Προς το περιεχόμενο

ΚΟΛΛΕΓΙΟ στα 30 ?

enallaktikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κάπου μπερδεύεις τον ψυχίατρο με τον ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος δεν έχει καν ιατρείο γιατί πολύ απλά δεν είναι γιατρός. Πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι δικαιοδοσίες του ψυχιάτρου. Μπορεί να έχει και άλλες διεξόδους αλλά σημασία έχει πάντοτε να υπολογίζουμε τα ποσοστά απασχόλησης σε κάθε θέση, τα οποία και δεν γνωρίζω. Βέβαια είμαστε πολύ off topic γιατί ο topic starter δεν προβληματίζεται για το αν αξίζει να σπουδάσει ψυχολογία αλλά για το που θα σπουδάσει.

Εντάξει, έστω. Πες γραφείο, μαγαζί, καφετέρεια αντί για ιατρείο. Το ότι μπέρδεψα την ονομασία του χώρου όπου στεγάζονται δεν σημαίνει ότι μπερδέυω και το αντικείμενο τους. Δεν είναι όμως εκεί η ουσία.

Αυτά που είπα αφούν ψυχολόγους και όχι ψυχιάτρους, ξεκάθαρα.

Αν μπορείς να κάνεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό καλό είναι να τις κάνεις εκεί.

Δημοσ.
Όσοι θεωρούν ότι η δουλειά ενός ψυχολόγου είναι αποκλειστικά να κλείνει ραντεβού με τρελούς στο ιατρείο του και να προσπαθεί να τους συνεφέρει έχει μεγάλο λάθος.

Όταν φτάνουμε να αποκαλούμε κάποιον "τρελό" ( νοσεί από ψυχιατρικό νόσημα) δεν απευθυνόμαστε ,"ξεκάθαρα", σε ψυχολόγο αλλά σε ψυχίατρο. Ο ψυχολόγος, όπως προαναφέρθηκε δεν συνταγογραφεί φάρμακα.

Η αυθαίρετη θεώρηση των ψυχολόγων ως "τρελογιατρών" πολύ απλά δεν ισχύει

Χαρακτηρισμός ψυχιάτρου

Δημοσ.
Όταν φτάνουμε να αποκαλούμε κάποιον "τρελό"

...τότε είμαστε το λιγότερο απαράδεκτοι (ή μωρά του δημοτικού). Ο ψυχικά ασθενής είναι άλλος ένας ασθενής και όχι "τρελός".

Δημοσ.
Όταν φτάνουμε να αποκαλούμε κάποιον "τρελό" ( νοσεί από ψυχιατρικό νόσημα) δεν απευθυνόμαστε ,"ξεκάθαρα", σε ψυχολόγο αλλά σε ψυχίατρο. Ο ψυχολόγος, όπως προαναφέρθηκε δεν συνταγογραφεί φάρμακα.

Χαρακτηρισμός ψυχιάτρου

Βρε το ξέρω ότι δεν συνταγογραφεί φάρμακα.

Και όντως, έχεις δίκιο, εδώ έχω εκφραστεί λάθος, με αποτέλεσμα να έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων όλο το ποστ.

Αλλά πέρα από αυτή την αστοχία, αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι ο ψυχολόγος δεν είναι αποκλειστικά αυτός που νομίζουν πολλοί, ότι δηλαδή δέχεται επισκέψεις ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα για να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, αλλά είναι κάτι γενικότερο, με πολλούς κλάδους, και έχει εφαρμογή ακόμη και σε επιχειρήσεις, σε σχετικά τμήματα. Ακόμα και σε ερευντηικό επίπεδο μπορεί να εργαστεί ο ειδικευμένος ψυχολόγος, καμία σχέση δηλαδή με "πελάτες".

Αυτό δεν το λέω σαν κάτι καινούριο, αλλά γιατί διάβασα πιο πάνω ότι "η ψυχολογία δεν έχει προοπτικές γιατί όλοι θεωρούν ότι είναι στα καλά τους", "και ότι σκέψου το γιατί δεν έχει ψωμί". Αυτοί που έγραψαν αυτά έχουν στο μυαλό τους την κλινική ψυχολογία, που σε καμία περίπτωση δεν συνοψίζει όλη την επιστήμη της ψυχολογίας.

Φίλε μου enallaktikos ζητώ συγνώμη που έχω προκαλέσει το θέμα να ξεφύγει. Ήθελα μόνο να εξηγήσω με πιο εύστοχο τρόπο αυτό που αρχικά είπα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Δημοσ.
Καλημέρα!

Νέο Ξεκίνημα!

