Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδώ είναι που πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη κίνηση καταναλωτών, και να γίνει ένα υπέροχο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Intel για κάνα 3μηνο. Γιατί τέτοιες τακτικές μόνο στον τελικό αγοραστή κάνουν κακό. Ακόμα και Intel fanboy να 'ναι κάποιος, δε νομίζω να 'θελε ποτέ να παίρνει CPU σε 3πλάσιες τιμές από σήμερα (κάτι που θα γινόταν αν δεν υπήρχε 2ος παίκτης).

Κουμάντο μπορεί να κάνει ο καταναλωτής, γιατί αυτός είναι που τροφοδοτεί όλες τις εταιρείες (Intel, AMD, MSFT, etc) με ρευστό. Αλλά έλα που πολλοί είμαστε μοσχάρια (/me included :o) και τους αφήνουμε να μας καβαλάνε.

Δεν θα ήταν καλύτερο να διαβάζαμε πρώτα πριν σηκώσουμε λάβαρα της επανάστασης για μπουκοτάζ της Intel;

Η AMD υπέγραψε μία συμφωνία,αν δεν είναι ικανή να την τηρήσει τότε καλά κάνει η Intel.Λαμογιά πάει να κάνει η AMD και όχι η Intel.

Ο tectonator τα λέει όπως είναι,ας αποδείξει ότι δεν ακυρώνει την συμφωνία με την Intel και ας διατηρήσει το δικαίωμά της για τους επεξεργαστές.

Αν έχει τελικά δίκιο η AMD θα δούμε,προς το παρών η Intel προστατεύει τα συμφεροντα της,εταιρία είναι όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα,και συμφωνίες υπογράφει όχι κ@λόχαρτα.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Elven εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάπου λαμογιά. Εδώ θα μαστε οταν θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Η νέα εταιρία ανήκει στην AMD, κατασκευάζει αποκλειστικά γι αυτήν και έχει προέλθει από τη διάσμαση που περιγράφει το άρθρο. Σίγουρα στην AMD δεν είναι *&^%&^^...Ξέρουν τι κάνουν...Λογικά το όλο θέμα είναι καθαρά χρηματιστηριακό...

Δημοσ.
Αναποδα τα λες. Για να εχεις μονωπολιακη τακτικη απο μια εταιρια, πρεπει αυτη η μονοπωλιακη τακτικη να εχει αρνητικο αντικτιπο σε καποια αλλη μικροτερη εταιρια. Αν η Ιντελ δεν εχει αντιπαλο, δεν εχει απεναντι σε κανεναν μονοπωλιακη τακτικη.

Στους καταναλωτές μήπως;;;; (ναι εντάξει, οι καταναλωτές δεν είναι εταιρία, ωστόσο τα μονοπώλια θίγουν τον ανταγωνισμό άρα και τον καταναλωτή)

Και δεύτερον, μετά από μια μικρή έρευνα, βρήκα εταιρίες μαμούθ (ΑΤ&Τ, Standard Oil Company ) οι οποίες αναγκάστηκαν να διασπαστούν σε πολλές μικρότερες, όταν είχαν πλέον εξαφανίσει κάθε ανταγωνισμό, κάτι που εν προκειμένω δεν θα συνέφερε ίσως την Ίντελ.

Δημοσ.
Η AMD υπέγραψε μία συμφωνία,αν δεν είναι ικανή να την τηρήσει τότε καλά κάνει η Intel.Λαμογιά πάει να κάνει η AMD και όχι η Intel.

Η Intel αδειοδότησε την AMD (και τις όποιες θυγατρικές της) για παραγωγή CPUs που κάνουν χρήση του x86 instruction set. Αργότερα η AMD 'αποσπά' το τμήμα κατασκευής CPUs της δημιουργώντας την GlobalFoundries. Η λαμογιά που είναι; Αυτό που έκανε προβλέπεται από τη συμφωνία τους.

Η μόνη λαμογιά που βλέπω εγώ, είναι από την πλευρά της Intel. Είτε ως προσπάθεια να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμφωνίας (με ευνοϊκότερους όρους γι αυτήν φυσικά) όπως είπαν τα παιδιά... είτε με άμεση επίθεση στην AMD, όπως το θεώρησα εγώ κι έγραψα στο πρώτο μου post.

Δημοσ.

Αν είναι ή όχι θυγατρική της θα αποδειχθεί στα δικαστήρια λογικά ή αν επιδιώξει η AMD συμφωνία.

Προς το παρών η μία λέει ότι είναι θυγατρική και η άλλη όχι,εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος κι έβγαλες απόφαση;

Δημοσ.

Εμένα πάλι δε μου φαίνεται πως υπάρχει κάποιος σοβαρός ανταγωνισμός από την AMD. Δε μου φαίνονται ιδιαίτερα λογικές και "πεσμένες" οι τιμές σε αρκετά κομμάτια, ενώ σε κάποιες κατηγορίες κινείται χωρίς ανταγωνισμό. Θα μου πείτε τώρα πως αν δεν υπήρχε και η AMD θα ήταν χειρότερα, όμως δεν το πιστεύω διότι πρέπει να υπολογίζουμε και την αγοραστική δύναμη (ή όπως λέγεται anyway). Για παράδειγμα αν εγώ αγόρασα σήμερα έναν επεξεργαστή στα 250Ε το έκανα επειδή τόσα έχω, αν είχε 400. απλά δεν θα τον αγόραζα διότι δεν έχω τόσα.

Δημοσ.
γιατί προφανώς η Intel είναι η κακιά και η AMD η αγία...

