Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με x264 decoding

TreckeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόβλημα με την αποκοδικοποίηση χ264 mkv αρχείων.Πήρα πρόσφατα μια 22αρα LG για να βλέπω άνετα ΗD. Το μηχάνημα μου είναι P4 3.0->3.5 ,1gb ram , geforce 6800.Κατα την αναπαραγωγή ο επεξεργαστής πάει 40-55% με τον coreavc και 50-70% με ffdshow οπότε δέν μπορώ να πώ οτι ζορίζεται.Το πρόβλημα είναι στην εικόνα.Εμφανίζονται παντού μικρές κουκίδες όπως παλιά λέγαμε οτι pixelιάζει, σαν να μήν έχει overlay.Δέν ξέρω πώς ακριβώς να το εξηγήσω οπότε δειτε ενα frame απο μια 720.Είναι φυσιολογικό?Τί μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ποιότητα?

snapshot20090315154555.th.jpg

Δημοσ.

Αυτό που βλέπεις δεν είναι πρόβλημα του συστήματός σου. Είναι πιθανότατα HDTV Rip και το πρόβλημα είναι στο κανάλι που το μετέδωσε. Κόκκος είναι από το upscaling του καναλιού.

Δοκίμασε με πραγματικό BDRip ή άλλο δείγμα.

Δημοσ.

Κατέβασα να δώ ενα anime σε αναλυση 1920χ1080 που μαλλον ηταν απο blue ray και το φαινόμενο των κόκκων δεν υπήρχε!Αρα είτε φταιει η κωδικοποίηση ή το upscaling.Εγώ δουλέυω στη native αναλυση 1680χ1050, μήπως λοιπόν φταίει το upscaling που κάνει το μηχάνημα μου στα video μικρότερων αναλύσεων για να τα παίξει στην ανάλυση μου?Στους οδηγούς της nvidia έχει επιλογές :

"1)use nvidia scaling, 2)use my display's built-in scaling, 3)use nvidia scaling with fixed aspect ratio, 4)Do not scale"

Έχω δοκιμάσει τις 1 και 2 επιλογες και δεν ειδα καμια διαφορά.

Δημοσ.

Όχι δεν φταίει το μηχάνημά σου. Είτε φταίει το upscaling που κάνουν τα κανάλια ή οι παράμετροι κωδικοποίησης (τελευταία κυκλοφορούν πολλές φόλες ειδικά από hdtv). Πάντως γενικά να μην κάνεις οπτικό έλεγχο με anime δεν ενδείκνυνται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...