Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΣΟΧΗ..Απάτη για χρέωση λογαριασμού κηνητής τηλεφωνίας!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σας,

Ακούστε τι εμπειρία είχα πρόσφατα..

Σερφάροντας στο νετ, άνοιξε ιστοσελίδα που μου κίνησε το ενδιαφέρον

παναθεμά τη.. Το θέμα ήταν "ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ?"

Πρόκειται για την υπηρεσία webspy με αριθμό SMS 54060.

Καταχώρησα τον αριθμό κινητού μου για να δω τι θα συμβεί και έλαβα

άμεσα απαντητικό μήνυμα εγγραφής στην υπηρεσία..Νόμιζα ότι μέχρι

εκεί καλά και το άφησα έτσι..

Όμως μετά από κάποιες μέρες ήρθαν άλλα μηνύματα SMS απο την υπηρεσία

τα οποία χρεώνονται (2ευρώ/sms). Με ειδοποιούσαν ότι ανανεώθηκε η

μηνιαία συνδρομή μου στην υπηρεσία (8ευρώ/μήνα)

ΔΕΝ δικαιολογείται τέτοια εκβιαστική εξαπάτηση του καταναλωτή.. Μπήκα στο site της εταιρείας και είδα στα ψιλά γράμματα ότι για να διακοπεί η υπηρεσία, πρέπει να γράψω νέο sms 'STOP WEBSPY' και να το στείλω στο 54060 πράγμα που έκανα σήμερα για την διαγραφή μου.

Όμως η ακούσια χρέωση στον λογαριασμό Vodafone που έχω δεν ξέρω τι

να κάνω...τουλάχιστον δεν επικοινώνησα με την εταιρεία ακόμα..:fear:

Ακούω τα σχόλιά σας..:whistle:

Δημοσ.

Ακούω τα σχόλιά σας..:whistle:

Ακούω τι περιμένεις να ακούσεις από εμάς...:whistle:

Εδώ που τα λέμε...Έπρεπε να είχες προσέξει...

Είχα δει και τις προάλλες ένα παρόμοιο περιστατικό....

Δημοσ.

λοιπον ακου αυτα που θα σου πω τα εκανε ενας φιλος μου.θα πληρωσεις βεβαια στην ετιαρια κατι αλλα οχι οσα θα πληρωνες κανονικα και φυσικα καντο αμεσα δλδ να πας στην εταιρια που εχεις την συνδεση.δεν πρεπει να γινει αυριο αλλα επρεπε να γινει χτες γιατι αν το αφησεις θα δεις λογαρισμους μεγαλους!!!

θα πεις οτι εσυ δεν εστειλες κανενα μυνημα απο το κινητο σου.τι εννοω μπορω ευκολα εγω να μπω σε ενα τετοιο σιτε να βαλω οποιον αριθμο κινητου θελω και να τον χρεωνω αναλογα χωρις να κανει τιποτα ο κατοχος του κινητου και θα ζητησεις αμεση διακοπη της εν λογω υπηρεσιας που σου στελνει τα μυνηματα

καλη σου τυχη

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ακούω τι περιμένεις να ακούσεις από εμάς...:whistle:

Εδώ που τα λέμε...Έπρεπε να είχες προσέξει...

Είχα δει και τις προάλλες ένα παρόμοιο περιστατικό....

Τι μας λες προφήτη? ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ δεν υπάρχουν πια..! Όποιος

μπαίνει στο νετ, αργά ή γρήγορα θα γίνει θύμα..

Πως να φανταστώ ότι ακούσια θα λάμβανα κι άλλα μηνύματα

όταν στο πρώτο sms ΔΕΝ υπήρχε γνωστοποίηση για ΑΚΥΡΩΣΗ

της υπηρεσίας..

Ψάχνουν για θύματα και βρίσκουν..

αλλά αυτό είναι τουλάχιστον μη νόμιμη εξαπάτηση και θα ενημερώσω

την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων..

Επισκέπτης
Δημοσ.
Αυτός που πάει γυρεύοντας, σίγουρα θα γίνει θύμα.

Να το εξηγήσεις...:confused:

Δημοσ.