Ναι φυσικά,την είδαμε που κατηγορήθηκε για συμφωνίες με την NVidia για κοινές αυξήσεις τιμών στις κάρτες γραφικών και τρέχαν να δίνουν αποζημιώσεις,αγία όντως,με το σταυρό στο χέρι πάει,να μπουκοτάρουμε τους ανταγωνιστές της...

Elven εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάπου λαμογιά. Εδώ θα μαστε οταν θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Η νέα εταιρία ανήκει στην AMD, κατασκευάζει αποκλειστικά γι αυτήν και έχει προέλθει από τη διάσμαση που περιγράφει το άρθρο. Σίγουρα στην AMD δεν είναι *&^%&^^...Ξέρουν τι κάνουν...Λογικά το όλο θέμα είναι καθαρά χρηματιστηριακό...

Εγώ δεν είπα ότι έχει δίκιο η AMD ή η Intel,ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα,θα δούμε ποιος έχει δίκιο ή άδικο με τον καιρό.

Δημοσ.

Όταν μία εταιρεία αγοράζει πλήρως μία άλλη η δεύτερη γίνεται θυγατρική της πρώτης.

Όταν δύο εταιρείες συμπράτουν/συνεργάζονται και δημιουργούν μαζί ένα κοινό τμήμα παραγωγής δεν λέγονται θυγατρικές. ;)

Το δικαστήριο θα κρίνει. Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε με τι όρους έγιναν οι συμφωνίες μεταξύ AMD-Intel και μεταξύ AMD - Advanced Technology Investment Company (ATIC) - Mubadala Development.

Για αυτό καλό είναι να μην προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. :-)

Edit: Με πρόλαβε ο elven.

Δημοσ.

Οτι θελουν γραφουν και λενε :-D

Ο καλύτερος "φίλος" τις ιντελ ειναι η ΑΜΔ απλά για δείτε τις αλλαξοκωλιες που εχουν κάνει. Crossfire , X86,x86-emt64 και άλλα ;)

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη στιγμή ειναι η spin off εταιρία που λόγο της μορφής της άμα θέλει σταματάει να συνεργάζεται με την ΑΜΔ και γίνετε αυτόνομη όποτε παει να προλάβει η Ιντελ την μπινια

Δημοσ.
Εδώ είναι που πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη κίνηση καταναλωτών, και να γίνει ένα υπέροχο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Intel για κάνα 3μηνο. Γιατί τέτοιες τακτικές μόνο στον τελικό αγοραστή κάνουν κακό. Ακόμα και Intel fanboy να 'ναι κάποιος, δε νομίζω να 'θελε ποτέ να παίρνει CPU σε 3πλάσιες τιμές από σήμερα (κάτι που θα γινόταν αν δεν υπήρχε 2ος παίκτης).

Κουμάντο μπορεί να κάνει ο καταναλωτής, γιατί αυτός είναι που τροφοδοτεί όλες τις εταιρείες (Intel, AMD, MSFT, etc) με ρευστό. Αλλά έλα που πολλοί είμαστε μοσχάρια (/me included :o) και τους αφήνουμε να μας καβαλάνε.

Σωστα τα λες...

Από ότι φαινεται οι αλκαπόνικες μέθοδοι της Ιντελ έναντι των ανταγωνιστών της, όταν εκείνοι πάνε να ορθοποδήσουν, δεν θα σταματήσουν ποτέ.

Προφανώς την συμφέρει μια AMD που μετα βίας επιβιώνει, μιας και ουτε τους φόρους μονοπωλίου θα πληρώνει και το 90 σχεδόν των πωλήσεων θα το χε στο τσεπάκι.

Αλλα αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που πάει να φοβήσει μελλονντικους πελάτες του ανταγωσνιτή τους, έχει καταντήσει αηδία!

Μαύρο στους μπλε! :mad:

Δημοσ.

Παιδιά μολις είχα τηλεφωνο με τις εξής πληροφορίες

intel κλείνει την amd

Microsoft κλείνει την Apple

Honda την Aprilia

ΚυρΜακης κλείνει την Κυρα Δέσποινα...

σκουρα τα πραγματα....

ρε μην ακούτε τις φήμες... οι περισσότερες αυτών είναι επιτήδιες για να γίνεται τζερτζελές... θα κλείσει οταν σταματήσει να πουλάει CPUs

Δημοσ.
δλδ η Intel μπορει να κλεισει την AMD και δεν το εκανε τοσο καιρο? κατι δεν ειναι σωστο στην ειδηση

Δεν το έχει κάνει για έναν απλό λόγο. Αθέμητος ανταγωνισμός, άμα κλείσει την AMD θα πέσει πάνω της η ΕΕ να την φάει. :P

Δημοσ.

συμφωνω απολυτως παιδια!!! κ εγω θα ηθελα να κλεισει η AMD μονο κ μονο για να μην βλεπω motherboards αποκλειστικα για AMD CPUs αλλα απο την αλλη πως θα σας φαινοταν το μονοπωλειο??? 3πλασιες τιμες??? χαχα. καλα θα ητανε. κακα τα ψεματα στην Ελλαδα δεν νομιζω να οργανωθουμε για να κανουμε μποϊκοταζ στην Intel οποτε θα πρεπει να βρουμε καποια αλλη λυση:-(

Δεν το έχει κάνει για έναν απλό λόγο. Αθέμητος ανταγωνισμός, άμα κλείσει την AMD θα πέσει πάνω της η ΕΕ να την φάει. :P

ειναι κ αυτο μια αληθεια! για φανταστειτε μονο τους φορους που θα πληρωνε η Intel.

Δημοσ.

Με την ίδια -χαζή imho- λογίκη, γιατί να μην κλείσει η Intel ώστε να μην βλέπω εγώ Intel only mobos ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...