Προς το περιεχόμενο

Πώς είναι σωστά να τοποθετηθούν τα fans στο κουτί;

giorgosxristou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.

θέλω να μου πείτε την γνώμη σας πάνω στο θέμα τις τοποθέτησης των fans στο κουτί,τo κουτί έχει πάνω αυτή την στιγμή 3X 12cm εκ τον οποιον ο ένας είναι του τροφοδοτικού και 2x8cm , το ένα 12 ri είναι μπροστά και βάζει αέρα ενώ τα άλλα δυο είναι πίσω και βγάζουν αέρα, οι δυο οχτάρηδες είναι στα πλαϊνό του κουτιού και ο ένας βγάζει και άλλος βάζει αέρα,το κακό είναι λόγο κατασκευής ο ένας 8ris δεν μπορεί να τοποθετηθεί ώστε να βάζει και αυτός μέσα αέρα,όπου έχω την εντύπωση πως καλύτερα θα ήταν να βάζουν οι 2 8ριδες και ο 12ris μπροστά και να βγάζουν οι άλλοι 2 12rides από πίσω,έχετε καμια πρόταση?ή είναι καλά έτσι και να τω αφήσω όπως είναι?

ιδιαίτερο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες δεν έχω αλλα θα προτιμούσα να ψύχεται τω κουτί όσο τω δυνατόν καλύτερα μιας και που του έχω κάνει ένα ελαφρύ overclocking,

ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Ο μπροστινός 120mm να βάζει,οι 2χ120mm πίσω να βγάζουν και οι 80mm πλαϊνοί να βάζουν.Αφού ο ένας 8ρης έχει πρόβλημα,το αλλάζεις με άλλον ή τον βγάζεις τελείως γιατί χαλάει το airflow του κουτιού.

Δημοσ.

μάλλον πως θα τον βγάλω τελείως ,θα προσπαθήσω βεβαια να τον βάλω από την έξω μεριά αλλα έχω πρόβλημα με το μήκος τον καλωδίων,μια από τις δυο μόντες θα κάνω,αν και το "κακό" είναι πως είναι αθόρυβος και έχει και καλο airflow...απλά ήθελα μια επαλήθευση στο όπως σκεφτόμουν να το κάνω,

ευχαριστώ φίλος!

Δημοσ.

Θα έλεγα ή τουμπάρισμα ή αφαίρεση.Απο έξω ναί μέν θα φαίνεται "ψαρωτικός",ειδικά αν έχεις και led,θα χάσει όμως σε απόδοση.

Απο περιέργεια,ποιος ανεμιστήρας είναι αυτός που αρνείται πεισματικά να γυρίσει ανάποδα;

Δημοσ.

έχω πάρει ένα από τω eshop που λέγεται arctic fan pwm,τώρα έκοψα τα καλώδια να του τα προεκτείνω να τον βάλω από έξω,ναι ok,μπορεί να χάσει από απόδοση,αν και αν τω καλοσκεφτείς δεν υπάρχει λόγος που χάνει,τεσ.πα,αλλα παρα τω καθόλου καλύτερα και αυτή η μικρή roh προς τα μέσα,

...e?

Δημοσ.
αέρας που μπαίνει = αέρας που βγαίνει

αυτό θα κρατήσει τον πιό δροσερό αέρα στο κουτί..

Οχι απαραίτητα.Ο ζεστός αέρας έχει το κακό συνήθειο να "λιμνάζει" μέσα στο κουτί.Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι η ταχύτερη δυνατή αποβολή του.Αν παρατηρήσεις τα περισσότερα κουτιά έχουν πιο πολλές θέσεις για exhaust fans.

έχω πάρει ένα από τω eshop που λέγεται arctic fan pwm' date='τώρα έκοψα τα καλώδια να του τα προεκτείνω να τον βάλω από έξω,ναι ok,μπορεί να χάσει από απόδοση,αν και αν τω καλοσκεφτείς δεν υπάρχει λόγος που χάνει,τεσ.πα,αλλα παρα τω καθόλου καλύτερα και αυτή η μικρή roh προς τα μέσα,

...e? [/quote']

Κατάλαβα,είναι ανεμιστήρας που οι λεπίδες του δέν βρίσκονται σε πλαίσιο όπως τα κλασσικά fan.Μπορείς να κάνεις πατέντα με 4 βίδες και παξιμάδια για να φτιάξεις μια βάση στήριξής (σάν κολώνες) έτσι ώστε να βάλεις τον ανεμιστήρα ανάποδα και οι λεπίδες να μήν ακουμπάνε στο πλαϊνό.

Άν τον βάλεις απ'εξω, ενα μέρος της ροής θα χάνεται γιατι θα προσκρούει στο μεταλλικό "πλέγμα" που λογικά θα έχει το πλαϊνό σου.Αν βέβαια η τρύπα είναι καθαρή,go ahead...:-)

Δημοσ.
αέρας που μπαίνει = αέρας που βγαίνει

αυτό θα κρατήσει τον πιό δροσερό αέρα στο κουτί..

Tσου.....

Ο αερας που εξαγεται απο το κουτι θα πρεπει να ειναι καπου 25% πιο πολυς απο αυτον που μπαινει.Βαλε ανεμιστηρακια με λιγο μεγαλυτερο airflow να βγαζουν αερα απο το κουτι.

Δημοσ.

τελικά θα τον βάλω από έξω,τω κακό είναι πως είναι διάτρητο τω κουτί και θα χάνει σε απόδοση αλλα παρα τω τίποτα...αυτό που σκέφτομαι είναι πως επειδή ο ένας "οχταρις" είναι ακριβώς πάνω από τον άλλο, λέω μήπως αυτό κάνει τω ρεύμα τον αέρα να μην ρέει σωστά όταν ο ένας βάζει και ο άλλος βγάζει,

Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι αλλο σχετικα με τα φανς:P:p

τα περισσοτερα ειναι 12v σωστα;

μεχρι ποσο αντεχουν ομως ωστε να μην καουν;;12.1v καιγοναται πχ;

δε θελω να τα κανω να γυριζουν πιο γρηγορα προς θεου..απλα ρωταω για να πειραματιστω:-):-)

ευχαριστω

Δημοσ.
να ρωτησω και εγω κατι αλλο σχετικα με τα φανς:P:p

τα περισσοτερα ειναι 12v σωστα;

μεχρι ποσο αντεχουν ομως ωστε να μην καουν;;12.1v καιγοναται πχ;

δε θελω να τα κανω να γυριζουν πιο γρηγορα προς θεου..απλα ρωταω για να πειραματιστω:-):-)

ευχαριστω

mmmmm.....λογικά μέχρι και μια τάση 15 με 16 volt(μπορεί και λίγο παραπάνω)αντέχουν,είναι ανάλογα και τον κατασκευαστή και τα υλικά τους,έτσι και αλλιώς 12.1 η 12.2 είναι αμελητέα η μεταβολή για το μέγεθος και την χρήση τις τάσης σε τέτοιες εφαρμογές.

Δημοσ.
mmmmm.....λογικά μέχρι και μια τάση 15 με 16 volt(μπορεί και λίγο παραπάνω)αντέχουν,είναι ανάλογα και τον κατασκευαστή και τα υλικά τους,έτσι και αλλιώς 12.1 η 12.2 είναι αμελητέα η μεταβολή για το μέγεθος και την χρήση τις τάσης σε τέτοιες εφαρμογές.

οκ θα δοκιμασω παντως εναν στα 15,5+++ μεχρι να καει:P:p εχω ενα αεροπλανακι για πεταμα :-):-):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...