spocky Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εχω μια ταινια σε mkv format και με το προγραμμα που εχω για να βλεπω την αναλυση της μου βγαζει αυτα τα 2:pixel resolution 1920x800 και display resolution 1422x800.Γνωριζει κανεις τη διαφορα εχουν και ποια ειναι η πραγματικη αναλυση του βιντεο που εχω?
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Pixel resolution είναι η πραγματική ανάλυση του video. Display resolution είναι μία μεταπληροφορία (metadata) που περιέχεται είτε σε επίπεδο container (MKV) είτε σε επίπεδο video stream και «εξαναγκάζει» σε προβολή του αποκωδικοποιημένου καρέ σε αυτήν την ανάλυση. Κάτι αντίστοιχο με τα αναμορφικά DVDs, όπου έχεις μέγεθος καρέ 720x576 αλλά το Display Aspect Ratio είναι μεγαλύτερο από 1:1 (π.χ. 16:9, 1.85:1 κλπ), οπότε το καρέ προβάλλεται πιο wide, ως 720x[720:DAR].
spocky Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δηλαδη η ταινια σε μια FullHD τηλεοραση θα εχει πραγματικη FullHD αναλυση η θα την κανει κατι σαν upscale?Σορρυ αλλα τα εχω μπερδεψει λιγο με αναλυσεις κτλ
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Εφόσον η οριζόντια ανάλυση του video είναι μικρότερη από τη native της TV, αν το video προβληθεί έτσι ώστε να πιάνει όλη την ωφέλιμη περιοχή της TV κατά τον οριζόντιο άξονα, κάπου θα γίνεται σίγουρα upscaling. Τώρα, το πού θα γίνεται το upscaling (PC ή TV) εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του player, του VGA driver, της TV κλπ. Κατά τ' άλλα, προβάλλοντας το video στο PC σου, οι αναλογίες των όσων απεικονίζονται σου φαίνονται εντάξει; Αν όχι, μπορείς να επέμβεις στο MKV και να ορίσεις τα aspect ratios που θέλεις εσύ, με το mkvmerge GUI (περιλαμβάνεται στο mkvtoolnix).
spocky Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Τα aspect ratio τα εχω κανει 16:9 και την ταινια την βλεπω με το WD HDTv μιας και το pc δεν παιζει 1080p.Απο οτι καταλαβα παντως οι ταινιες που κυκλοφορουν απο τα διαφορα scenes εχουν αρκετο loss σε ποιοτητα απο το original σωστα?
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Όταν μία ταινία από Bluray disc των αρκετών GBs καταλήγει σε ένα MKV με υποπολλαπλάσιο μέγεθος, δεν είναι αναμενόμενο... ;
speedy23 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Τα aspect ratio τα εχω κανει 16:9 και την ταινια την βλεπω με το WD HDTv μιας και το pc δεν παιζει 1080p.Απο οτι καταλαβα παντως οι ταινιες που κυκλοφορουν απο τα διαφορα scenes εχουν αρκετο loss σε ποιοτητα απο το original σωστα? Ετσι ειναι πραγματι αλλα και παλι μην τρελαθουμε ρε παιδια.Η ποιοτητα της εικονας παραμενει τρομερη και η εικονα κρυσταλλο ιδιαιτερα σε σχεση με τα dvd.
spocky Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ναι απλα θεωρουσα πως απο το blue ray αφαιρουν τα εχτρα και μενου κτλ και ριχνουν ελαχιστα την ποιοτητα.π.χ απο 1920χ1080 την κανουν 1920χ800 το οποιο δεν πρεπει να ειναι και μεγαη διαφορα.Αλλα αν μια ταινια απο 1920χ1080 την κανεις 1422χ800 φανταζομαι εχει μεγαλη διαφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.