φορές απο εσένα. Και είπα και πριν,αν κλείσει η AMD στην θέση της θα βρεθεί κάποια άλλη,μονοπώλιο δεν θα υπάρξει. Τόσο πολύ φαίνεται ότι είμαι Intel fanboy;Φτου ρε γμτ και τόσο καιρό το κρυβα. Κάποιοι άλλοι έχουν εικόνισμα λειτουργικά συστήματα και εταιρίες παραγωγής CPU,GPU,me not included
million_voices Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Και είπα και πριν,αν κλείσει η AMD στην θέση της θα βρεθεί κάποια άλλη,μονοπώλιο δεν θα υπάρξει. πες μου οτι βλεπεις πολυ Harry Potter για να μην ανυσηχησω:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα