Diogig Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 γεια χαρα σε ολους!!!Εχω στησει ενα site με joomla τοπικα και θελω στην αρχικη σελιδα να βαλω μια εικονα που οταν την πατας να σου ανοιγει ενα pdf που θελω..Εχω βρει ενα module που να σου βαζει μια εικονα και να ειναι και link ειται σε αλλη σελιδα ειται σε εσωτερικη σελιδα αλλα δε μπορω να κανω αυτο με το pdf...Επισης ξερω τον καταλληλο κωδικα για να τον παρεμβαλω στο html αλλα δεν ξερω πως ανοιγω τον κωδικα της σελιδας..Μονο του συγκεκριμενου template ξερω αλλα εκει δεν ξερω που να παραμβαλω το κομματι του κωδικα...Οποιος μπορει να βοηθησει pls do!!!!Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
alexzzz Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 πατώντας την εικόνα και κάνοντας την λινκ δεν δουλεύει;;; μισώ να το δοκιμάσω και κατ ιδίαν Όπως το είπα... αν κάνεις την εικόνα λινκ στο pdf που θέλεις γίνεται από μόνο του...
dikatsu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 πατώντας την εικόνα και κάνοντας την λινκ δεν δουλεύει;;; μισώ να το δοκιμάσω και κατ ιδίαν Όπως το είπα... αν κάνεις την εικόνα λινκ στο pdf που θέλεις γίνεται από μόνο του... Γεια σου. Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αναλυτικά την διαδικασία? Είναι αρχάριος και δεν μπορώ να βάλω pdf sto site το οποιο έχω φτιάξει. Σε ευχαριστώ πολυ πάντως
snk7 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 το Joomla εχει απο μονο του επιλογη να κανει PDF τις σελιδες, πρεπει να το ενεργοποιησεις μεσα απο το Global settings, ή αμα θες να το εχεις μονο σε ενα σημειο τοτε θα βαλεις την εικονα μεσα σε ενα Text και εκει ποθ γραφεις το Text πριν το αποθηκευσεις θα δεις οτι εχει επιλογη στα settings που ειναι δεξια.
the_maniac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ανεβασε πρωτα την εικονα και το pdf μέσα στο φακελο stories για παραδειγμα. Μετα από τον editor κανε insert image και επελεξε την εικονα που θελεις. Αφου εχει εμφανιστει η εικονα, κανε ενα κλικ πανω της και μετα επελεξε το insert link. Εκει δωσε το path απο το pdf που ανεβασες πριν και εισαι ετοιμος
dikatsu Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ανεβασε πρωτα την εικονα και το pdf μέσα στο φακελο stories για παραδειγμα.Μετα από τον editor κανε insert image και επελεξε την εικονα που θελεις. Αφου εχει εμφανιστει η εικονα, κανε ενα κλικ πανω της και μετα επελεξε το insert link. Εκει δωσε το path απο το pdf που ανεβασες πριν και εισαι ετοιμος Μετα από τον editor κανε insert image και επελεξε την εικονα που θελεις. Αφου εχει εμφανιστει η εικονα, κανε ενα κλικ πανω της και μετα επελεξε το insert link. Εκει δωσε το path απο το pdf που ανεβασες πριν και εισαι ετοιμος Εγώ δεν θέλω να ανεβασω εικονα και μετα να γινει pdf. Το μόνο που θέλω είναι να προστθέσω ένα pdf σε κάποιο σημείο στο έγγραφο. Κάτι σαν link δηλαδή αλλά δεν ξέρω πως γίνετε έχω το ελληνικό joomla και αν είναι ευκολο να μου δώσετε αναλυτικες πληροφορίες στα ελληνικά. Άσε που δεν ξέρω πως να ανεβάσω PDF που παω να κανω upload?? και παλι σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!!!!
