Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα απεικόνισης Asus 4670 σε lcd τηλεόραση

john6945

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Asus 4670 (που έχει native hdmi) την οποία έχω συνδέσει με μια LCD TV Samsung M86 (full hd).Η κάρτα είναι συνδεδεμένη τόσο με vga καλώδιο με την ΤV όσο και με hdmi se hdmi και η ανάλυση 1920χ1080 (με το clone mode των catalyst). Όταν χρησιμοποιώ τη vga (αναλογική σύνδεση) όλα είναι τέλεια. Τα χρώματα λαμπερά, τα γράμματα στα fonts των windows τέλεια ευάνάγνωστα κτλ.

Το περίεργο είναι ότι όταν χσησιμοποιώ την hdmi σύνδεση (που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι τέλεια...) τα πάντα χειροτερεύουν. Η εικόνα φαίνεται κάπως μουντή με πολυ σκούρα χρώματα και τα γράμματα στα fonts ξεθωριασμένα, δυσανάγνωστα και κάπως σα να "πιξελιάζουν" ενώ ακόμα και σε mkv υψηλής ποιότητας αν συγκρίνω μεταξύ vga-hdmi η vga σύνδεση υπερτερεί μιας και η εικόνα στη ψηφιακή σύνδεση φαίνεται μουντή και με λιγότερες λεπτομέρειες.

Προφανώς δεν είναι θέμα drivers αφού έχω τους τελευταίους catalyst 9.2. Επίσης έχω δοκιμάσω να τη συνδέσω μόνο με το hdmi καλώδιο χωρίς να υπάρχει vga καλώδιο με τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην ΤV (just scan κτλ).

Τα πιθανά προβλήματα είναι τα εξής:

1) Προβληματική gpu. Ναι αλλά είναι δυνατόν η απλή vga να δίνει τέλεια εικόνα και η hdmi να έχει πρόβλημα??? Το ίδιο dac δεν υποτίθεται ότι έχουν???

2) Πρόβλημα με τις hdmi της τηλεόρασης. Δυστυχώς δεν έχω άλλη monitor με hdmi σύνδεση για να τεστάρω την κάρτα ούτε άλλη συσκευή με hdmi για να τεστάρω την TV...

3) Ελαττωματικό hdmi καλώδιο. Το καλώδιο πάντως είναι v1.3b οπότε δεν πιστεύω να φταίει αυτό...

Καμία άλλη ιδέα από εσάς? Όχι τίποτα άλλο, αλλά έλεγα να ξεφορτωθώ το vga καλώδιο και τώρα κατέληξα να κάνω switch μεταξύ των δύο...

Δημοσ.

Έχω κάνει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις απο το control center και τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί καλά με την hdmi. To περίεργο είναι ότι οι ρυθμίσεις που λειτουγούν τέλεια με τη vga εμφανίζουν τα προλήματα στη vga σύνδεση...

Δημοσ.

μερικές σκέψεις:

1. δες αν όντως με το HDMI έχεις 1920x1080 στην TV.

2. καλύτερα βάλε τους 8.12 drivers που έχουν και DXVA.

οι νέοι drivers έχουν ψιλοπροβλήματα γενικά, ελπίζω να τους φτιάξουν.

3. μήπως exei και άλλες θύρες HDMI η TV να την δοκιμάσεις εκεί? κάπου είχα διαβάσει ότι όλες οι HDMI δεν υποστηρίζουν το Full HD :ο

καλή τύχη

Δημοσ.
μερικές σκέψεις:

1. δες αν όντως με το HDMI έχεις 1920x1080 στην TV.

2. καλύτερα βάλε τους 8.12 drivers που έχουν και DXVA.

οι νέοι drivers έχουν ψιλοπροβλήματα γενικά, ελπίζω να τους φτιάξουν.

3. μήπως exei και άλλες θύρες HDMI η TV να την δοκιμάσεις εκεί? κάπου είχα διαβάσει ότι όλες οι HDMI δεν υποστηρίζουν το Full HD :ο

καλή τύχη

1)Η ανάλυση είναι σίγουρα 1920χ1080

2) Δυστυχώς πρέπει να μείνω με τους 9,12 γιατί αλλιώς δε θα μπορώ να πάρω πολυκάναλο ήχο απο τον av ενισχυτή

3) Την έχω δοκιμάσει σε όλες τις θύρες...

Βασικά αυτό που με απασσχολεί περισσότερο είναι να μην είναι προβληματική η κάρτα... Αν ομως ήταν αυτό δε θα είχα προβλήματα και στη vga σύνδεση???

Δημοσ.

μπορεί η κάρτα να είναι προβληματική ως προς την ψηφιακή έξοδο μονο. έχει DVI να την δοκιμάσεις σε TFT?

αλλιώς αυτό που μένει είναι:

1. να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλη LCD tv.

2. να δοκιμάσεις άλλη κάρτα στη δικια σου LCD.

Δημοσ.
μπορεί η κάρτα να είναι προβληματική ως προς την ψηφιακή έξοδο μονο. έχει DVI να την δοκιμάσεις σε TFT?

αλλιώς αυτό που μένει είναι:

1. να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλη LCD tv.

