akilleas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Λοιπόν... πριν από 8 μήνες περίπου κάνω και εγώ την πολυπόθητη αναβάθμιση και μαζί με όλα τα περιφερειακά προσθέτω και ένα σκληρό Seagate Barrracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2. Πριν από 20 ημέρες και έτσι από το πουθενά μία καλή πρωία ο σκληρός σταματάει να τον βλέπει το σύστημα. Ούτε σε Windows, ούτε σε DOS ούτε και σε Live Linux!!! Παίρνω την απόφαση ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος επαναφοράς των αρχείων που έχασα και έτσι με ελαφρά τη καρδία τον πηγαίνω στον υποκατάστημα της περιοχής μου για να αντικατάσταση. Προχθές και μετά από 20 ημέρες επιτέλους έρχεται ο καινούριος. Τον τσεκάρω λοιπόν πριν τον παραλάβω να είναι τουλάχιστον σφραγισμένος τον παίρνω και πηγαίνω σπίτι. Με το που τον ανοίγω πρώτη εντύπωση τον πράσινο αυτοκόλλητο που έχει στην επάνω μεριά αλλά δεν με πολυενοχλεί!!! Τον συνδέω κάνω εγκατάσταση και αμέσως τσεκάρω την ημερομηνία της παραγωγής. Μάρτιος 2008!!!! Και αρχίζω να ιδρώνω. Είναι 2 μήνες παλιότερος από τον 1ο και αρχικό που είχα αγοράσει τον Ιούνιο. Αφού ξεπερνάω το έμφραγμα, κλείνω το πισι και την κάνω για καφέ. Το μεσημεράκι όμως που κάθομαι να στήσω λίγο το λειτουργικό βλέπω κάτι παράξενο στην πράσινη πλέον ετικέτα !!! Πάνω αριστερά γράφει Certified Repaired HDD !!!! Έμεινα άφωνος, κοκκίνισα από τα νέυρα μου και το απόγευμα πήγα στο τοπικό υποκατάστημα και εκεί μου είπανε ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη να μου γυρίσει ένα σκληρό με τις ίδιες προδιαγραφές που να δουλεύει, άσχετα με τον εάν είναι καινούριος ή ''όχι''. Είχε ποτέ κανείς τέτοιο πρόβλημα;;; Ξέρεις κανείς τι ακριβώς είναι oi Certified Repaired HDD;;; Καμία συμβουλή πως να το χειριστώ;;; Δεν θέλω τέτοιο σκληρό εγώ αγόρασα καινούριο.
kybos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Ξεκίνα με μια καταγγελία στη γραμμή καταναλωτή και βλέπεις. Εννοείται πως θα συνεχίσεις να ζητάς από το μαγαζί καινούριο δίσκο...
nick#18 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 ο σκληρος εχει φαει επισκευη απο τη seagate οπως λεει και το αυτοκολητο....πισω στο καταστημα λοιπον...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Συγγνωμη, αλλα... για επισκευη δε τον εδωσες? Αρα γιατι να μη σου επιστραφει επισκευασμενος? Αφου εχεις την ανανεωμενη παραλληλα εγγυηση.
akilleas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Συγγνωμη, αλλα... για επισκευη δε τον εδωσες? Αρα γιατι να μη σου επιστραφει επισκευασμενος? Αφου εχεις την ανανεωμενη παραλληλα εγγυηση. Δεν είναι ο δικός μου σκληρός. Είναι άλλος επισκευασμένος... Εάν ήτανε ο δικός μου δεν θα παραπονιόμουνα...
HamerZ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Η seagate θα σου στείλει refurbished disk. Αυτό το λέω εκ πείρας πριν από κανένα χρόνο. Κια το γράφει και κάπου σε site της.
caution Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 cheapιά ρε gmt ( ...πάντως ένας seagate που μου είχε σκάσει κάποτε το e-shop μου τον αντικατάστησε με καινούργιο... )
akilleas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Τελικά μετά από 2 e-mail και 2-3 διαφορετικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, θα μου αλλάξουν τον 'επισκευασμένο' σκληρό με καινούριο. Όλα καλά. Όλα δίκαια.!!!!
gtsamour Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Κατά πάσα πιθανότητα το όλο θέμα έχει να κάνει με το προβληματικό firmware στους δίσκους Seagate Barracuda 7200.11 για το οποίο έχει βουήξει ο τόπος πρίν λίγο καιρό. Το να μην αναγνωρίζεται ο δίσκος από το bios είναι το νούμερο 1 σύμπτωμα ότι ήταν το προβληματικό bios (SD15) ο λόγος που χάλασε ο δίσκος σου. Στο θέμα του νέου δίσκου σου τώρα..... υποθέτω (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά) ότι απλά η Seagate πήρε πίσω όλα τα μοντέλς αυτής της σειράς (με το προβληματικό f/w), τους πέρασε το καινούργιο διορθωμένο firmware και μετά τους διέθεσε και πάλι στην αγορά. Ένας τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να τσεκάρεις το firmware του δίσκου σου με τα Seagate tools (από το site της Seagate). http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931 Aν έχει την τελευταία διορθωμένη έκδοση (SD1A) http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951&NewLang=en&Hilite=ST3500320AS και είχε κατασκευαστεί το Μάρτιο του 2008 τότε μάλλον έχει συμβεί αυτό που λέω και εγώ στη θέση σου δε θα ανησυχούσα. Να είναι επισκευασμένος χαλασμένςο σκληρός δε το πιστεύω , όταν χαλάει ένας δίσκος απλά δεν επισκευάζεται.
akilleas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Και ο 'επισκευασμένος' που μου ήρθε είχε το παλιό firmware το οποίο και επιτυχώς άλλαξα. ...και είχε κατασκευαστεί το Μάρτιο του 2008 τότε μάλλον έχει συμβεί αυτό που λέω και εγώ στη θέση σου δε θα ανησυχούσα... Άρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
gtsamour Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 E τότε καλά έκανες και τον έστειλες πίσω. Πάντως θεωρώ απαράδεκτο να δίνουν ΑΚΟΜΑ κομμάτια με το προβληματικό f/w.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.