Προς το περιεχόμενο

Clear CMOS σε λαπτοπ. Πως?

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PS: Αυτο το προγραμματακι που δινει μαζι στο λινκ που παρεθεσες μας χρειαζεται σε κατι?

Δεν ξέρω, δεν μου χρειάστηκε ποτέ.

Την σελίδα στην έδωσα επειδή έχει συγκεντρωμένα πολλά master pass. ;)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Μα εχω δει κουλα και κουλά, αλλα BIOS PASSWORD? :P Δλδ πώς μπηκε εκει περα, ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ ΚΙΟΛΑΣ?

Αν δεν... με master pass, δοκιμαζω κατσαβιδακι. Τιποτε αλλο ε?

Δημοσ.
Μα εχω δει κουλα και κουλά, αλλα BIOS PASSWORD? :P Δλδ πώς μπηκε εκει περα, ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ ΚΙΟΛΑΣ?

Πες μας το αποτελεσμα μετα,να ξερουμε. :-)

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει μετά άλλη λύση...

• Moderators
Δημοσ.

Το θεμα ειναι, με κατσαβιδι και CLR CMS θα σβηστει ο κωδικος (?), μη μεινω προ εκπληξεως...!

Φυσικα και θα πω :-)

Δημοσ.
Το θεμα ειναι, με κατσαβιδι και CLR CMS θα σβηστει ο κωδικος (?), μη μεινω προ εκπληξεως...!

Aν γίνει reset το bios, για ποιο λόγο να μην σβηστεί?

(κάτι μου λέει πάντως πως κάποιος άλλος έχει βάλει χέρι στο bios και άλλαξε τον κωδικό, και απλά δεν στο λέει). :P

Δημοσ.

Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις.Δεν εχεις και πολλες επιλογες με το bios.Δυστυχος!

Δημοσ.
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις.Δεν εχεις και πολλες επιλογες με το bios.Δυστυχος!

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει reset το bios και να παραμείνει ο κωδικός.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει reset το bios και να παραμείνει ο κωδικός.

Κι εγω αυτο πιστευω,απλα περιμενω τα αποτελεσματα του φιλου μας. :-)

Δημοσ.

Πες μας καλύτερα το μοντέλο, πολλές φορές τα πράγματα είναι πιό απλά.

Για παράδειγμα, σε (κάποια) HP δίνεις δυό-τρεις φορές ένα άσχετο password, σου βγάζει ένα πολυψήφιο κωδικό, μπαίνεις στο site της εταιρείας και με τον κωδικό αυτό σου δίνει ένα (BIOS) password μιας χρήσης, σε (κάποια) thinkpad υπάρχει ένα switch που το μετακινείς για να σβήσει το password και πάει λέγοντας.

Ευτυχώς, το να βρεθεί ένα service manual σήμερα είναι παιχνίδι.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια... ΑΚΥΡΟ.

Θυμηθηκε τον κωδικο του BIOS (ω ναι, ειχε βαλει KAI BIOS pass, ΚΑΙ HDD pass).

Αλλα το προβλημα ειναι αλλο...

Μαλλον καποια απο τις αδελφες της σκαλιζε το λαπτοπ της, και πληκτρολογησε πολλες φορες λαθος κωδικο.

Με αποτελεσμα να "κλειδωσουν" τα Vista στο User log-in screen.

Τον σωστο κωδικο τον ξερω, αλλα μου λεει οτι δεν ειναι δυνατον να με εισαγει (αν βαλεις λαθος κωδικο απλα λεει οτι εκανες λαθος τον κωδικο).

Αυτο τωρα, ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ παρακαμπτεται?

(Το λαπτοπ για την ιστορια ειναι Toshiba Satellite A 300 με Dual Core Pentium, 3GB ram, 160GB HDD).

Δημοσ.

Σε μερικους φορητούς όπως τα hp compaq αν βγάλεις την μπαταρία δεν σβήνει ο κωδικός στο bios.

Μιαπροκτική μέθοδος όπως π.χ. στο δικό μου hp compaq nx8220 για να σβήσει ο κωδικός και clear cmos κάνεις τα ακόλουθα.

Βγάζεις την μεγάλη μπαταρία,βγάζεις όλες τις μνήμες,σκληρό και την μικρή μπαταρία μέσα στην μητρική.Περιμένεις λίγα λεπτά.Βάζεις μόνο την μνήμη χωρίς σκληρό και χωρίς την μικρή μπαταρία και ανοιγεις τον φορητό κανονικά με ρεύμα.Το ξανακλείνεις και βάζεις όλα τα εξαρτήματα κανονικά.Ο κωδικός του bios έφυγε.Αυτό δεν ισχύει για όλα τα μηχανήματα.Αλλά μπορεί και να σε βοηθήσει.

Δημοσ.
Παιδια... ΑΚΥΡΟ.

Θυμηθηκε τον κωδικο του BIOS (ω ναι, ειχε βαλει KAI BIOS pass, ΚΑΙ HDD pass).

Αλλα το προβλημα ειναι αλλο...

Μαλλον καποια απο τις αδελφες της σκαλιζε το λαπτοπ της, και πληκτρολογησε πολλες φορες λαθος κωδικο.

Με αποτελεσμα να "κλειδωσουν" τα Vista στο User log-in screen.

Τον σωστο κωδικο τον ξερω, αλλα μου λεει οτι δεν ειναι δυνατον να με εισαγει (αν βαλεις λαθος κωδικο απλα λεει οτι εκανες λαθος τον κωδικο).

Αυτο τωρα, ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ παρακαμπτεται?

(Το λαπτοπ για την ιστορια ειναι Toshiba Satellite A 300 με Dual Core Pentium, 3GB ram, 160GB HDD).

Θελεις αλπα να τραβηξεις δεδομενα μεσα απο το pc και να κανεις format η απλα να το ξεκλειδοσεις?

Εαν θελεις να παρεις μονο δεδομενα,κανε απλα boot με ενα livecd linux και κανε τα αρχεια σου copy-paste σε εναν εξωτερικο πχ.Εαν ειναι για ξεκλειδομα βλεπουμε.

• Moderators
Δημοσ.

Ξεκλειδωμα, και μονο αν δε καταφερουμε κατι κανω αυτο με το linux live cd (το οποιο ειναι σωστο σαν σκεψη και το ειχα σκεφτει κι εγω ως χειριστη λυση).

Δημοσ.
Ξεκλειδωμα, και μονο αν δε καταφερουμε κατι κανω αυτο με το linux live cd (το οποιο ειναι σωστο σαν σκεψη και το ειχα σκεφτει κι εγω ως χειριστη λυση).

Το live cd του linux δουλευει μια χαρα πανω σε αυτο το θεμα,το δοκιμασα πριν 15 μερες περιπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...