Προς το περιεχόμενο

Φτηνός Home Server

worldcitizen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αναβαθμίσω το υπάρχον κατεβαστήρι σε Home Server με ανανεωμένα καθήκοντα (File/Media/FTP/SVN Server και που και που να τρέχει κάποια scriptάκια με ανάγκες για επεξεργαστή). Το λειτουργικό θα είναι Linux, και ομολογώ ότι δεν έχω ψαχτεί με συμβατότητες.

Έχω καταλήξει στα παρακάτω, δεδομένου ότι τα οικονομικά δεν πάνε και πολύ καλά :

E 52.4

E 58.0

E 17.0

E 60.0

Σύνολο : 187.4

Είπα να πάω σε AMD λόγο αναλογίας κόστους/απόδοσης σε χαμηλές τιμές. Σκοπεύω να δώσω μέχρι το παραπάνω ποσό :-D

Από το παλιό περισσεύουν

• 200άρης IDE Σκληρός
  • 350άρι Τροφοδοτικό (μάλλον No Name)
  • DVD Writer IDE
  • Gigabit LAN (προτιμώ να έχει η νέα MoBo για να μην πιάνει PCI)
  • Πληκτρολόγια-ποντίκια και φυσικά το κουτί

Γενικά πάει αρκετός καιρός από τότε που αγόρασα το τελευταίο μου PC και έχω μείνει λίγο πίσω. Έχω ανάγκη δηλαδή απο γνώμες :-)

• Moderators
Δημοσ.

Καλες επιλογουλες.

Μονο διαφωνω με το "Ati vga -> Linux OS".

Κατα τα άλλα περιφημα :-)

Υποψην ο σκληρος με το DVD θα συνδεθουν στο ιδιο καναλι IDE καθως δεν υπαρχει αλλο.

Το PSU εχει 24pin ετσι?

Επισης, εγω θα επελεγα (αν θελω Linux σονυ και καλα) καποια πιο φτηνη mobo χωρις onboard vga, και θα εβαζα τη πιο φτηνη nvidia vga που θα εβρισκα ή καποιο mobo με nvidia vga onboard.

Τελος, αν θες βαλε τον 4850Ε, καθως ειναι μολις 0,1Ghz παρακατω και γλυτωνεις απο εκει καποια λεφτα.

Δημοσ.
Μονο διαφωνω με το "Ati vga -> Linux OS".

Πράγματι έχουν προβλήματα οι κλειστού κώδικα drivers της ATi στο Linux, αλλά δε νομίζω να 'χει καμιά σημασία.

Ούτε Compiz θα τρέξει, ούτε καν θα το δουλεύει. Για server το θέλει. Οπότε είτε νευριάζει για 2 ώρες μέχρι να το στήσει είτε βάζει τους ανοιχτού κώδικα drivers (radeonhd) μιας και δε τον ενδιαφέρει προφανώς η 3D επιτάχυσνη.

Μόνη μου ένσταση;

Η ισχύς! Πολύ δύναμη για το ρόλο που το θες. Θεωρώ ότι ακόμα και με Atom κάνεις τη δουλειά σου, και γλυτώνεις κι απ' το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κι αν τα CPU-intensive scripts που λες, είναι πράγματι τόσο βαριά (δε το νομίζω αλλά λέμε) τρέξε τα στο κανονικό σου μηχάνημα.

:-)

Δημοσ.

Και τώρα ATI έχω, και όντως, με είχε σπάσει τα νεύρα (ακόμα δλδ). Αλλά πιστεύω κι εγώ ότι μια φορά θα ασχοληθώ μαζί της, και όπως λέει και ο SpyrosR δεν με ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου τα γραφικά.

Το 24pin δεν το είχα σκεφτεί! Οπότε θα χρειαστώ ανταπτορά, αλλά και για SATA απ' ότι βλέπω. :-D

Βασικά εννοώ Matlab scripts και συναφή προγράμματα. Το σκέφτηκα για την ΔΕΗ αλλά θέλω μια σχετική ανεξαρτησία στα μηχανήματα που δουλεύω (πχ στη δουλειά, ή στο μέλλον με netbook) όπου με ssh τοπικά δεν χρειάζεται υπολογιστική ισχύς.

Η διαφορά στην κατανάλωση με αυτό που έχω τώρα (AthlonXP 2000, 350W, 2*HD) θα είναι μεγάλη?

ΥΓ. NVidia είναι τελικά η κάρτα :-p

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: Integrated Nvidia Geforce7 Series, Shader model 3.0, DirectX 9 graphics processor, Max. shared memory: 256 MB, Υποστήριξη RGB με max. resolution 1920 x1440 (@70Mhz*32bpp/75Mhz*16bpp), Υποστήριξη DVI-D με max. resolution 1920 x1200 (@60Mhz) (μόνο τα MPEG 2 & WMV Offload υποστηρίζουν HD format 1920 x 1080p), Για αναπαραγωγή HD DVD και Blu-ray disc το προτεινόμενο configuration είναι: DDR2 800 1GB*2 /Althon 64 X2 4400+/Graphic shared memory 256MB/Purevideo HD support.
Δημοσ.

