enallaktikos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Καλημέρα! Νέο Ξεκίνημα! Αφου παραιτήθηκα απο το Πολεμικό ναυτικό μόλις, και αφού ξαναξεκινώ απο την άρχη ουσιαστικά, σκεφτηκα να κάνω αυτό που πάντα ήθελα ..... να σπουδασω ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!!Τελευταία μου ευκαιρία! Οι επιλογές μου είναι 2: Να πάω Αγγλία ή να πάω εδώ σε κολλεγιο που συνεργάζεται με Αγγλικό πανεπιστήμιο. Και τις δυο μου επιλογές θα τις ακολουθησει ένα μεταπτυχιακό οπότε ο ΔΟΑΤΑΠ δεν με ενδιαφερει. Εδώ θα μπορώ να δουλεύω παράλληλα,ενω έχω και το σπίτι μου και θα είμαι γενικά πιο χαλαρά. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως το καλύτερο επίπεδο σπουδων στην Αγγλία, αλλά για 3 χρονια θα τρώω στραγάλια. εχετε κατι να μου προτείνετε απο κολλέγια? Ή λέτε να πάω οπωσδήποτε εξωτερικο? ευχαριστω που ασχοληθήκατε!
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Πήγαινε εξωτερικό και ειδικά αγγλία.Πολύ περισσότερο ψωμί για ψυχολογία στο εξωτερικό.Εδώ δεν είναι κανένας τρελός κι έχουν όλοι σωας τας φρένας.Γι αυτό και οι ψυχολόγοι ψωμολυσούν.Και τα ψυχοτρόπα φάρμακα σπάνε ρεκόρ πωλήσεων!ΧΟΧΟ.
Chinaski Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ωραίος, έχεις καρύδια. Η επιλογη είναι ξεκάθαρη για εμένα. Να πας έξω. Φυσικά δεν ξέρω σε τι οικονομική κατάσταση είσαι. Το γεγονός όμως οτι η λίρα έχει πέσει πλεον αρκετα το κάνει ευκολότερο πλέον για κάποιον να σπουδάσει αγγλία. Για διδάκτρα δεν γνωρίζω πλέων αμα στα πληρώνουν, περισσότερες πληροφορές για Σκωτία http://www.saas.gov.uk για Αγγλια δεν γνωρίζω αλλα όλο και καποιος θα γνωρίζει. Εφωσον τελικα αποφασίσεις να πας, κοιτα να βρεις ενα πανεπιστημιο που να μην βρισκεται σε μεγαλούπολη για οικονομικους λογους. Ωποτε κοίτα την αναλογια καταταξη του πανεπιστιμίου - κόστος ζωης.
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Πήγαινε εξωτερικό και ειδικά αγγλία.Πολύ περισσότερο ψωμί για ψυχολογία στο εξωτερικό.Εδώ δεν είναι κανένας τρελός κι έχουν όλοι σωας τας φρένας.Γι αυτό και οι ψυχολόγοι ψωμολυσούν.Και τα ψυχοτρόπα φάρμακα σπάνε ρεκόρ πωλήσεων!ΧΟΧΟ. Του προτείνετε να σπουδάσει Αγγλία ή να ζήσει Αγγλία; (ή και τα δύο) Συμφωνώ οτι ο ψυχολόγος στην Ελλάδα δεν έχει ψωμί και (ευτυχώς για όλους μας) δεν μπορεί να γράψει φάρμακα.
gerr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Συγχαρητήρια που έχεις το θάρρος να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου παρότι ήσουν "βολεμένος". Κατά τη γνώμη μου αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Για Μ. Βρετανία είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, για ψυχολογία, για το πανεπιστήμιο του Cardiff και του Bath. Καλή επιτυχία. Το πιο δύσκολο ήταν να το πάρεις απόφαση.
