chriskk Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 καλησπέρα παιδιά, το πρόβλημα μου είναι λίγο περίεργο. έχω 2 σκληρούς C, D. Όταν πάω να ανοίξω τον δίσκο D μέσα από το "Ο υπολογιστής μου", δεν τον ανοίγει και μου βγάζει μήνυμα ότι το λειτουργικό σύστημα XP δεν αναγνωρίζει με ποιό πρόγραμμα να τον ανοίξει, οπότε με παραπέμπει στο γνωστό παράθυρο με την λίστα από προγράμματα και περιμένει από εκεί να δηλώσω με ποιό πρόγραμμα θέλω να ανοίγει τον φάκελο!!!!!! Το ίδιο μου κάνει και σε ένα άλλο PC σε φάκελο που είναι μέσα στον σκληρό δίσκο D. Στην περίπτωση αυτή μου ανοίγει τον D κανονικά αλλά κάνει αυτό που περιέγραψα παραπάνω σε ΜΕΡΙΚΟΥΣ (ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ) φακέλλους μέσα σε αυτόν!!! έχω σκανάρει με AVG αλλά δεν βρήκε κάτι. Τα δύο PC είναι σε δίκτυο. Σημειωτέον, όταν πάω μέσα από τα βοηθήματα και τον Windows Explorer να ανοίξω τον σκληρό δίσκο και τους φακέλλους που αρνούνται να ανοίξουν, τότε ως εκ θαύματος ανοίγουν!!! Επίσης ανοίγουν με δεξί κλίκ και άνοιγμα.... έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;;;; Αυτό που με εμνδιαφέρει είναι να ανοίγουν και πάλι οι φάκελοι όπως παλιά με το καλσσικό δεξί κλίκ. Επίσης δεν θέλω την λύση του restore point. όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη... Χρήστος
Antwni Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Φίλε μου έχω δυσάρεστα νέα για εσένα!! Είναι ιός(Το AVG δεν είναι και τόσο καλό antivirus για να τον βρει βάλε καλύτερα avira ή avast αν θες για free!!)!!Δοκίμασε αυτά εδώ που έχουν συμβεί σε ένα φίλο από εδώ μέσα!!(Βαριέμαι και να γράφω) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=298646 Ορίστε το link!!;)
21century Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Καλο ειναι να σκανάρεις μεσα απο ασφαλη λειτουργια για καλυτερα αποτελέσματα..
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Βρήκα κι αυτό με μια γρήγορη αναζήτηση. Windows XP File Associations. Δοκίμασε τα Drive και Folder Fix. Κάνε όμως και έναν έλεγχο για ιούς (για σιγουριά).
gallos3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δεν πρέπει να είναι ιός,αλλά trojan(autorun.vbs).Το AVG θα τον βρεί.δεν είναι πολύ δύσκολο.ακολούθησε τη διαδικασία:άνοιξε τον "υπολογιστή μου".πάνε εργαλεία, επιλογές φακέλων.μετά πάνε προβολή.ξετσέκαρε τα δύο κουτάκια για απόκρυψη επεκτάσεων, και απόκρυψη προστατευμένων αρχείων.Στο μήνυμα που θα σου βγάλει στο δεύτερο πάτα ναί.πάτα εφαρμογή και μετά ok.στην καρτέλα του "υπολογιστή μου" πάτα πάνω στο φάκελοι,για να σου δείξει τη λίστα των φακέλων στο πλάι.πάτα από το πλάι το D.θα δεις τώρα κάποια αρχεία autorun.νομίζω είναι 5.λογικά θα στα πιάσει το avg αλλά και να μην στο πιάσει μη σκας.διέγραψε όλα τα autorun μετά κάνε δεξί κλικ πάνω στο D,ιδιότητες,εργαλεία,έλεγχος σφαλμάτων,τσέκαρε την αυτόματη διόρθωση και πάτα εκκίνηση.με την ολοκλήρωση το πρόβλημά σου θα χει λυθεί.το ίδιο κάνε και στα φλασάκια.πρόσεχε γιατί αυτό το trojan μπαίνει στο boot sector δηλαδη με το που αναγνωρίσει ένα φλασάκι και του δώσει ένα γράμμα.καθάρισε ότι χρησιμοποιείς γιατί αλλοιώς το ένα θα κολάει στο άλλο.ελπίζω να βοήθησα.
GrandGamer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εμένα πάλι κάτι άλλο μου βρωμάει. Άνοιξε ένα partition magic και δες τη File System είναι ο δίσκος D.
chriskk Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Τελικά η λύση δίνεται αν ακολουθήσουμε την ακόλουθη διαδικασία: Open Start > Run. Now type cmd and press enter. Command prompt window will open. Type cd/ Type attrib -r -h -s autorun.inf Now type del autorun.inf Now type d: and press enter for d: drive partition and repeat steps 3 and 4. Repeat step 5 for all your hard disk drives. Restart your computer. Δουλεύει απουελεσματικά. Μένει να δω αν θα ισχύσει σε βάθος χρόνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.