P@ntso Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Επιτέλους μετά απο αρκετό καιρό προετοιμασίας και οργάνωσης το GreekTuts.net είναι “On Air”. Αυτό σημαίνει ότι όλα πλέον δουλεύουν άψογα και όλα τα άρθρα είναι οργανωμένα όπως πρέπει. Για να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός εξασφαλίσαμε για όλους τους φίλους μας έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό, με σύμμαχο μας την GoMedia, ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του graphic design. Οι φίλοι μας απο την GoMedia λοιπόν χαρίζουν στους 3 νικητές του διαγωνισμού μας ένα απο τα 14 Vector Set της επιλογής σας, ένα Distress T-Shirt Template Pack , και 5 απο τα πλέον διάσημα Fail αυτοκόλλητα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα προϊόντα της GoMedia στο http://www.gomedia.us . Περισσότερα εδώ
Giannhsp Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Ψαχνόμουν να βρώ κανα καινούριο site (όπως κάνω συνήθως) για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στο web design. Τόσο καιρό έψαχνα σε ξένα sites, και ναι, θα το πώ, είμαι προκατειλημένος με τα Ελληνικά sites. Νομίζω οτι η ποιότητά τους είναι πάαρα πολύ χαμηλή. Παρ όλο που όλα τα sites φτιάχνονται με απότερο σκοπό το κέρδος, στα περισσότερα ξένα sites υπάρχει η εξής νοοτροπία: "δίνουμε όσο καλύτερη ποιότητα μπορούμε και προσπαθούμε να είμαστε όσο το πιο δυνατον αξιόπιστοι έτσι ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο πιο πολλούς πελάτες γίνεται". Αντιθέτως, στα Ελληνικά sites αντιμετώπιζα ΠΑΝΤΑ την εξής νοοτροπία:"Πλασάρουμε αντιγραφές απο ξένα sites και μάλιστα χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο, διαφημίζουμε δικά μας sites ως καλά και ας μην είναι γιατί έτσι μας συμφέρει, δε μας απασχολεί η αξιοπιστία και η αξιοκρατία, και πάνω απ όλα είναι πάντα το χρήμα, όχι η ποιότητα." Παρ όλα αυτά, ένιωθα και νιώθω άσχημα για αυτή μου τη γνώμη. Πάντα προσπαθώ να την αναιρέσω, με κάποιο τρόπο... Θα ήθελα να είμαι περήφανος για ένα Ελληνικό site το οποίο θα συναγωνιζόταν τα ξένα. Αλλά δυστηχώς πάντα διαψεύομαι στο τέλος... Κάτι παρόμοιο έγινε και σήμερα το μεσημέρι. Άρχισα να ψάχνω για άλλη μια φορά για ελληνικα sites που να έχουν σχέση με προγραμματισμό.Έτσι μπήκα και στο greektuts.net. Στην αρχή χάρηκα πάρα πολύ. Δε με πείραξε που ήταν τίγκα σε κινούμενες διαφημήσεις(flash) που ενοχλούν όταν χρειάζεται να διαβάσεις κείμενα και που στην ουσία σε κουράζουν τόσο πολύ που στο τέλος αναγκάζεσαι να κλείσεις το site. Τα έχω ξεπεράσει πια αυτά... ας είναι καλά το ad block. Αντιθέτως χάρηκα πάρα πολύ που φτιάχτικε ένα τέτοιο site, παρ όλα τα προβλήματα του. Μπήκα κατευθείαν στο tab "προγραμματισμός" και το μάτι μου έπεσε στο δεύτερο θέμα, το οποίο ήταν "GreekTuts CSS Awards Αποτελέσματα". Και μόλις το άνοιξα.. απλά έπεσα απο τα σύννεφα! Δε πίστευα στα μάτια μου!! Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ιστοσελίδα greektuts είχε ανακυρήξει ως καλήτερο site με CSS ένα.. BLOG!!! Και όσοι ασχολούνται με σχεδιασμό ιστοσελίδων ξέρουν τι σημαίνει αυτό, δε χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ. Είναι σαν ένας κριτικός μαγειρικής να αποφασίζει οτι το καλύτερο εστιατόριο στην Αθήνα είναι.. μια πολυεθνική που παράγει έτοιμο φαγητό. Τόσο τραγικό. Και δε μπορώ να πιστέψω οτι έγινε κατα τύχη. Δε μπορώ να πιστέψω οτι οι διαχειρηστές δε σκέφτικαν να εξερεσουν sites που δεν έχουν σχέση με CSS, σε ένα διαγωνισμό που έχει σχέση με CSS!Δε μπορώ να πιστέψω οτι ρίσκαραν οι διαχειρηστές να βγάλουν ένα τέτοιο site ως το καλύτερο και να γίνουν εις γνώση τους περίγελος, χωρίς να υπάρχει κάποιο προσωπικό όφελος. Ή πρόκειται για άτομα τραγικά άσχετα με web design, ή πρόκειται για κλασική περίπτωση όπου οι διαχειρηστές είχαν προσωπικό όφελος απο τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, και μάλιστα το κάνανε εις βάρος των αναγνοστών τους, που ίσως αρκετοί απο αυτούς να ξεγελαστούν και να σχηματίσουν λάθος γνώμη για το τι είναι ένα σωστά φτιαγμένο CSS site και τι όχι. Ένα site που απευθήνεται σε ένα κοινό που θέλει να ΜΑΘΕΙ και έχει ανάγκη απο ΓΝΩΣΕΙΣ, δε μπορεί να αποπροσανατολίζει το κοινό του με αυτό τον τρόπο, προς χάρην του εύκολου κέρδους! Ένα site που ΣΕΒΕΤΑΙ τους αναγνώστες του δε ρίχνει τόσο πολύ λάσπη και παραπληροφόριση. Ένα site που σέβεται την ελευθερία του λόγου, δε σβήνει τα σχόλια(μη υβριστικού χαραχρήρα) για να μη τα δούν και άλλοι. Τα αφήνει, και τους απαντάει, και τεκμηριώνει κι αυτό τις απόψεις του, άμα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Επιστέφω λοιπόν για μια ακόμα φορά στα γνωστά μου λείμέρια.. άνθρακες ο θυσαυρός δυστηχώς Βέβαια.. μέχρι την επόμενη φορά ποα θα ξανανιώσω τύψεις για την γνώμη μου περι Εληνικών sites και θα ξαναρχίσω το ψάξιμο για άλλη μια φορά.. χωρίς το greektuts εννοείται! Αν έχω μάθει κάτι πια απο την περιπλάνισή μου στο internet, είναι οτι μια φορά είναι πάντα αρκετή, δε χρειάζεται να χαραμίζεις τον χρόνο σου σε δεύτερες ευκαιρίες.
orotoi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 λολ... ειδικά τα πρώτα είναι τελείως άκυρα. Μετά την 4αδα υπήρχαν καλύτερα.. Τι να πώ... αν το νταμακούπα είναι το καλύτερο τοτε designs σαν αυτά τι είναι? http://www.csszengarden.com/ (Διάλεξε στην τύχη όποιο css θες απ τα δεξιά, να καταλάβεις τι είναι css design) Είμαι περίεργος να δω ποιος ψήφισε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.