frenzy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δεν ξέρω τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σου για να σε βοηθήσω ακριβώς αλλά το πρόβλημα είναι κάπου εκεί. Άσε το overscan στο 0% και παίξε με τις ρυθμίσεις scaling της τηλεόρασης. Τώρα scaling το λέει, Aspect Ratio το λέει, PC το λέει δεν ξέρω.
dr lag Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Έχω παίξει όσο δεν φαντάζεσαι με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (για την ιστορία: Samsung 40'' Hd Ready, μοντέλο LE40R86). Έχω απενεργοποιήσει όλα τα ψηφιακά βοηθήματα. Έχω δοκιμάσει και τις τρεις θέσεις HDMI. Μέχρι και το όνομα PC έχω επιλέξει από τα αντίστοιχα μενού γι' αυτές τις θύρες. Τι άλλο μένει να κάνω; Το αποτέλεσμα όμως εξακολουθεί να κυμαίνεται από το μέτριο έως το κακό. Απορίες: 1. Γιατί η μέγιστη ανάλυση που μου δίνει στο displays manager είναι 1280x720 κι όχι η native της τηλεόρασης; 2. Αυτός ο ρυθμός ανανέωσης 59 Ηz που μου βγάζει κάθε τόσο (στο ίδιο μενού), από που ξεφύτρωσε; 3. Γιατί στη VGA σύνδεση δουλεύει τέλεια και μάλιστα στη native ανάλυση; Παράκληση: Μπορείς να μου δείξεις τις επιλογές που έχεις τσεκάρει στα υπόλοιπα μενού (attributes, HDTV support, LCD Overdrive), μήπως κι εκεί δεν κάνω κάτι καλά; Υπόχρεος εκ των προτέρων ...
pcos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Έχω παίξει όσο δεν φαντάζεσαι με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (για την ιστορία: Samsung 40'' Hd Ready, μοντέλο LE40R86). Έχω απενεργοποιήσει όλα τα ψηφιακά βοηθήματα. Έχω δοκιμάσει και τις τρεις θέσεις HDMI. Μέχρι και το όνομα PC έχω επιλέξει από τα αντίστοιχα μενού γι' αυτές τις θύρες. Τι άλλο μένει να κάνω; Το αποτέλεσμα όμως εξακολουθεί να κυμαίνεται από το μέτριο έως το κακό. Απορίες: 1. Γιατί η μέγιστη ανάλυση που μου δίνει στο displays manager είναι 1280x720 κι όχι η native της τηλεόρασης; 2. Αυτός ο ρυθμός ανανέωσης 59 Ηz που μου βγάζει κάθε τόσο (στο ίδιο μενού), από που ξεφύτρωσε; 3. Γιατί στη VGA σύνδεση δουλεύει τέλεια και μάλιστα στη native ανάλυση; Παράκληση: Μπορείς να μου δείξεις τις επιλογές που έχεις τσεκάρει στα υπόλοιπα μενού (attributes, HDTV support, LCD Overdrive), μήπως κι εκεί δεν κάνω κάτι καλά; Υπόχρεος εκ των προτέρων ... φιλε μου σε βλέπω απελπισμένο. οποτε για μεγαλύτερη βοήθεια καλύτερα να πας στους guru του Audio Visual ψάξε στα forums του AVclub και AVsite
frenzy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δεν έχει να κάνει με το CCC. κάνε force την εξής ανάλυση: 1360χ768 @60 Hz πρώτα απ' όλα. Μετά ως εξής: 1. Press the MENU button to display the menu.Press the ENTER/OK button, to select "Picture". 2. Press the ENTER/OK button again, to select "Mode". 3. Press the ▲ or ▼ button to select PC Mode. Press the ENTER/OK button. 4. Press the EXIT button to exit.
dr lag Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Έγινε force στην ανάλυση που είπες, μόνο που τη δίνει στα 30i. Στην τηλεόραση τώρα: το picture mode το δείχνει ghost, κλειδωμένο στο 16:9, το picture size το βάζω στο just scan, αλλά δεν βλέπω να συγκινείται. Επίσης στην επιλογή Setup του menu έχει πάλι σε ghost τις υποεπιλογές PC και Home Theatre PC (η τελευταία κλειδωμένη στο off). Μάλλον εκεί παίζεται το παιχνίδι ...
frenzy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Βάλε πρώτα 60 Ηz και μετά την ανάλυση. Πιστεύω πως με τη σωστή ανάλυση θα ανοίξουν οι επιλογές. Αν δεν παίζει 1360χ768@60 δοκίμασε 1280χ720@60. Η TV σου πάντως υποστηρίζει και τις 2. Και το scaling από ccc στο 0% είπαμε μέχρι να βρεις σωστή εικόνα.
dr lag Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Βάλε πρώτα 60 Ηz και μετά την ανάλυση. Λες να μη το έχω κάνει ίσα με 1000 φορές; Αρνείται πεισματικά να το δεχτεί. Ακόμα κι από τα properties των Windows, σε οτιδήποτε πάνω από 720 μου δείχνει διαθέσιμα 30Hz. Πιστεύω πως με τη σωστή ανάλυση θα ανοίξουν οι επιλογές. Αν δεν παίζει 1360χ768@60 δοκίμασε 1280χ720@60. Η TV σου πάντως υποστηρίζει και τις 2. Και το scaling από ccc στο 0% είπαμε μέχρι να βρεις σωστή εικόνα. Μέχρι και 800x600 κατέβηκα. Το μενού-κλειδί αρνείται να ενεργοποιηθεί. Περνώντας τώρα σε σύνδεση μέσω DSub, η εικόνα όπως είχα πει και νωρίτερα, είναι τέλεια (από κει γράφω τώρα), η ανάλυση πήγε μόνη της στα 1360x768 @ 60Ηz, ενώ στο μενού setup της τηλεόρασης ενεργοποιήθηκε και η επιλογή PC, με πλήθος υποεπιλογές που δεν χρειάστηκε καν να πειράξω. Στο menu-> picture, το screen mode παραμένει ghost κλειδωμένο στο 16:9, όπως και και το picture size επίσης 16:9 (το just scan έγινε ghost τώρα), αλλά προφανώς στη VGA σύνδεση δε δείχνει να ενοχλεί. Μήπως η τηλεόρασή μου παρουσιάζει κάποιου είδους αλλεργία στο συνδυασμό HDMI και PC;
dr lag Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Επανέρχομαι στο θέμα για να αναφέρω πως το πρόβλημα λύθηκε!!! Αφού ευχαριστήσω όσους βοήθησαν και κυρίως τον frenzy που έδειξε ιώβεια υπομονή, να σας πω ότι τελικά δουλεύει σωστά μόνο με το HDMI 2, το οποίο ρυθμίστηκε εύκολα από από τις ρυθμίσεις οθόνης των Vista, επιλέγοντας απλά την σωστή ανάλυση. Ούτε CCC ούτε τίποτα άλλο - τόσο απλά... Βέβαια το μενού "PC" στο setup της LCD συνεχίζει να είναι απενεργοποιημένο, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αλλά μάλλον δεν υπάρχει και λόγος να το ψάχνω περισσότερο. Ευχαριστώ και πάλι.
frenzy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Σιγά την υπομονή. Απλώς ήξερα πως στην TV είναι το πρόβλημα και στο είπα, δεν έκανα τίποτα. Πάντως τώρα με την ησυχία σου κάνε ένα τσεκ με το support της samsung να δεις αν είναι σωστή η συμπεριφορά αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.