Προς το περιεχόμενο

ηχείο στo pc μου

bloodram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ποτε τα mac προ ! έχουν ηχείο ενσωματωμένο στον πύργο ! Αυτό λοιπόν θαλλό να κάνω και εγώ στο pc μου ! να βάλω έναν μικρό ενισχυτή που να τροφοδοτείται από το τροφοδοτικό μου και να έχει έξοδο για 2 ηχεία ας πούμε , να πάρο έξοδο ήχου αν το εσωτερικό τις motherboard ( τα pin που πάνε για το μποστά πάνελ όπως αυτά τον usb) και να έχω ήχο στο pc μου χωρίς να φαίνεται τίποτα από έξω !

ξέρεις κανεις να με βοηθήσει ?

• Moderators
Δημοσ.

Ωραια πατεντα!

Ευχομαι να παν ολα καλα.

Δυστυχως για σχεδια κατασκευης mini ενισχυτη δε μπορω να σε βοηθησω, αλλα αν θες να κανεις πραγματικα καλη μόντα απαραιτητη προϋποθεση να ξερεις να χειριζεσαι κολλητηρι.

• Moderators
Δημοσ.

Να μη βρεις ενισχυτη, να φτιαξεις :P

Τα πινς τα βρισκεις πανευκολα απο το manual της μητρικης σου.

Δημοσ.

θέλω να παίρνει ρεύμα απτό το pc μου (12 volt) να μην έχω μετασχηματιστές και ιστορίες μέσα στον πύργο μου ! Για λόγους ηλεκτρομαγνητικής σταθερότητας!

• Moderators
Δημοσ.

Συνηθως τετοια ηχειακια εχουν μετασχηματιστη 12βολτο ενσωματωμενο, οποτε απλα τον παρακαμπτεις.

Αλλα αυτο σα "φτηνη λυση" μου ακουγεται..

Δημοσ.

Εγω παλι γιατι εκτιμω πως ο ηχος απο αυτο που θελεις να κανεις θα ειναι μη ακροασιμος περα απο τους ηχους των windows?

Δημοσ.
Ποιον εχεις? Των ηχειων ο μετασχηματιστης? Δε διευκρινιζεις τπτ...

ναι ναι μιλάμε για τον μετασχηματιστεί τον ηχείων μου !

Εγω παλι γιατι εκτιμω πως ο ηχος απο αυτο που θελεις να κανεις θα ειναι μη ακροασιμος περα απο τους ηχους των windows?

δεν νομίζω ότι θέλω να πετύχω ποιότητα , αν και σε χαμηλή ένταση δεν θα καταλάβεις τι ποιότητα είναι ! το θέμα για μένα είναι να κανεις ένα μηχάνημα που να τα περιέχει όλα sen ένα λογικό μέγεθος (bluetooth , wireless , tv-card , ηχεία ktlp).αυτό που ψάχνω επίσης είναι ένα bluetooth control για το pc όπως αυτό τον mac αλλα δεν έχω βρει κάτι ακόμα .

Μετασχηματιστεί βρήκα σήμερα σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην γειτονιά μου . ήταν σε αλουμινένιο κουτί με το τροφοδοτικό του και έβγαζε μέχρι 100 watt , άσε που έκανε και 110 ευρώ . όταν είναι να subwoofer στο κουτί μου τότε θα το πάρο heheh .πρέπει βεβαια να ξεφορτωθώ τους σκληρούς δίσκους και να ναό ssd τότε!

Δημοσ.

δεν νομίζω ότι θέλω να πετύχω ποιότητα , αν και σε χαμηλή ένταση δεν θα καταλάβεις τι ποιότητα είναι ! το θέμα για μένα είναι να κανεις ένα μηχάνημα που να τα περιέχει όλα sen ένα λογικό μέγεθος (bluetooth , wireless , tv-card , ηχεία ktlp).αυτό που ψάχνω επίσης είναι ένα bluetooth control για το pc όπως αυτό τον mac αλλα δεν έχω βρει κάτι ακόμα .

Μετασχηματιστεί βρήκα σήμερα σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην γειτονιά μου . ήταν σε αλουμινένιο κουτί με το τροφοδοτικό του και έβγαζε μέχρι 100 watt , άσε που έκανε και 110 ευρώ . όταν είναι να subwoofer στο κουτί μου τότε θα το πάρο heheh .πρέπει βεβαια να ξεφορτωθώ τους σκληρούς δίσκους και να ναό ssd τότε!

Αν και δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω το σκεπτικό σου έτσι όπως το ξεδιπλώνεις στην τελευταία παράγραφο, απ' ότι κατάλαβα θέλεις να κάνεις το pc σου να μοιάζει με mac. Αν είναι όμως να πάρεις μετασχηματιστές των 110 €, ssd, bluetooth control και ότι άλλο, γιατί δεν αγοράζεις έναν mac και να τον κάνεις pc; Θα σου βγει σίγουρα πιο όμορφο, ποιοτικό, λειτουργικό και μάλλον όχι πολύ πιο ακριβό... :P

Να περιοριστώ τώρα στο αρχικό σου ερώτημα, σχετικά με τα ηχεία: κάτι ανάλογο έφτιαξα κι εγώ, με ένα συστηματάκι της Creative. Μετέφερα την πλακέτα του ενισχυτή από το sub και έδωσα ρεύμα από ένα ελεύθερο molex, κολλώντας το +12 και τη γείωση στα αντίστοιχα σημεία της πλακέτας, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το βύσμα της τροφοδοσίας του ενισχυτή. Το μόνο που χρειάστηκε επιπλέον, ήταν να επεκτείνω το καλώδιο του sub και όλα δούλεψαν τέλεια.

Άφησα βέβαια τα ηχεία εκτός υπολογιστή, τόσο για το θέμα της ακουστικής πιστότητας, όσο και για το ότι φοβάμαι πως αν βάλεις όλους αυτούς τους μαγνήτες μέσα στο κουτί οι σκληροί δε θα νοιώθουν και τόσο άνετα. Έστω κι έτσι όμως, απαλλάχτηκα από ένα μάτσο καλωδίων που έτρεχαν στο γραφείο μου (τροφοδοσία, μετασχηματιστής, πλεξούδα κάρτας ήχου, ενσύρματο χειριστήριο).

Δημοσ.

Άστα όλα αυτά και απλά σύνδεσε ένα μικρό ηχείο κατευθείαν στην κάρτα ήχου.

Όπως έχεις αυτό των Bios, μόνο που δεν θα πατάει στην μητρική αλλά στην κάρα ήχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...