Αφου παραιτήθηκα απο το Πολεμικό ναυτικό:eek: μόλις,

και αφού ξαναξεκινώ απο την άρχη ουσιαστικά, σκεφτηκα να κάνω αυτό που πάντα ήθελα ..... να σπουδασω ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!!Τελευταία μου ευκαιρία!

Οι επιλογές μου είναι 2:

Να πάω Αγγλία ή να πάω εδώ σε κολλεγιο που συνεργάζεται με Αγγλικό πανεπιστήμιο. Και τις δυο μου επιλογές θα τις ακολουθησει ένα μεταπτυχιακό οπότε ο ΔΟΑΤΑΠ δεν με ενδιαφερει.

Εδώ θα μπορώ να δουλεύω παράλληλα,ενω έχω και το σπίτι μου και θα είμαι γενικά πιο χαλαρά. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως το καλύτερο επίπεδο σπουδων στην Αγγλία, αλλά για 3 χρονια θα τρώω στραγάλια.

εχετε κατι να μου προτείνετε απο κολλέγια?

Ή λέτε να πάω οπωσδήποτε εξωτερικο?

ευχαριστω που ασχοληθήκατε!

Φίλε μου ποτέ δεν είναι αργά.

Ιδίως για τα δεδομένα του εξωτερικού.

Υπάρχει κόσμος που ξεκινάει στα 30-35 και το θεωρώ λογικό.

α) Είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι

β) Έχουμε μια ζωή εμπειρία (που μετρά ανεξάρτητα του τομέα).

γ) Γνώσεις που θα χρησιμεύσουν από την υπάρχουσα καριέρα.

Εσύ με πτυχείο ψυχολογίας στα 35, και προϋπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχεις κανένα πρόβλημα για αποκατάσταση.

Ακολούθα το εαυτό σου, και μην δίνεις σημασία σε όσους προσπαθήσουν να σε αποτρέψουν.

Εγώ ξεκίνησα Αστροφυσική στα 32, (παράλληλα με την κύρια εργασία), και δεν είμαι μόνος. Άλλοι στην εταιρία αποφάσισαν να ξεκινήσουν Γεωλογία, Φυσική, Engineering μίας και τους δίνεται η δυνατότητα και μέσα στον όμιλο που δουλεύουμε για επέκταση, αλλά και με τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουν αποκομίσει τόσα χρόνια στον χώρο της Ενέργειας και Εξόρυξης.

Όλοι είναι πάνω από 40, με 2-3 παιδιά ο καθένας και βολεμένοι με παχυλούς μισθούς.

Απλά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τους εαυτούς μας.

Αν έχεις όρεξη θα δεις ότι όλα είναι εύκολα, παρά τις όποιες δυσκολίες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσ.

Φίλε Apoll σε όλο το παραπάνω πόστ λαμβάνεις ώς δεδομένο το οτι ο Οp θα έχει μια κύρια εργασία και θα σπουδάζει παράλληλα.. κάτι το οποίο δεν πηγάζει σε καμία περίπτωση απο το αρχικό πόστ.

Άλλο είναι να έχω μια κύρια δουλειά εξασφαλισμένη και με δεδομένο ωράριο ώστε να προσαρμόσω τις οποιεσδήποτε σπουδές και να διευρύνω τις γνώσεις μου και άλλο να σπουδάζω μέχρι την ηλικία που λές ώστε να πιάσω μια "πρώτη" δουλειά με βασικό μισθό και να εξελιχθώ ανάλογα...

Εγώ είμαι φυσικά υπέρ της απόφασης του φίλου op αλλα και λίγη λογική κρίση παραπάνω πέραν του ενθουσιασμού (της μεγάλης αυτής απόφασης) δεν βλάπτει :)

Δημοσ.

Καλημέρα!

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις ευχές σας!

1) για προυπηρεσία υπαρχουν απειρα ιδρυματα στα οποια μπορεις να δουλεψεις εθελοντικα ανεξαρτητα με ειδικοτητες, στολιζοντας το βιογραφικο σου

2)ειδικα τον πρωτο χρονο σπουδες και εργασια δεν συμβαδιζει.

3)καποια πανεπιστημια ειναι εντελως αποκομμενα απο τον πολιτισμο οποτε δουλεια γιοκ

4)σκεφτομαι να κανω το πρωτο ετος εδω και μετα να παω εξω.

ευχαριστω και παλι!!!!!!

Δημοσ.

