PrimitiveSix Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μπορείτε να μου προτείνετε repositories για τα Ubuntu προκειμένου να κάνω update και να έχω το τελευταίο λογισμικό στο pc μου ? απλά ότι σας βρήσκετε δώστε μου (και φυσικά τα απαραίτητα keys ) για να δουλέψει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 γράφεις αποθετήρια ubuntu στο google ... και πατάς enter και πέφτεις πάνω σ' αυτό http://wiki.ubuntu-gr.org/Help/SoftwareManagement/Repositories . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PrimitiveSix Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 τον τρόπο τον ξέρω...αυτό που δεν μπορώ να βρώ είναι επιπλέον repositories... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 For 8.04 "Hardy Heron": >sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list For 8.10 "Intrepid Ibex": >sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/intrepid.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list Then, add the GPG Key: >sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update Αυτά ψάχνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PrimitiveSix Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 ακριβώς ! και το συγκεκριμενο το έχουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Είναι λάθος λύση να βάζεις repositories τρίτων για να έχεις αναβαθμίσεις στα προγράμματα. Το πολύ πολύ να σπάσεις το σύστημα σου με μια τέτοια κίνηση. Το πιο ασφαλές είναι να πας στο getdeb και να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του προγράμματος που σε ενδιαφέρει. Τα πακέτα που κατεβάζεις γίνονται εγκατάσταση με διπλό κλικ. Το getdeb είναι εδώ http://www.getdeb.net/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Είναι λάθος λύση να βάζεις repositories τρίτων για να έχεις αναβαθμίσεις στα προγράμματα. Το πολύ πολύ να σπάσεις το σύστημα σου με μια τέτοια κίνηση. Το πιο ασφαλές είναι να πας στο getdeb και να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του προγράμματος που σε ενδιαφέρει. Τα πακέτα που κατεβάζεις γίνονται εγκατάσταση με διπλό κλικ. Το getdeb είναι εδώ http://www.getdeb.net/ Γιατί να σπάσει το σύστημα με χρήση 3rd party repositories και να μη σπάσει με πακέτα από το getdeb.net; Οι του getdeb.net λαμβάνουν κάποια έξτρα μέτρα για να το εξασφαλίσουν αυτό που δε μπορούν να λάβουν οι maintainers των 3rd party repos πριν ανεβάσουν νεότερες εκδόσεις στα repos τους; Μετά, όσον αφορά την ακεραιότητα των πακέτων: είναι πιο ασφαλές να τραβάς και να περνάς χύμα debs από το να χρησιμοποιείς 3rd party repos (που μερικά από αυτά χρησιμοποιούν και GPG keys για να εξασφαλίσουν την αυθεντικότητα των πακέτων); Και με τα updates, τί γίνεται; Θα τσεκάρεις για νεότερες εκδόσεις από τον browser σου στο getdeb.net ή μέσω RSS ή mailing lists ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον τρόπο διαθέτει το συγκεκριμένο site; Σε χαλάει να σε ενημερώνει ο Update Manager του συστήματος; Και με όσα πακέτα δεν υπάρχουν στο getdeb.net αλλά οι νεότερες εκδόσεις διατίθενται από την πηγή (π.χ. VirtualBox), τί γίνεται; Εκεί σπάει ή δε σπάει το σύστημα; Ας μην τρομοκρατούμε τον κόσμο χωρίς λόγο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Το apt-get δεν έχει πρόβλημα με τα update. Aν δει ότι υπάρχει νεώτερη έκδοση απλά θα την εγκαταστήσει χωρίς να προβληματιστεί καθόλου. Θα σπάσει το σύστημα γιατί ώς συνήθως τα repositories τρίτων προσθέτουν και ενημερώσεις σε βασικά σημεία του συστήματος όπως τον kernel κτλ που 100% αν κάνεις αναβάθμιση εκτός της επίσημης το σύστημα η θα σου σπάσει άμεσα η θα σου σπάσει όταν πας να κάνεις upgrade σε νεώτερη έκδοση του ubuntu. Αντίθετα κατεβάζοντας προγράμματα από το getdeb 100% δεν θα σου δημιουργήσει προβλημα και αυτό λόγο του πανίσχυρου διαχειριστή apt0-get που έχει το ubuntu/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 ...ώς συνήθως τα repositories τρίτων προσθέτουν και ενημερώσεις σε βασικά σημεία του συστήματος όπως τον kernel κτλ... Καθόλου συνήθως. Αυτό που αναφέρεις είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, τουλάχιστον όσον αφορά 3rd party repos desktop εφαρμογών και όχι χακιές τύπου Asus EeePC-like specific repos. Έχεις υπ' όψιν σου πολλά 3rd party repos, επαναλαμβάνω desktop εφαρμογών, που να τραβάνε ως dependency custom kernel packages; Αντίθετα κατεβάζοντας προγράμματα από το getdeb 100% δεν θα σου δημιουργήσει προβλημα και αυτό λόγο του πανίσχυρου διαχειριστή apt0-get που έχει το ubuntu/. Για την ακρίβεια, όταν κατεβάζεις προγράμματα από το getdeb ή οπουδήποτε αλλού, χρησιμοποιείς τον browser σου (και όχι το apt-get, αφού το get το έχεις κάνει ήδη χειροκίνητα) και στη συνέχεια για την εγκατάσταση το GDebi με 2πλο κλικ ή το dkpg από τερματικό. Και όχι, το ότι δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα το κατέβασμα χύμα debs από το getdeb δεν οφείλεται στον «πανίσχυρο διαχειριστή apt0-get που έχει το ubuntu», αλλά στο γεγονός ότι οι packagers του getdeb έχουν φροντίσει να χτίσουν τα πακέτα τους με τέτοιον τρόπο ώστε τα dependencies τους να καλύπτονται από την ύπαρξη και τις συγκεκριμένες εκδόσεις πακέτων/βιβλιοθηκών σε μία vanilla Ubuntu Desktop εγκατάσταση [1], χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσουν κανένα από αυτά. Το ίδιο όμως μπορούν να κάνουν και οι maintainers 3rd party repos και μάλιστα, σε αρκετά όπως του VirtualBox που ανέφερα αυτό ακριβώς κάνουν. [1] Για προσπάθησε να περάσεις πακέτα από το getdeb σε μία εγκατάσταση που έχει ξεκινήσει τη ζωή της π.χ. από Ubuntu Server και στο οποίο δεν έχεις περάσει το μεταπακέτο ubuntu-desktop. Η επιτυχία εξαρτάται από το πόσο κοντά έχεις φέρει το σύστημα σε μία vanilla Ubuntu Desktop εγκατάσταση, σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να «φας άκυρο». Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 εγω την λεξη kernel την εχω δει σε πολλες αναβαθμισεις που γινονται μεσω 3rd party...τωρα αν ειναι για desktop εφαρμογες δεν θυμαμαι αλλα νομιζω οτι για το timidity υπηρχαν και κατι ασχετο ενω εχω μεσα 3rd party ειμαι παντα πισω πχ στο getdeb υπαρχει ο transmission 1.51 ...στα repos μου μεχρι 1.34 gimp 2.6.3 στο getdeb 2.6.6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.