Δεν νομίζω φίλε μου ότι χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Υπηρεσίες τύπου "εντοπίστε τους φίλους σας" ή "παρακολουθήστε την γκόμενά σας 24 ώρες το 24ωρο" είναι εξορισμού ύποπτες. Και καλύτερα να μην αναλύσουμε τις υπόλοιπες πλευρές του θέματος.

Απλά δεν τσιμπάς.

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιείται έτσι απλά; Μπορεί οποιοσδήποτε να γράψει οποιοδήποτε αριθμό κινητού στο site και μετά να αρχίσουν οι χρεώσεις?

315QHPNBWBL._SL500_AA216_.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πράγματι θεωρώ ότι είναι έμμεση εξαπάτηση του χρήστη της κινητής τηλεφωνίας όταν ΔΕΝ υπάρχει μήνυμα που να ΟΡΙΖΕΙ τον τρόπο διαγραφής από την υπηρεσία..

Με άλλα λόγια μπήκα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να μάθω ότι πρέπει να στείλω sms με τον ακόλουθο τρόπο για διακοπή της συνδρομής..

'STOP' αποστολή στο 5ψηφιο νούμερο..

Σήμερα επισκέφτηκα την μία από τις δύο εταιρείες κοντά μου και κατέθεσα έγγραφη αίτηση διαγραφής από την υπηρεσία καθώς και αίτημα για επιστροφή χρημάτων/πίστωση λογαριασμού μου.

Με ειδοποίησαν ότι θα αποσταλλεί ταχυδρομική επιταγή στην διεύθυνσή μου.

:wall:

Δημοσ.
Είναι δυνατόν να ενεργοποιείται έτσι απλά; Μπορεί οποιοσδήποτε να γράψει οποιοδήποτε αριθμό κινητού στο site και μετά να αρχίσουν οι χρεώσεις?

Αυτό. Δηλαδή χωρίς καμία συγκατάθεση, απλά και μόνο με την γνώση του αριθμού κάποιου μπορώ να του κάνω εγγραφή σε εταιρία που χρεώνει για τις υπηρεσίες?

Πως και δεν την έκλεισαν ακόμα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Δε νομιζω να ενεργοποιειται ετσι απλα,μαλλον θελει επιβεβαιωση μεσω sms,αλλιως η εταιρεια αυτη θα πνιγοταν στο χρημα :P.

Ο κοσμος του internet δε διαφερει απο το πραγματικο,πως ειναι δυνατον να δινεις προσωπικα σου στοιχεια σε αγνωστους.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι επιστρέφει ένας κωδικός επιβεβαίωσης στον

αριθμό κινητού που δήλωσες στο net..Όμως

από τη στιγμή που θα υο κάνεις, είσαι "κλειδωμένος" με την υπηρεσία για παραλαβή και άλλων sms που χρεώνονται..

Το νεότερο είναι ότι τηλεφώνησα στην ΕΕΤΤ σε γραμμή 801χχχχχ

και η υπάλληλος πρότεινε την έγγραφη καταγγελία του περιστατικού και την

αποστολή αντίγραφου στην ΕΕΤΤ...Εάν μέσα σε 1μήνα δεν υπάρχει

εξέλιξη από την εταιρεία, τότε να απευθυνθώ στην ΕΕΤΤ..

Φυσικά ανέφερα και την εταιρεία και τη υπηρεσία για μαζική ενημέρωση..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ενημερώσω το νήμα για την ακόλουθη εξέλιξη..

Μετά την έγγραφη καταγγελία - διαμαρτυρία στην εταιρεία Bob Mobile σχετικά με το θέμα της χρέωσης του προσωπικού λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας Vodafone και το αίτημα για πίστωση λογαριασμού, σήμερα παρέλαβα ταχυδρομική επιταγή στο όνομά μου ως απάντηση εκ μέρους της εταιρείας.

Νομίζω ότι η άμεση ανταπόκριση εντός ενός μήνα (1μήνα) είναι θετικό για μια εταιρεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και το θέμα είχε αίσιο τέλος ΧΩΡΙΣ περαιτέρω παρέμβαση από άλλες οργανώσεις για την προστασία/ενημέρωση του καταναλωτή όπως ΕΚΠΟΙΖΩ ή Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων & Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ).

:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...