schumacher_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Θα το κάνεις manually. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα: <a href="εδώ θα βάλεις την πλήρη διεύθυνση του pdf σου"><img src="εδώ θα βάλεις την πλήρη διεύθυνση της εικόνας που θες να φαίνεται"></a> Το pdf που θες να κάνεις λινκ, πρέπει με ftp να το ανεβάσεις σε κάποιο φάκελο της ιστοσελίδας σου (π.χ www/images/stories/pdf/). Οπότε αντίστοιχα, αν θες να κάνεις λινκ ένα pdf που ονομάζεται pdf1.pdf και βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το <a href="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf'>http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf"></a>. Αυτό είναι το hyperlink στην html. Εφόσον θες, τώρα, να βάλεις και εικόνα που θα σε οδηγεί σε αυτό το λινκ, αυτό που θα κάνεις είναι αυτό που έγραψα πάνω πάνω. Αν για παράδειγμα έχεις μία εικόνα με όνομα eikona.jpg μέσα στο φάκελο www/images/stories/ αυτό που θα γράψεις είναι: <a href="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf"><img src="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/eikona.jpg"></a> Αυτό που έχεις κάνει δηλαδή, είναι να προσθέσεις ένα λινκ με το <a></a>. Εφόσον ανάμεσα σε αυτό το λινκ βάλεις το <img src...> τότε αυτό που εμφανίζεται είναι η συγκεκριμένη εικόνα, με το hyperlink που έχεις δηλώσει. Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβεις και πώς λειτουργεί το πράγμα. ΥΓ: για παράδειγμα, αν αντί για το <img src...> βάλεις ένα απλό κείμενο, τότε το κείμενο θα έχει την ιδιότητα να σε στέλνει στο pdf που θέλεις
dikatsu Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Θα το κάνεις manually. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα: <a href="εδώ θα βάλεις την πλήρη διεύθυνση του pdf σου"><img src="εδώ θα βάλεις την πλήρη διεύθυνση της εικόνας που θες να φαίνεται"></a> Το pdf που θες να κάνεις λινκ, πρέπει με ftp να το ανεβάσεις σε κάποιο φάκελο της ιστοσελίδας σου (π.χ www/images/stories/pdf/). Οπότε αντίστοιχα, αν θες να κάνεις λινκ ένα pdf που ονομάζεται pdf1.pdf και βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το <a href="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf'>http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf"></a>. Αυτό είναι το hyperlink στην html. Εφόσον θες, τώρα, να βάλεις και εικόνα που θα σε οδηγεί σε αυτό το λινκ, αυτό που θα κάνεις είναι αυτό που έγραψα πάνω πάνω. Αν για παράδειγμα έχεις μία εικόνα με όνομα eikona.jpg μέσα στο φάκελο www/images/stories/ αυτό που θα γράψεις είναι: <a href="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/pdf/pdf1.pdf"><img src="http://www.to-domain-sou.com/images/stories/eikona.jpg"></a> Αυτό που έχεις κάνει δηλαδή, είναι να προσθέσεις ένα λινκ με το <a></a>. Εφόσον ανάμεσα σε αυτό το λινκ βάλεις το <img src...> τότε αυτό που εμφανίζεται είναι η συγκεκριμένη εικόνα, με το hyperlink που έχεις δηλώσει. Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβεις και πώς λειτουργεί το πράγμα. ΥΓ: για παράδειγμα, αν αντί για το <img src...> βάλεις ένα απλό κείμενο, τότε το κείμενο θα έχει την ιδιότητα να σε στέλνει στο pdf που θέλεις Είσαι πολυ κατατοπιστικος. Όμως ξέχασα να σου πω ότι έχω hocallhost και όχι σε ftp αν μπορεις να μου εξηγείσεις πως γίνετε σε hocallhost. Παλι σου ζητω sorry αλλα έπρεπε να στο πω από την αρχη. Σε ευχαριστω πολυ πάντως. Α να σου πω ότι δεν ξερω να γράφω κώδικα και αν είναι ευκολο να μου πεις χωρις τον κώδικα δηλαδή με κλικ στο joomla. TNX!!!!!
schumacher_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Είσαι πολυ κατατοπιστικος. Όμως ξέχασα να σου πω ότι έχω hocallhost και όχι σε ftp αν μπορεις να μου εξηγείσεις πως γίνετε σε hocallhost.Παλι σου ζητω sorry αλλα έπρεπε να στο πω από την αρχη. Σε ευχαριστω πολυ πάντως. Α να σου πω ότι δεν ξερω να γράφω κώδικα και αν είναι ευκολο να μου πεις χωρις τον κώδικα δηλαδή με κλικ στο joomla. TNX!!!!! Κάνε ότι σου είπα και πιο πάνω, απλά όπου σου έγραψα http://www.to-domain-sou.com εσύ βάλε το path του pdf ή της εικόνας αντίστοιχα. Π.χ C:\program files\ μπλα μπλα\pdf1.pdf
dikatsu Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Κάνε ότι σου είπα και πιο πάνω, απλά όπου σου έγραψα http://www.to-domain-sou.com εσύ βάλε το path του pdf ή της εικόνας αντίστοιχα. Π.χ C:\program files\ μπλα μπλα\pdf1.pdf Ωραία το έκανα όπως μου είπες αλλά μου βγάζει ιερογλυφικά.
dikatsu Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Ωραία το έκανα όπως μου είπες αλλά μου βγάζει ιερογλυφικά. Καμία απαντηση???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.