hartzoua Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Αν και έψαξα αρκετα δεν εχω καταφέρει να βρω την απάντηση στο παρακάτω Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πως μπορεί να αποδείξει την ασθένεια του (πχ 2 μέρες ) ώστε οι ημερες που έλειψε από την εργασία του να μην αφαιρεθούν από την κανονική άδεια; Έχει δικαίωμα να επικαλεστεί ασθένεια έστω και χωρίς χαρτί από γιατρό; Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η ασθένειά μου όπου την πρώτη μέρα περίμενα 4 ώρες στα ιατρεία του ΙΚΑ με 39 πυρετό και ύστερα από αυτές τισ ώρες η σειρά ήταν στο νούμερο 6 ενώ εγώ είχα το 18. Τη δεύτερη μερα αποφάσισα να πάω στο γιατρό που έχω δηλώσει (του ΙΚΑ) αλλά πήγα στις 7:10 το πρωί και υπήρχαν ήδη γύρω στα 30 άτομα απ εξω (εννοειται όλοι άνω των 60) στο δρόμο να περιμένουν. Και τις 2 μέρες σηκώθηκα και έφυγα αγανακτιμσένος. Απλώς θέλω να μάθω τι προβλέπουν οι διατάξεις για τον τρόπο αποδείξεως της ασθενείας (πχ μήπως για κάτω των 3 ημερών αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση... δεν ξέρω). Δεκτά και links ευχαριστώ
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/8_NEOS-kodikas_dimosion_ypallilon_39-64.htm
hartzoua Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Βέβαι το link αναφέρεται σε δημισίους υπαλλήλουσς. Να υποθέσω ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους ιδιωτικούς;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 http://www.hellenicnavy.gr/Documents/apodoxesAnar.pdf δες λιγο εδω (δε μπορεσα να το αντιγραψω καλυτερα) εγω παντως οταν ειδικευομενη χρειαστηκα 3 μερες αδεια, προτιμησα σε συνεννοηση με την διευθυντρια μου να την παρω ατυπα παρα να παω να κανω 2 μερες ουρα στο ικα 9μετα τη μια μερα που εκανα για να με δουν στο νοσοκομειο που δουλευα)
Anastasia33 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Τυγχάνει να έχω εργαστεί στο 184 της Θεσσαλονίκης... Λοιπόν : Τουλάχιστο εδώ, που δυστυχώς ακόμη δεν δηλώνουμε γιατρούς ΙΚΑ, ο εμπύρετος ασθενής "προηγείται" από οποιονδήποτε άλλο, ακόμη και από αυτούς που έχουν κλεισμένο ραντεβού σε συγκεκριμμένη ώρα. Απευθύνεσε στο γιατρό-διευθυντή του υποκαταστήματος που ανήκεις και περνάς με χαρτάκι (που έχει σφραγίσει και υπογράψει ο διευθυντής) με προτεραιότητα... Βεβαιώσου μονάχα ότι στο ιατρείο εφημερεύει παθολόγος. Διαφορετικά πας σε άλλο υποκατάστημα, το κοντινότερο στην περιοχή σου....Η γραμματεία του 184 μπορεί να σε βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.