chrissyg Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 πως μπορώ να κάνω mount μια τοποθεσια σε δίκτυο samba π.χ. θέλω να κάνω mount το smb://hdeyeshot/share/ στο /nmt/share πια είναι η εντολή mount? επίσης αν η τοποθεσία smb://hdeyeshot/share/ εχει user και password τι πρέπει να κάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Υποθετοντας οτι θες μονιμο mount μεσω του fstab, και οτι στο /etc/hosts εχεις αντιστοιχισει την ip του υπολογιστη hdeyeshot στο ονομα hdeyeshot, θα προσθεσεις τα παρακατω >//hdeyeshot/share /mnt/share smbfs userid=kapoios,passwd=kati,rw 0 0 Αν δεν θες να ειναι mounted στην εκκινηση, βαλε και την παραμετρο noauto διπλα στο rw. Δεν απαντησα νωριτερα γιατι δεν ημουν στο δικο μου pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissyg Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Υποθετοντας οτι θες μονιμο mount μεσω του fstab, και οτι στο /etc/hosts εχεις αντιστοιχισει την ip του υπολογιστη hdeyeshot στο ονομα hdeyeshot, θα προσθεσεις τα παρακατω [/quote πια είναι η εντολη στο host εγω έχω γράψει π.χ. 192.168.178.20 hdeyeshot εβαλα στ fstab την εντολή που μου είπες και όταν εδωσα sudo mount -a μου εβγαλε τα παρακατω wrong fs type, bad option, bad superblock on //hdeyeshot/share, missing codepage or helper program, or other error (for several filesystems (e.g. nfs, cifs) you might need a /sbin/mount.<type> helper program) In some cases useful info is found in syslog - try dmesg | tail or so τι κάνω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Για δοκιμασε εκει που λεει smbfs να βαλεις cifs. Η γραμμη στο /etc/hosts ειναι σωστη παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissyg Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 το ιδιο λάθος μου βγάζει..( τελικα το βρίκα έπρεπε να προσθέσω το πακετο sudo aptitude install smbfs ευχαριστώ για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geogrip Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Εχω κι εγω ενα παρομοιο θεμα με τον νεο δικτυακο Lacie που προσφατα αγορασα προσθεσα στο fstab αυτη τη σειρα: //192.168.2.3/ /media/LACIE1T cifs username=george,password=*******,_netdev,uid=george,gid=users 0 0 αλλα δεν ειχα καποιο αποτελεσμα Μπορει καποιος να με βοηθησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.