Προς το περιεχόμενο

πληροφοριες για σχολη μπαλετου

lina0101

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

θελω να μαθω για σχολες μπαλετου που υπαρχουν στην αθηνα καθως κ οτι αλλη πληροφορια σχετιζεται με αυτο (πχ ωρες μαθηματων , αν ειμαι πολυ μεγαλη για να ξεκινησω κτο)

οποιος ξερει κατι σχετικο παρακαλω να με πληροφορησει

ευχαριστω πολυ:-):-)

Δημοσ.

Παρόλο που στην Αθήνα δεν ξέρω σχολές μπαλέτου, μπορώ να σου πω κατ' αρχήν ότι ποτέ δεν είσαι μεγάλη για να ξεκινήσεις κάτι.

Συγκεκριμένα στο μπαλέτο καλό είναι να ξεκινάς από νωρίς (και όταν λέω νωρίς εννοώ 5-6 χρονών) αν θέλεις να κάνεις κάτι σοβαρό και να το συνεχίσεις πιθανότατα και επαγγελματικά. Σίγουρα υπάρχουν και στην Αθήνα τμήματα ενηλίκων-αρχάριων (τα περισσότερα είναι 2 δίωρα/μιαμισάωρα την εβδομάδα) κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως θα μπορέσεις να βρεις ακόμη και με ένα search στο google. Το να βρεθείς να χορεύεις σε κάποιο μπολσόι είναι προφανώς αρκετά απίθανο πλέον, παρόλα αυτά αν ο σωματότυπός σου είναι μέτριος προς αδύνατος -αν όχι σκέτο αδύνατος- θα μπορέσεις εύκολα να εγκλιματιστείς και να περάσεις αρκετά ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι αν και ασχολήθηκα πιτσιρίκα για κάποιο καιρό με το μπαλέτο, μετά από ένα αρκετά μεγάλο, αθλητικό μεν, διάλειμμα, όταν επιχείρησα στα 17 μου να επανέλθω ήταν αρκετά δύσκολο (τουλάχιστον γι' αυτό που ήθελα εγώ να κάνω τότε)

Εν κατακλείδι, μπορείς σε πρώτη φάση να πας δοκιμαστικά και χωρίς άγχος για το αν είσαι μεγάλη, σε κάποιο τμήμα ενηλίκων να δεις αν σου ταιριάζει και μετά βλέπεις.

Επίσης, τσέκαρε το http://forum.ballet.gr/, είναι καλύτερος δικτυακός τόπος για τις απορίες σου από το ινσόμνια θεωρώ.

Καλή αρχή =)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...