Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα γραμματοσειράς

GeoTheod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Εχω ενα pdf αρχείο που περιέχει ένα κείμενο το οποίο ειναι γραμμένο με την γραμματοσειρά UB-Baskerville. Θέλω να το μεταφέρω στο word και με copy-paste τα εμφανίζει κινέζικα. Βρήκα και εγκατέστησα στα Windows τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά αλλα κάνει το ίδιο. Τι μπορεί να φταίει;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Αν το κάνεις πρώτα επικόλληση στο Σημειωματάριο;

Μια άλλη λύση είναι να κατεβάσεις από κάπου την εν λόγω γραμματοσειρά.

Τρίτη λύση, αφού κάνεις επικόλληση, επέλεξε το κείμενο και άλλαξε γραμματοσειρά σε arial με κωδικοποίηση ελληνική.

Δημοσ.

Δυστυχώς και μετά την εγκατάσταση της εν λόγω γραμματοσειράς του pdf τα πράγματα δεν βελτιώνονται. Πάλι κινέζικα. Μα πως είναι δυνατόν να εγκαθιστώ την γραμματοσειρά του κειμένου που είναι στο pdf, στο Word και πάλι να μην την αναγνωρίζει;

Δημοσ.

Κι όμως είναι δυνατόν, έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα πολλές φορές (πονεμένη ιστορία τα ελληνικά στα pdf αρχεία). Αν δεν δούλεψε η λύση που αναφέρω προηγουμένως, δοκίμασε εισαγωγή του pdf στο Finereader και οπτική αναγνώριση χαρακτήρων.

Δημοσ.
πονεμένη ιστορία τα ελληνικά στα pdf αρχεία

και όχι μόνο

Το πρόβλημα με αυτές τις γραμματοσειρές (DW,MG,PA,UB) είναι ότι δεν είναι unicode και αρκετά προγράμματα δεν τις διαβάζουν σωστά.

Εγώ τις μετέτρεψα σε unicode και μετά τις διόρθωσα όσο μπορούσα, γιατί χάθηκαν ορισμένα γράμματα ή άλλαξαν θέση, για να μου δουλεύουν σωστά στο corel.

Αν θέλεις στείλε το mail σου με πμ να σου στείλω τη Baskerville.

Δημοσ.

Μπα, εγώ δεν τη χρειάζομαι (αν απευθύνεσαι σε μένα) γιατί και τις μετατρέπω σε unicode αν θέλω (το έχω κάνει για μερικές) και με βολεύει αφάνταστα ο μετατροπέας Antioch (για το Word) ή το Finereader, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δημοσ.

Όχι φίλε accipio δεν απευθύνθηκα σε σένα, απλά συμφώνησα μαζί σου.

Ο GeoTheod έχει το πρόβλημα και ψάχνει μια απλή λύση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...