2. να δοκιμάσεις άλλη κάρτα στη δικια σου LCD.

Δυστυχώς προς το παρρόν δεν υπάρχει ούτε το 1 ούτε το 2. Μέσα στις μέρες όμως θα παραγγείλω ένα monitor.

Μια ακόμα ερώτηση. Προφανώς για να τεστάρω τη ψηφιακή έξοδο αρκεί να χρησιμοποιήσω είτε τη dvi ή την hdmi σύνδεση? Γιατί μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μόνο την hdmi...

Δημοσ.

ναι τη μια από τις δυο. και αν βρείς κάνα αντάπτορα από DVI σε HDMI μπορείς να το δεις και αυτό.

και κάτι άλλο. αφού δεν έχεις τι άλλο να κανεις δοκίμασε να "απεγκαταστησεις" τελείως τους ATI driver (πρέπει να έχει κάποιο tool η ATI στο site), μετά κανε restart και βάλε ξανά τους drivers. γενικά να μην κανεις ποτε απλά πέρασμα των νέων οδηγών πάνω από παλιούς.

Δημοσ.
Έχω κάνει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις απο το control center και τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί καλά με την hdmi. To περίεργο είναι ότι οι ρυθμίσεις που λειτουγούν τέλεια με τη vga εμφανίζουν τα προλήματα στη vga σύνδεση...

Ποιές είναι αυτές οι ρυθμίσεις? Πες μας κι εμάς μπας και βοηθήσουμε.

Aπό την TV έχεις κάνει ρυθμίσεις PC για την HDMI είσοδο? Έχει κάτι Home Theatre PC και PC επιλογές έπαιξες με αυτές? Με coarse και τέτοια? Στο CCC ρύθμισες το scaling στο 0%? καμιά φορά κάνει default στο 5% και η TV το ανεβάζει σε full screen οπότε δεν το προσέχεις, αλλά η εικόνα είναι μάπα. Επίσης FullRGB 4-4-4 και 1920χ1080@60 μόνο.

Δημοσ.

Έχω παρόμοιο πρόβλημα, με την ίδια κάρτα γραφικών συνδεδεμένη σε Samsung HD Ready 40''. Έχω κάνει όλους τους συνδυασμούς ρυθμίσεων (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) τόσο στην τηλεόραση όσο και στην κάρτα, σε όλες τις αναλύσεις, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: δυσανάγνωστα μπουκωμένα γράμματα - στα παιχνίδια το πρόβλημα αμβλύνεται σε βαθμό που να μην ενοχλεί ιδιαίτερα.

Στη μέγιστη ανάλυση που δείχνει διαθέσιμη όταν συνδέω το HDMI (1280x720), η εικόνα έχει μαύρο πλαίσιο γύρω-γύρω, κάτι που δείχνει (αν δεν κάνω λάθος) πως το pixel mapping ισχύει.

Διαβάζοντας τα προηγούμενα post, αποφάσισα χθες να τη συνδέσω με DSub. Ω του θαύματος, η εικόνα ήταν υπέροχη και η ανάλυση στη native της τηλεόρασης. Βέβαια δεν είναι η λύση που με ικανοποιεί πλήρως, καθώς δεν έχω ήχο, οπότε και θα πρέπει να γεμίσω καλώδια κι αυτό δεν μου αρέσει...

Να υποθέσω πως η τηλεόραση μου (LE40R86) δεν αρέσκεται στην σύνδεση μέσω HDMI;

Είναι κάτι που δεν κάνω σωστά;

Υπάρχει κάποια μαγική λύση να προτείνεις, frenzy;

Δημοσ.

Tελικά κατάφερα να λύσω το πρόβλημα! Πρέπει να πας στο menu της τηλεόρασης (Samsung M86) και να επιλέξεις στο format της εικόνας to απλή σάρωση ή just scan. Εγώ είχα αφήσει την επιλογή σε 16/9 και εκεί την είχα πατήσει... Έπειτα αν έχεις μαύρα κενά περιμετρικά της οθόνης κάνεις και λίγο overscan από το μενού των driverς της ΑΤΙ και το πρόβλημα λύθηκε!!! Πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις την TV για να γράφεις κείμενα στο word!

Α και καλό είναι να απενεργοποιήσεις όλα τα ψηφιακά καλούδια της TV DNI, Δυναμική αντίθεση κτλ. γιατί ,μπερδεύουν την κατάσταση!

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν!!!

Δημοσ.
Μαγική όχι. Όπως και στον από πάνω για σένα

aticcc811underscancontrco5.jpg

Κι όμως, τζίφος, καλέ μου frenzy ...

Άσε που με overscan στο 0% η επιφάνεια των Windows υπερκαλύπτει αυτή της TV.

Δεν ξέρω αν χρειάζεται τελικά κάποια μαγική λύση ή η αντίληψή μου απλά έχει υποχωρήσει σε κάτω του μετρίου επίπεδα, πάντως άκρη δεν βρήκα.

Θα σου ήμουν υπόχρεος (λαμπάδα θα σου ανάψω) αν μπορούσες να βοηθήσεις λίγο παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...