klainmaingr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Και γώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην επιλογή αλλα θέλω να πώ Συγχαρητήρια για την αλλαγή αυτή που κάνεις στη ζωή σου Μπράβο και ξανά μπράβο! Θα ακολουθήσουν βέβαια λίγο περίεργα χρόνια μέχρι να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες ζωής αλλα θα είναι σίγουρα για καλό. Ανάλογα με την οικονομική σου κατάσταση επέλεξε το τί θα κάνεις.. Γενικά δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα απο πλευράς αποκατάστασης ψυχολόγων στην ελλάδα(όχι καλά αν κρίνω απο φίλους που έχουν τελειώσει 2-3 χρόνια τώρα και ακόμα ψάχνουν) αλλα δεν φαντάζομαι τα πράγματα να είναι τρομερά καλύτερα και εκεί.. Το μόνο κακό που βρίσκω στην απόφαση σου είναι οτι σε μια "χ" ηλικία θα σπουδάσεις κάτι με αμφιλεγόμενη αποκατάσταση.. Έτσι θα καταλήξεις γύρω στα 35 να ψάχνεις πρώτη δουλειά χωρίς προυπηρεσία κτλ... Απο τη μία είναι καλό που θα κάνεις αυτό που πάντα ήθελες, αλλα καλό θα ήταν να δείς και τις προοπτικές αυτού. Θα κλείσω αισιόδοξα λέγοντας οτι όποιος γουστάρει πραγματικά αυτό που κάνει, δεν χάνεται.. Καλή τύχη όπως και να'χει
cosmosfera Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Αφου εκανες ενα τετοιο βημα (wow!) μη το χαλασεις πηγαινοντας σε ενα απο αυτα τα κολλεγια του κωλου στο κεντρο της αθηνας. Go for the real thing δηλαδη εξωτερικο αν και υπαρχει η λυση να διαβασεις να δωσεις πανελληνιες και να περασεις ψυχολογια.(Απλα την ανεφερα)
DrLo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ με τον cosmosfera. Αν είναι να το κάνεις κάνε το σωστά. Υπάρχει πάντα και η λύση των πανελληνίων Δε ξέρω φυσικά τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά φαντάζομαι ότι πάνω κάτω τα χρήματα που θα έβγαζες εδώ σε μια part-time δουλειά (εφόσον η πρωτεραιότητά σου θα είναι οπι σπουδές θα μπορείς να τα βγάλεις κι εκεί). Νομίζω ακόμα ότι οπ "ενθουσιασμός" μιας νέας αρχής θα είναι ακόπμα περισσότερος σε μια νέα χώρα. Εδώ μπορεί και να αποππγοπητευτείς γρήγορα από την κατάσταση σε κάθε τυχαίο "κολέγιο" θα είναι πιο επιοκίνδυνο να τα παρατήσεις. ΥΓ : Να που στο στρατό δεν υπάρχουν μόνο "καραβανάδες" όπως γράφεται συχνά/πυκνά εδώ. Αλήθεια στο ΠΝ ως τι είσουν ? ΕΠΥ ? Aν είσαι από ΣΜΥΝ θα μποπρούσες να δώσεις και κατατακτήριες
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μην πας εδω. Με οποιο και πανεπιστημειο να βρεις να συνεργαζοντε, 99% θα εχεις Ελληνες καθηγητες, και πιθανοτατα θα εχουν την νεοελληνικη #$%$# νοοτροπια. Ειμουν σε πασιγνωστο κολεγιο, οπου ειχε συνεργασια με πανεπιστημειο της βρετανιας και μετανιωσα την ωρα και την στιγμη που δεν ειχα παει εξω, εστω και στο αντιστοιχο πανεπιστημειο. Ποτε δεν ειναι αργα, καλη τυχη και καλη σταδιοδρομια σε οτι και αν επιλεξεις.
deminho11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Επειδή έχει γέλιο και κολάει στην υπόθεση.... Τί μπορείς να μάθεις σε ελληνικό κολέγιο....
frenzy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 80% άνθρωπος και 20% ψυχοπαθής ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Με αποχή από το σεξ, ψυχεδελικά αναβολικά και το σταυρό του... ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑ
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 θα ελεγα αγγλια μονο αν εχεις την δυνατοτητα να σπουδασεις σε καποια πολη που να σου αρεσει και η ζωη, ορισμενες πολεις ειναι απλα τραγικες και στα 30 δεν νομιζω να σου αξιζει αλλο ενα φανταριλικι...
Teaser Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Όσοι θεωρούν ότι η δουλειά ενός ψυχολόγου είναι αποκλειστικά να κλείνει ραντεβού με τρελούς στο ιατρείο του και να προσπαθεί να τους συνεφέρει έχει μεγάλο λάθος. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι της ψυχολογίας και πολλοί ψυχολόγοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, σε τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού, Μάρκετινγκ και άλλα. Βέβαια δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να μιλήσω για τους ψυχολόγους, αλλά αφού γνωρίζω κάτι, πρέπει να το πω. Η αυθαίρετη θεώρηση των ψυχολόγων ως "τρελογιατρών" πολύ απλά δεν ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και ψυχολόγοι που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα (βελτίωση ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα)
gerr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Όσοι θεωρούν ότι η δουλειά ενός ψυχολόγου είναι αποκλειστικά να κλείνει ραντεβού με τρελούς στο ιατρείο του και να προσπαθεί να τους συνεφέρει έχει μεγάλο λάθος.Υπάρχουν πολλοί κλάδοι της ψυχολογίας και πολλοί ψυχολόγοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, σε τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού, Μάρκετινγκ και άλλα. Βέβαια δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να μιλήσω για τους ψυχολόγους, αλλά αφού γνωρίζω κάτι, πρέπει να το πω. Η αυθαίρετη θεώρηση των ψυχολόγων ως "τρελογιατρών" πολύ απλά δεν ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και ψυχολόγοι που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα (βελτίωση ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα) Κάπου μπερδεύεις τον ψυχίατρο με τον ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος δεν έχει καν ιατρείο γιατί πολύ απλά δεν είναι γιατρός. Πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι δικαιοδοσίες του ψυχιάτρου. Μπορεί να έχει και άλλες διεξόδους αλλά σημασία έχει πάντοτε να υπολογίζουμε τα ποσοστά απασχόλησης σε κάθε θέση, τα οποία και δεν γνωρίζω. Βέβαια είμαστε πολύ off topic γιατί ο topic starter δεν προβληματίζεται για το αν αξίζει να σπουδάσει ψυχολογία αλλά για το που θα σπουδάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.