DrLo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Αν έκανες 281 μέρες σε καράβι δε νομίζω ότι οπι δυσκολίες της φοιτητικής ζωής σε μια ξένη χώρα θα είναι απάλευτες για 'σενα. Τα χρήματα ναι είναι ένα θέμα αλλά μην ακους διάφορους που δεν αντέχουν χωρίς τον φραπέ. Θα σου πω μόνο ότι πολλές φορές υποτιμούμε τις δυνατότητές μας και δεν τολμούμε να κάνουμε πράγματα. Μου θυμίζεις μια περίπτωση φίλου μου που στα ~26 του, ενώ μια ζωή ήταν ταξιτζής του τη καβ#wse (στην κυριολεξία λόγω μια γκόμενας που γνώρισε σε νησί) και πήγε στην Αγγλία να γίνει μάγειρας ... στην Αγγλία ... μάγειρας .... στην ΑΓΓΛΙΑ (αυτό για να δείξω όπτι υπάρχουν και πιο "κουφές" περιπτώσεις). Να μη στα πολυλογώ και αυτό τοπ παιδί δεν είχε τα τρελά χρήματα, πούλησε τα αμάξι του και πήγε σε κάτι σαν ΙΕΚ. Δοπύλεψε part-time έμεινε σε σπίτι με συγκάτοικους, ζορίστηκε δε λέω αλλά επαγγελματίας μάγειρας έγεινε (αν και έχουμε χαθεί τοπν άφησα να δουλεύει σε ξενοδοχεία, όπταν δούλευα μάλιστα στη Κέρκυρα σε ένα έργο εκεί δούλευε και αυτός εκεί σε ένα Αγγλικών συμφερόντων ξενοπδοπχεία και τελευταία φορά ξέρω όπτι δούλευε στη Σαντορίνη). Αυτό που θέλω να πω είναι μη προσπαθείς να "υπολογίσεις" και να μαντέψεις σε κάθε λεπτομέρια τι θα γίνει τα επόμενα 3 χρόνια. Αν νιώθεις μέσα σου έστω και λίγο ότι μπορείς να το κάνεις, θα είναι καλύτερα να τοπ προσπαθήσεις και να μη τα καταφέρεις απόπ τοπ να αναρωτιέσαι μια ζωή τι θα είχε συμβεί.
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Διαλεγεις να γινεις επιστημονας. Πιστευω οτι αυτο και μονο, αρκει για να σε κανει να ξεπερασεις καθε δυσκολια. Κυνηγας τη γνωση και ειναι σιγουρο οτι μ αυτη τη νοοτροπια στη ζωη σου, θα βγεις μονο κερδισμενος. Μπραβο σου.
Teaser Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Σωστά το έθεσε ο Chris_85. Αφού από τις εναλλακτικές που είχες διαλέγεις την πιο "δύσκολη" είναι σίγουρο ότι θα βγεις κερδισμένος στο τέλος. Εγώ είμαι 100% υπέρ του να ξεκινήσεις τις σπουδές σου.
aris222 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 εγω οτι εγραψα το εγραψα για να ξερεις τι γινεται εξω και οτι εφοσον εχεις και αλλη λυση,να διαλεγες την αλλη λυση.Οτι παραιτηθηκες απο το στρατο ηθελε κοτσια...καλη επιτυχια σε οτι κανεις
Apoll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Αν έκανες 281 μέρες σε καράβι δε νομίζω ότι οπι δυσκολίες της φοιτητικής ζωής σε μια ξένη χώρα θα είναι απάλευτες για 'σενα. Τα χρήματα ναι είναι ένα θέμα αλλά μην ακους διάφορους που δεν αντέχουν χωρίς τον φραπέ. Θα σου πω μόνο ότι πολλές φορές υποτιμούμε τις δυνατότητές μας και δεν τολμούμε να κάνουμε πράγματα. Μου θυμίζεις μια περίπτωση φίλου μου που στα ~26 του, ενώ μια ζωή ήταν ταξιτζής του τη καβ#wse (στην κυριολεξία λόγω μια γκόμενας που γνώρισε σε νησί) και πήγε στην Αγγλία να γίνει μάγειρας ... στην Αγγλία ... μάγειρας .... στην ΑΓΓΛΙΑ (αυτό για να δείξω όπτι υπάρχουν και πιο "κουφές" περιπτώσεις). Το έκανα αυτό στα 27. Παράτησα το 2003 την δουλειά και σπίτι, και έφυγα για Αγγλία χωρίς να πω τίποτα με μια μικρή βαλίτσα ρούχα (στην κυριολεξία). 6 χρόνια μετά δεν το έχω μετανοιώσει, παρά τις όποιες δυσκολίες στην αρχή.
