Προς το περιεχόμενο

Δύο "περίεργα" προβλήματα.

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρομαι στο σύστημα της υπογραφής μου.

#1. Όταν ανοίξω το PC, το BIOS αργεί χαρακτηριστικά πολύ να ολοκληρώσει το POST. Σημειωτέον πως δεν άλλαξα κάποια ρύθμιση, στο ξαφνικό άρχισε.

#2. Μου εμφανίζει πάντα ένα μήνυμα "CPU fan error. Press F1 to continue.", ενώ το ανεμιστηράκι της CPU βρίσκεται τοποθετημένο κανονικότατα και λειτουργεί φυσιολογικά. Μάλιστα απ' το BIOS βλέπω και τις στροφές του. Ξεκίνησε όταν έβαλα τη Thermalright TB 120 μ´ έναν 120άρη ανεμιστήρα αντί μιας Scythe (και παλιότερα ενός τρακτέρ Thermaltake) που είχα.

Έχουμε καμιά ιδέα; Δυστυχώς δε μπορώ να δώσω πιο πολλές πληροφορίες, κυρίως για το πρώτο. Μιας και δεν έκανα εγώ κάτι όταν άρχισε να συμβαίνει.

Δημοσ.

To 1 δε δικαιολογείται χωρίς να έχεις πειράξει κάτι ή να έχεις κάνει κάποια αλλαγή εσύ στο bios ή στο hardware

Πιθανότερη αιτία για το 2 είναι ότι δεν έχεις συνδέσει τον ανεμιστήρα στα πινάκια της μητρική με την ένδειξη "cpu_fan", αλλά σε κάποια άλλα, με αποτέλεσμα να δουλεύει μεν ο ανεμιστήρας, αλλά να μην τον βλέπει η μητρική ως cpu fan

Δημοσ.

Η πιο πρόσφατη αλλαγή ήταν όταν έριξα το FSB της CPU στα 165MHz για να μειώσω τη συχνότητα. Αλλά δε συμπίπτει με το πότε άρχισε να μου κάνει τα νούμερα. Το "κόλλημα" του POST ξεκίνησε αρκετές μέρες μετά.

Ο ανεμιστήρας στη σωστή υποδοχή είναι 102%. Αυτή τη στιγμή που γράφω το κουτί είν' ανοιχτό και βλέπω (:P). Μάλιστα έχω επιλέξει και "DC mode" απ' το BIOS, μιας και έγραφε ότι είναι καταλληλότερο για 3-pin fans όπως ο δικός μου.

Δημοσ.

αυτα τα δυο που συμβαινουν τα εχω και εγω.....

αλλα εγω τον ειχα πειραξει λιγο.και εμενα μου βγαζει αυτα τα χαρακτηριστικα του bios και μετα που σου λεει να πατησεις f1 για να σινεχισεις.δεν ειναι να ανισυχεις για κατι εμενα τωρα ειναι στα default settings και το δειχνει ακομα.για να μην χρειαζεται να πατας συνεχως f1 εχει μια ρυθμιση μεσα στο bios εκει που λεει boot που λεει να συνεχιζεις αυτοματα χωρις να πατας f1.

αυτο στο δειχνει,οπως ειπε και το παιδι απο πανω,γιατι η ψυκτρα μου δεν ειναι συνδεδεμενη στο 4πινο και ειναι στο 3πινο.η μητρικη σου θεωρει οτι το ανεμιστιρακι θα το βαλεις στο 4πινο για αυτο και εσυ οταν δεν το εχεις εκει θεωρει οτι δεν υπαρχει.

Ο ανεμιστήρας στη σωστή υποδοχή είναι 102%. Αυτή τη στιγμή που γράφω το κουτί είν' ανοιχτό και βλέπω (:P). Μάλιστα έχω επιλέξει και "DC mode" απ' το BIOS, μιας και έγραφε ότι είναι καταλληλότερο για 3-pin fans όπως ο δικός μου.