κ δεν ειναι μονο το θεμα οτι ισως να μην σε δεχτει το πανεπιστημιο στην αγγλια στον 2ο χρονο ,αλλα οτι δεν θα αναγνωριστει το πτυχιο απο δοαταπ γιατι σπουδασες εστω κ μια βδομαδα στην Ελλαδα!-αν σε ενδιαφερει το δημοσιο-

αν δεν κανω λαθος προωρη συνταξη στο πολεμικο ναυτικο βγαινει ακομη κ στα 35 το σκεφτηκες καλα ?

Δημοσ.

Αν θες τη γνωμη μου λαθος εφυγες απο το Πολεμικο Ναυτικο ηταν σιγουρη εργασια οπως και να το κανουμε εγω θα εδινα τα παντα για μια θεση στο στρατο ως ΕΠΟΠ:-)Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις καλη τυχη σε οτι και αν κανεις!!

Δημοσ.

Βασικά με τόσο ελεύθερο χρόνο, θα μπορούσες να τα κάνεις και τα 2. Ψάχτηκες για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο; Θα μπορούσες να διαβάζεις ταυτόχρονα. Θα είχες και ένα σίγουρο εισόδημα.

Στο λέω αυτό γιατί θυμάμαι τους ΕΠ.ΟΠ στη μονάδα μου που κάνανε όλοι δεύτερες δουλειές το απόγευμα (καθώς φεύγανε ξεκούραστοι από το στρατόπεδο...) δεν ξέρω στη δικιά σου περίπτωση αν ήταν κάπως έτσι, αλλά υποθέτω πως στο ναυτικό θα ήταν ακόμα πιο χαλαρά

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι σε αυτη την ηλικια να ψαχτεις για δημοσιο....Δεν ξερω αν με ενα πτυχιο ψυχολογιας εχεις την δυνατοτητα να εργαστεις καπου εκτος ιδιωτικου τομεα....Παντως καλη επιτυχια και καλο κουραγιο

Δημοσ.

μιλα με παιδεια που εχουνε σπουδασει εξωτερικο,οι συνθηκες ειναι απανθρωπες(κυριολεκτικα) αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να το καταλαβεις,πηγαινε εδω σε ενα κολεγειο και διαβαζε και μονος σου,αλλα εξω ουτε να το σκεφτεσαι και οσο και να πεσει η λιρα η ζωη δεν θα ειναι ποτε εξισου σε τιμες με την ελλαδα,και δεν θα εχεις χρονο να πιασεις παρτ-τιμ δουλεια αν εισαι σε κανενα καλο πανεπιστημιο (ρανκινγ εως 20 τουλαχιστον)

Δημοσ.
Πριν κάνεις αυτό το λάθος για δες αυτό το video: http://www.skai.gr/master_avod.php?id=107079&cid=61569&bc=61569&lsc=1

παιχταρα μου το ειδα και εμεινα καγκελο!!!

σε ευχαριστω πολυ!

Βασικά με τόσο ελεύθερο χρόνο, θα μπορούσες να τα κάνεις και τα 2. Ψάχτηκες για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο; Θα μπορούσες να διαβάζεις ταυτόχρονα. Θα είχες και ένα σίγουρο εισόδημα.

Στο λέω αυτό γιατί θυμάμαι τους ΕΠ.ΟΠ στη μονάδα μου που κάνανε όλοι δεύτερες δουλειές το απόγευμα (καθώς φεύγανε ξεκούραστοι από το στρατόπεδο...) δεν ξέρω στη δικιά σου περίπτωση αν ήταν κάπως έτσι, αλλά υποθέτω πως στο ναυτικό θα ήταν ακόμα πιο χαλαρά

περσι εγραψα 281 μερες πλευσιμες. Στο κρεβατι μου κοιμηθηκα συνολικα, μαζι με τις 30 μερες αδειας, 48 νυχτες.Τις υπολοιπες εκανα βαρδια !αλλο ο στρατος, αλλο το ναυτικο.

Αν θες τη γνωμη μου λαθος εφυγες απο το Πολεμικο Ναυτικο ηταν σιγουρη εργασια οπως και να το κανουμε εγω θα εδινα τα παντα για μια θεση στο στρατο ως ΕΠΟΠ:-)Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις καλη τυχη σε οτι και αν κανεις!!

φιλε μου σε ξορκιζω!ΟΧΙ ΕΠΟΠ! ΟΧΙ!!!!!!

τουλαχιστον οχι στο ναυτικο! ελα να παμε για καφε να σε πεισω!

ΟΧΙ ΕΠΟΠ! ενδεικτικα μπηκαμε σειρα 1100 ατομα και εχουν μεινει μολις 450, ολοι τρελα βισματα που δεν μπηκαν ποτε σε καραβι ή κατι απογοητευμενοι που χρωστανε και της Μιχαλους!Ολοι οι υπολοιποι φυγαμε τρεχοντας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...