Toufas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Αν έκανες 281 μέρες σε καράβι δε νομίζω ότι οπι δυσκολίες της φοιτητικής ζωής σε μια ξένη χώρα θα είναι απάλευτες για 'σενα. Τα χρήματα ναι είναι ένα θέμα αλλά μην ακους διάφορους που δεν αντέχουν χωρίς τον φραπέ. Θα σου πω μόνο ότι πολλές φορές υποτιμούμε τις δυνατότητές μας και δεν τολμούμε να κάνουμε πράγματα. Μου θυμίζεις μια περίπτωση φίλου μου που στα ~26 του, ενώ μια ζωή ήταν ταξιτζής του τη καβ#wse (στην κυριολεξία λόγω μια γκόμενας που γνώρισε σε νησί) και πήγε στην Αγγλία να γίνει μάγειρας ... στην Αγγλία ... μάγειρας .... στην ΑΓΓΛΙΑ (αυτό για να δείξω όπτι υπάρχουν και πιο "κουφές" περιπτώσεις). Να μη στα πολυλογώ και αυτό τοπ παιδί δεν είχε τα τρελά χρήματα, πούλησε τα αμάξι του και πήγε σε κάτι σαν ΙΕΚ. Δοπύλεψε part-time έμεινε σε σπίτι με συγκάτοικους, ζορίστηκε δε λέω αλλά επαγγελματίας μάγειρας έγεινε (αν και έχουμε χαθεί τοπν άφησα να δουλεύει σε ξενοδοχεία, όπταν δούλευα μάλιστα στη Κέρκυρα σε ένα έργο εκεί δούλευε και αυτός εκεί σε ένα Αγγλικών συμφερόντων ξενοπδοπχεία και τελευταία φορά ξέρω όπτι δούλευε στη Σαντορίνη). Αυτό που θέλω να πω είναι μη προσπαθείς να "υπολογίσεις" και να μαντέψεις σε κάθε λεπτομέρια τι θα γίνει τα επόμενα 3 χρόνια. Αν νιώθεις μέσα σου έστω και λίγο ότι μπορείς να το κάνεις, θα είναι καλύτερα να τοπ προσπαθήσεις και να μη τα καταφέρεις απόπ τοπ να αναρωτιέσαι μια ζωή τι θα είχε συμβεί. offtopic: η αγγλικη κουζινα ειναι πολυ ωραια. δεν την ξερουν οι αγγλοι ομως και τρωνε χαλια ontopic: θες ηδη να πας εξω και απλα θες να σου πουμε το ΟΚ, ελα και μην ακους τιποτα
enallaktikos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 offtopic: η αγγλικη κουζινα ειναι πολυ ωραια. δεν την ξερουν οι αγγλοι ομως και τρωνε χαλια ontopic: θες ηδη να πας εξω και απλα θες να σου πουμε το ΟΚ, ελα και μην ακους τιποτα μαλλον δεν προλαβαινω να ερθω. θελω ενα μηνακι για τοιφελ και δεν ξερω αν θα προλαβω τις προθεσμιες τελικα.
gerr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 μαλλον δεν προλαβαινω να ερθω.θελω ενα μηνακι για τοιφελ και δεν ξερω αν θα προλαβω τις προθεσμιες τελικα. Έχεις επικοινωνήσει με πανεπιστήμια? Σίγουρα προλαβαίνεις. Μπορούν να σε δεχθούν μέχρι και Ιούλιο - Αύγουστο, απλά όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις για το πόσο καλό θα είναι το πανεπιστήμιο αφού οι θέσεις θα μειώνονται.
michalis2610 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 μαλλον δεν προλαβαινω να ερθω.θελω ενα μηνακι για τοιφελ και δεν ξερω αν θα προλαβω τις προθεσμιες τελικα. Προλαβαίνεις άνετα, αρκεί να οργανωθείς και να εκμεταλευτείς το χρόνο σου. Έχεις επικοινωνήσει με πανεπιστήμια? Σίγουρα προλαβαίνεις. Μπορούν να σε δεχθούν μέχρι και Ιούλιο - Αύγουστο, απλά όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις για το πόσο καλό θα είναι το πανεπιστήμιο αφού οι θέσεις θα μειώνονται. Ετσι ακριβώς. Πέρυσι έψαχνα για μεταπτυχιακό στην αγγλική αλλά όχι Αγγλία λόγω κόστους. Εκανα αίτηση σε αρκετά ιδρύματα και έγινα δεκτός σε ορισμένα που όμως τελικά τα απέρριψα επειδή ήταν 2ετή προγράμματα που εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι θα κόστιζαν περισσότερο από ότι ένα έτος Αγγλία. Ετσι λοιπόν με αρκετή καθυστέριση έκανα αιτήσεις τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, σε περίπου 11-12 πανεπιστήμια στην Αγγλία με σοβαρό Business School εξαιρουμένων των πολύ ακριβών και όσων είχαν έδρα το Λονδίνο (επίσης λόγω κόστους ζωής). Από αυτά έγινα δεκτός, προς σχετικής έκπλιξης, κυρίως λόγω της καθυστέρισης των αιτήσεών μου, στα 7-8 από αυτά. Μάλιστα σε όσα δεν έδινα δεκτός η αιτιολογία ήταν ότι δυστυχώς είμαστε ήδη φουλ. Μπορει απλά να ήταν "ευγενικοί" μαζί μου αλλά πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό ότι αν δεν "γεμίσουν" δέχονται άνετα κόσμο ακόμα και αρκετά μετά των deadline. Και δεν μιλάμε για παρακμιακές σχολές στην Ανω Ραχούλα της Αγγλίας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν στα Τοπ 20 του νησιού. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ουσιαστικά να μη χάσεις μια ολόκληρη χρονιά επειδή πιστεύεις ότι "έχεις αργήσει". Τώρα σχόλια για τη ζωή στο νησί, τα πράγματα είναι πολύ σχετικά...άλλωστε γούστα είναι αυτά και ο καθένας μας διαφέρει, αλλά αυτό το αφήνω για αργότερα αν χρειαστείς γνώμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.