Έχω καταλήξει στα παρακάτω, δεδομένου ότι τα οικονομικά δεν πάνε και πολύ καλά :

E 52.4

E 58.0

E 17.0

E 60.0

Σύνολο : 187.4

Είπα να πάω σε AMD λόγο αναλογίας κόστους/απόδοσης σε χαμηλές τιμές. Σκοπεύω να δώσω μέχρι το παραπάνω ποσό :-D

Από το παλιό περισσεύουν

• 200άρης IDE Σκληρός
  • 350άρι Τροφοδοτικό (μάλλον No Name)
  • DVD Writer IDE
  • Gigabit LAN (προτιμώ να έχει η νέα MoBo για να μην πιάνει PCI)
  • Πληκτρολόγια-ποντίκια και φυσικά το κουτί

Γενικά πάει αρκετός καιρός από τότε που αγόρασα το τελευταίο μου PC και έχω μείνει λίγο πίσω. Έχω ανάγκη δηλαδή απο γνώμες :-)

Εαν πας σε amd αλλαξε μονο την μνημη με αυτη.Στα ιδια λεφτα κ υπαρχει περιπτωση να πεσεις σε παρτιδα που θα σου παιξει default με 4-4-4-12.

Ενναλακτικα μπορεις να κοιταξεις και προς intel μερια και g31:

ASUS P5KPL-AM 44ε

INTEL DUAL CORE CELERON E1400 2.0GHZ 44ευρω

H πλατφορμα βγαινει στα 88ευρω με λιγο ασθενεστερες επιδοσεις αλλα αν σου χρειαστει καποια στιγμη περισσοτερη ισχύ μπορεις να τον πας στα ~3.0..

Σε καθε περιπτωση θα προτεινα να παρεις κ ενα φρεσκο τροφοδοτικο.

Δυο αξιολογες προτασεις για το συστημα που σκεφτεσαι ειναι:

HIPER HPU-4S435 435W

SEASONIC SILVER POWER SP-SS400 400W

Με το πρωτο να ειναι οτι καλυτερο απο αποψη wattage(εχει peak 495watt)/value for money και το δευτερο φερει το ονομα seasonic και πιστοποιηση 80plus.

Y.Γ Την λυση του dual atom την σκεφτηκες καθολου?

Δημοσ.

Καλή επιλογή @topos, οπότε θα το γυρίσω σε Intel. (αν εξαιρέσεις την μητρική όπου θα με βοηθούσε παραπάνω Gigabit Ethernet.)

Πέτυχα την Asrock G31M-GS (S775, G31, VGA) στα 39Ε. Ξεφτίλα τιμή αλλά την συμπαθώ την ASROCK και τα χαρακτηριστικά φαίνονται ΟΚ. Δηλαδή χωρίς σκληρό πέφτει κοντά στα 100Ε CPU-MOBO-RAM.

Για τροφοδοτικό λέω να κρατήσω το υπάρχον, κι αν δεν κάνει δουλειά το αλλάζω τότε.

ΥΓ. Όχι, δεν την σκέφτηκα, και ομολογώ, ακόμα δεν την σκέφτομαι :-p

Δημοσ.

Θες να πεις κάτι? Δεν χρειάζεται να το πηγαίνουμε post-post!

Που υπάρχει ο 7200.12 1ΤΒ ? Πόση διαφορά έχει στην τιμή? Η διαφορά που θα δω από αυτόν σε σχέση με τον 7200.11 θα είναι μεγάλη για την χρήση που θα του κάνω? Απ' ότι είδες το budget δεν πάει πολύ ψηλά..

Δημοσ.

...άντε να μην το πάμε post-post!

-Οι 7200.11 είχαν πολλλλά προβλήματα. Μία αναζήτηση ακόμα και στο insomnia θα σε πείσει.

-7200.12 μόνο 500άρης προς το παρόν αλλά χωρίς προβλήματα και single platter.

-Η καλύτερη λύση στο 1ΤΒ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1107399&HYSKLIROSDISKOSHORITIKOTHTA=1000+GB&category=69977741&catalog=20 (και ας έχει τσιμπήσει 10 ευρώ απ' το καρτέλ)

Δημοσ.
-Οι 7200.11 είχαν πολλλλά προβλήματα. Μία αναζήτηση ακόμα και στο insomnia θα σε πείσει.

δεν υπαρχουν πια αυτα τα προβληματα αυτα.ηρθε δευτερη παρτιδα και διορθωθηκαν.οπως βλεπεις και στην υπογραφη μου 7200.11 πηρα και δεν εχω κανενα προβλημα.

Δημοσ.

...και όμως υπάρχουν, δεν μιλάω για το firmware update και τα freezes ούτε για την πρώτη φουρνιά που έφυγε σχεδόν ολόκληρη rma αλλά για τα spin retry counts που βασανίζουν και τα νεότερα revisions ;)

( εγώ δεν έχω υπογραφή αλλά από seagate ...άλλο τίποτα :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...