τα ανεμιστιρακια των επεξεργαστων πρεπει να ειναι συνδεδεμενα στα 4πινα.απλα καποιες ψυκτρες εχουν για διαφορους λογους 3πινι συνδεση αλλα εμας δεν μας αφορα γιατι την δουλεια τους την κανουν.δεν ειναι λαθος υποδοχη οταν ειναι συνδεδεμενη σε 3πινο η ψυκτρα.

Δημοσ.

Φίλε d3m0n, μάλλον έχεις δίκιο. Είδα τις παλιές μου ψύκτρες κι όλες είχαν στα fans τους 4-pin connector. Μάλλον αυτό είναι. :-)

Liopyr, όχι. Μόνο SATA συσκευές έχω. Υπάρχει περίπτωση να καθυστερεί το POST η ανίχνευση για τυχόν IDE συσκευές; Γιατί αν θυμάμαι καλά, αυτή γίνεται αρκετά πιο μετά. :fear:

Δημοσ.

Liopyr, όχι. Μόνο SATA συσκευές έχω. Υπάρχει περίπτωση να καθυστερεί το POST η ανίχνευση για τυχόν IDE συσκευές; Γιατί αν θυμάμαι καλά, αυτή γίνεται αρκετά πιο μετά. :fear:

Χμ. Δεν νομίζω.

Απλά είχα κάποτε παρόμοιο πρόβλημα, και τελικά λύθηκε όταν "πέταξα" ένα IDE DVDRW.

Σε ποιο σημείο ακριβώς αργεί/κολλάει?

Σκαλώνει κατά την αναγνώριση της ram?

Σκαλώνει κατά την αναγνώριση κάποιου συγκεκριμένου δίσκου?

Δημοσ.

Όχι, η RAM αναγνωρίζεται ακαριαία. Με το που το ανοίγω, βλέπω το γνωστό:

Press DEL to run Setup

Press F8 for BBS POPUP

PC2-5300 Dual Channel Interleaved

Checking NVRAM..

Initializing USB Controllers .. Done.

4096MB OK

Αμέσως μετά έχει τη μακρά αναμονή... και μόλις "ξεκολλήσει" τα πετάει πολύ γρήγορα για να μπορέσω να διαβάσω/φωτογραφήσω ακριβώς τι λέει.

Σε σειρά πάντως εμφανίζει τις USB συσκευές, και μετά τους δίσκους. Αλλά όλα γίνονται ταχύτατα εκεί. Υπάρχει περίπτωση να καθυστερεί στο διάβασμα των USB περιφερειακών;

Δημοσ.
Όχι, η RAM αναγνωρίζεται ακαριαία. Με το που το ανοίγω, βλέπω το γνωστό:

Αμέσως μετά έχει τη μακρά αναμονή... και μόλις "ξεκολλήσει" τα πετάει πολύ γρήγορα για να μπορέσω να διαβάσω/φωτογραφήσω ακριβώς τι λέει.

Πάτα "pause/break" να δεις τι γράφει μετά.

Σε σειρά πάντως εμφανίζει τις USB συσκευές, και μετά τους δίσκους. Αλλά όλα γίνονται ταχύτατα εκεί. Υπάρχει περίπτωση να καθυστερεί στο διάβασμα των USB περιφερειακών;

Αν έχεις εξωτερικούς usb πάνω, δοκίμασε να τους αποσυνδέσεις να δεις αν θα διορθωθεί.

Δημοσ.
Πάτα "pause/break" να δεις τι γράφει μετά.

Can't. Έχω Mac K/B. Δεν υπάρχει τέτοιο πλήκτρο. :o

Αν έχεις εξωτερικούς usb πάνω, δοκίμασε να τους αποσυνδέσεις να δεις αν θα διορθωθεί.

Σε USB έχω μόνο K/B, mouse κι έναν εκτυπωτή. Και ξαναλέω, άρχισε ξαφνικά αυτό. Ίδιες συσκευές είχα και πριν και δε το έκανε... δεν άλλαξε κάτι. :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...