Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή LINUX για EEE PC 1000H???

nikos1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παραπανω ειπα να τρεξεις μια εντολη

>lspci | grep Wireless

Η οποια

α) ειναι ανεξαρτητη απο την διανομη και την εκδοση που εχεις εγκαταστησει

β) θα σου πει τι τσιπακι εχει πανω της η καρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραπανω ειπα να τρεξεις μια εντολη

>lspci | grep Wireless

Η οποια

α) ειναι ανεξαρτητη απο την διανομη και την εκδοση που εχεις εγκαταστησει

β) θα σου πει τι τσιπακι εχει πανω της η καρτα.

Δεν μου βγαζει κατι.......

Τοτε ειτε εχεις κλειστο το ασυρματο απο καποιο κουμπακι, ειτε η καρτα ειναι ξεχωριστη σε usb.

Για κανε και ενα

>lsusb | grep Wireless

Επισης εχει σημασια το W στο Wireless που ειναι με κεφαλαιο.

• 1 μήνα μετά...

to eeebudu έχει ελληνικά ???

έχω αυτό με τα 4 γιγα και έβγαλα τα γουιντοους και δεν φτάνει ο χώρος για να βάλω μια πλήρη διανομή έχω τα ξαντρος άλλα είναι στα αγγλικά

μπορεί κάνεις να με βοηθήσει ??

δεν με πειραζουνε τα ξαντρος άλλα θέλω ελληνικά αν μπορούσα να βάλω ελληνικά εκεί δεν έχω πρόβλημα

• 2 μήνες μετά...

μπορείς να εγκαταστησεις και το Fedora 11 το οποίο λειτουργει σε ολα τα EEEpc αψογα .

δές εδώ .

http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/11/Live/i686/Fedora-11-i686-Live.iso

http://fedoraproject.org/wiki/EeePc

http://www.fedora-eee.com/

Τοτε ειτε εχεις κλειστο το ασυρματο απο καποιο κουμπακι, ειτε η καρτα ειναι ξεχωριστη σε usb.

Για κανε και ενα

>lsusb | grep Wireless

Επισης εχει σημασια το W στο Wireless που ειναι με κεφαλαιο.

Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται "Wireless", η δική μου atheros π.χ. αναφέρει Ethernet Controller:

>00:0b.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5413 802.11abg NIC (rev 01)

Υσ. Με την παράμετρο -i η grep μπορεί να κάνει case-insensitive match.

Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται "Wireless", η δική μου atheros π.χ. αναφέρει Ethernet Controller:

>00:0b.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5413 802.11abg NIC (rev 01)

Υσ. Με την παράμετρο -i η grep μπορεί να κάνει case-insensitive match.

nske αν επιτρέπετε εσύ τι διανομή επέλεξες για το δικό σου eee ;

Δεν έχω eee, αλλά αν είχα θα έβαζα gentoo (τα πακέτα θα τα έκανα build σε κάποιο άλλο μηχάνημα βέβαια :-)).

Ενδιαφέρον , αξίζει όλος ο κόπος όμως ; ειδικά με τα updates ; κάθε φορά να τα κάνεις compile σε άλλο μηχάνημα και να τα περνάς μετά στο eee ; Ποιο συγκεκριμένα , θεωρείς ότι αξίζει , θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση/επίδοση ; και ποιο DE + wm θα φόρτωνες ;

Ευχαριστώ

Από τη στιγμή που έχω διαρκώς ανοιχτούς δικτυωμένους υπολογιστές, δεν είναι κόπος. Τα updates μπορούν αυτοματοποιημένα μόλις βγαίνουν να γίνονται compile σε μία chroot και να αποθηκεύονται ως packages σε ένα τοπικό repository, από το οποίο θα τα παραλαμβάνει ο package manager του EEE. Η όλη διαδικασία δεν απαιτεί ανθρώπινη επέμβαση μετά το στήσιμο (άνευ απροόπτου).

Διαφορά στις επιδόσεις από κάποια άλλη διανομή πιθανότατα δεν θα υπήρχε, τουλάχιστον αν καθόμουν να κάνω τις ίδιες επιλογές, το οποίο στις περισσότερες διανομές θα βαριόμουνα να κάνω γιατί θα ήταν πιο δύσκολο. Επίσης με το gentoo το σύστημα αρχείων και η βάση του package manager θα ήταν πιο συμμαζεμένα -τουλάχιστον στο κεφάλι μου. Μου αρέσει να έχω σε κάθε υπολογιστή εγκατεστημένα ακριβώς αυτά που ξέρω ότι θέλω και τίποτα παραπάνω -αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό με τις binary distributions οι οποίες αναγκάζονται να φτιάχνουν υπερπλήρη πακέτα για να καλύψουν τις προτιμήσεις όλων των χρηστών. Τέλος, επειδή χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως gentoo, δε θα χρειαζόταν να παρακολουθώ τις εξελίξεις και δεύτερης διανομής.

Για DE/WM δεν είμαι μόνιμος χρήστης κάποιου -έχω εγκατεστημένα διάφορα και όποτε κάνω logout ή μου τη βαρέσει εκκινώ ένα στην τύχη- οπότε δε ξέρω ποιο θα διάλεγα. Μάλλον θα έβαζα κάποιο/α από τα fluxbox, xfce, lxde και awesome. Σίγουρα θα απέφευγα gnome και kde.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...