Προς το περιεχόμενο

Ο δεύτερος Σκληρός Δίσκος κολάει το σύστημα!!!

Nizzo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Αρχικα συγχαρητήρια για τη πολύ καλη δουλεία που κάνετε σε αυτό το site. Έχω βοηθηθεί πάρα πολλές φορές. Το πρόβλημά μου τώρα.

Έχω ένα σύστημα με Win xp sp2 εγκατεστημένο σε Raid 0 2 σκληροί SATA. Και έχω ακόμη έναν sata 500G και έναν IDE 160G.Ενω όλα δουλεύαν ρολόι ξαφνικά μια μέρα (εκτός αν η μάνα μου σκαλισε κάτι περίεργο!!) το σύστημα άρχισε να άντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναγνώριση του 500ρη. Καθυστερεί αισθητά στην αναγνώριση συσκευών στο boot όπου και δεν τον βλέπει και στη συνέχεια μένει στο boot screen των windows για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγει ο υπολογιστής και όλα είναι κανονικά (αυτό είναι κάτι που εγώ δεν τεσταρα διότι έχω βγάλει το σκληρό αλλά ετσι μου μετέφεραν, επίσης στο όλα κανονικά ίσως να μην βλέπει καν τον 500ρη). Τώρα που έχω αποσυνδέσει τον 500ρη όλα δουλεύουν πάλι ρολόι.

Δεν θα σας ενοχλούσα με αυτό το ποστ αλλά επειδή μέσα στο σκληρό είναι αποθηκευμένα γύρω στα 300G τα οποία είναι πάρα πολυ σημαντικό να μην χαθούν είναι επιτακτικό να κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσω τα δεδομένα και αν είναι δυνατό και τον σκληρό.

Δημοσ.

Ειχα κι εγω εναν 500αρι seagate και μου εκανε τετοια κολπα,ωσπου τον σουταρα στα σκουπιδια και ησυχασα.Βεβαια εγω δεν ειχα raid,γι'αυτο δεν ξερω να σου πω ακριβως τι μπορει να παιζει.

Δημοσ.

Και εμένα Seagate είναι :(

Δεν νομίζω να έχει να κάνει με το RAID γιάτι καθυστερεί αρκετά και στην πρώτη αναγνώριση που κάνει το σύστημα στο BIOS όπου λογικά δεν έχει φορτωθεί o controler του RAID.

Στον αντικατέστηασαν? Ισχύει εγγύηση? Από το πλαίσιο το πήρα υπάρχει περίπτωση να μου μεταφέρουν τα αρχεία στο νέο σκληρό αν μου τον αντικαταστήσουν?

Δημοσ.

Πλαίσιο... Seagate...

Πριν μια εβδομάδα ο seagate μου όταν ξεκινούσε έκανε ένα τακ και μετά έπερνε μπρος..

Καθυστερούσε στις εγγραφές και στο να διαβάσει δεδομένα...

Πήρα backup και τον πήγα στο Πλαίσιο...

Απάντηση τεχνικού: Αυτός ο θόρυβος είναι φυσιολογικός για seagate...

Απάντηση δική μου: Επειδή έχω έναν 2ο seagate και είναι εντελώς αθόρυβος όταν ξεκινά... να υποθέσω ότι έχει κάποιο πρόβλημα?!

Με τα λίγα τα πολλά τον κράτησαν για test!!! Εγώ τον είχα ελέγξει με τα diagnostics της seagate (τα κατεβάζεις από το site) και δεν είχε περάσει όλα τα tests!!!

Τον σκληρό τον έλεγξαν για bad sectors και μου τον έδωσαν πίσω και μου είπαν ότι δουλεύει κανονικά..

Του λέω εγώ όμως σε αυτόν τον σκληρό δε μπορώ να εμπιστευθώ δεδομένα πόσο μάλλον όταν μου έχει "σβήσει" 2 φορές...

Μου λέει: "Τι να σας πω... Κάντε ότι νομίζετε..."

Θα βγάλω τα platter και θα τα κάνω σουβέρ του λέω...

Τα συμπεράσματα δικά σας...!

(Ο δίσκος δεν έχει γίνει σουβέρ, όχι ακόμη...)

Δημοσ.

Μακριά από Seagate έχει βουήξει ο τόπος ρε παιδιά. Η εταιρεία τα πάει τόσο χάλια που είναι θέμα χρόνου να το καταλάβουν όλοι, να φύγει η αδράνεια και να την κλείσουν. Οι δίσκοι της χτυπάνε σε τρελά ποσοστά. Ψάξ' τε λίγο στο διαδίκτυο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...