Προς το περιεχόμενο

Αξιζει ενα καλο ρουτερ?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σκεφτομαι να βαλω Τελλας, και αναρωτιεμαι αν παιζει ρολο το να κρατησω το απλο ρουτερ που θα μου στειλει ή αν αξιζει να δωσω κανα 80αρι ευρω να παρω ενα καλο ασυρματο.

Παιζει σημαντικο ρολο?

Αν σου δωσει το siemens εννοειται οτι θα το βαλεις Aυτο χρησιμοποιω και εγω παροτι εχω connx

Δημοσ.

Ναι ρε παιδια αλιμονο το μονο που δεν σου προσφερει ο οτε ειναι καλες τιμες. Τι να τις κανω τις αλλες εταιριες ομως οταν μου λενε πως θελουν πανω απο 2 μηνες για να βαλουν το ιντερνετ? Οτε εκανα χτες την αιτηση, σαββατο θα ερθουν για να βαλουν την γραμμη και καλως εχοντων των πραγματων την επομενη βδομαδα θα εχω ιντερνετ.

Απο κει και περα στο εξαμηνο που ληγει η υποχρωση βαση συμβολαιου, το γυρναω σε τελλας η οποιαδηποτε αλλη οικονομικη 3η εταιρια.

Δημοσ.
Ναι ρε παιδια αλιμονο το μονο που δεν σου προσφερει ο οτε ειναι καλες τιμες. Τι να τις κανω τις αλλες εταιριες ομως οταν μου λενε πως θελουν πανω απο 2 μηνες για να βαλουν το ιντερνετ? Οτε εκανα χτες την αιτηση, σαββατο θα ερθουν για να βαλουν την γραμμη και καλως εχοντων των πραγματων την επομενη βδομαδα θα εχω ιντερνετ.

Απο κει και περα στο εξαμηνο που ληγει η υποχρωση βαση συμβολαιου, το γυρναω σε τελλας η οποιαδηποτε αλλη οικονομικη 3η εταιρια.

ayto σημαινει μονωπολιο.σου λενε πλαγιως οτι αμα βαλεις οτε θα βγει ο τεχνικος να σου φερει γραμμη σε 3 μερες για να σε καλοπιασει ενω αμα ερθει αιτηση απο τον provider px vivodi,hol ε αστην στην ακρη και οταν εχουμε ..βλες βγαινουμε να την φτιαξουμε και αμα παιξει.

Δημοσ.

για αυτο βαζεις οτε κ το γυρνας μετα σε καποια αλλη εταιρεια..εξαιρετικα απλο!!

το καλο ρουτερ ειναι πολυ σχετικο!! δηλαδη αν δεν ειναι δοκιμασμενο δεν λεει κατι.. κ κυριςσ βοηθαει σε περιπτωσεις port forwarding,vpn kκαλης ταχυτητας..(adsl2+)

τα speedtouch για παραδειγμα συγχρονιζουν πανω απο το μεσο ορο σε μεγαλυτερη ταχυτητα,μιλαμε παντα για την ιδια γραμμη..!

προς πουλινος..

το φερεσυχνο σε ποσο καιρο το φτιαξανε..?

Δημοσ.
για αυτο βαζεις οτε κ το γυρνας μετα σε καποια αλλη εταιρεια..εξαιρετικα απλο!!

το καλο ρουτερ ειναι πολυ σχετικο!! δηλαδη αν δεν ειναι δοκιμασμενο δεν λεει κατι.. κ κυριςσ βοηθαει σε περιπτωσεις port forwarding,vpn kκαλης ταχυτητας..(adsl2+)

τα speedtouch για παραδειγμα συγχρονιζουν πανω απο το μεσο ορο σε μεγαλυτερη ταχυτητα,μιλαμε παντα για την ιδια γραμμη..!

προς πουλινος..

το φερεσυχνο σε ποσο καιρο το φτιαξανε..?

kai na to γυρισεις σε αλλη ετερεια μπορει παλι να περιμενεις καμποσους μηνες.για το φερεσυχνο εχω δει διαφορες περιπτωσεις.εχω δει

α.6 μηνες μετα

β.να μην εχει γινει ποτε διοτι δεν μπορουσαν να βαλουν αλλο στο φερεσυχνο

γ.πολλες φορες για να σε κατεβασουν ειναι καλο να ζητησεις isdn πρωτα και εκει αν το δεχτουν .μια γνωστη μου εσκασε 50 ευρω στον τεχνικο ο οποιος ειπε στην αρχη οτι δεν γινετε τιποτα.τελικα σε 10 λεπτα την εβαλε σε κανοκνξικη γραμμη με isdn και μετα εβαλε adsl.φαντασου να μενεις εδω και να παρακαλας να σε βγαλουν απο φερεσυχνο(α)

dsc00072ulf.th.jpg

Δημοσ.
kai na to γυρισεις σε αλλη ετερεια μπορει παλι να περιμενεις καμποσους μηνες.για το φερεσυχνο εχω δει διαφορες περιπτωσεις.εχω δει

α.6 μηνες μετα

β.να μην εχει γινει ποτε διοτι δεν μπορουσαν να βαλουν αλλο στο φερεσυχνο

γ.πολλες φορες για να σε κατεβασουν ειναι καλο να ζητησεις isdn πρωτα και εκει αν το δεχτουν .μια γνωστη μου εσκασε 50 ευρω στον τεχνικο ο οποιος ειπε στην αρχη οτι δεν γινετε τιποτα.τελικα σε 10 λεπτα την εβαλε σε κανοκνξικη γραμμη με isdn και μετα εβαλε adsl.φαντασου να μενεις εδω και να παρακαλας να σε βγαλουν απο φερεσυχνο(α)

dsc00072ulf.th.jpg

Φερεσυχνο τι σημαινει ακριβως, και τι διαφορα εχει απο αλλες γραμμες?

Η ξαδερφη μου παντως που μενει 2 σπιτια διπλα και εβαλε τελλας εχοντας σκετη γραμμη οτε αρχικα, αμεσως εγινε η ενεργοποιηση.

Τεσπα εγω τον εβαλα για να μου δωσει ιντερνετ αμεσα. Το μειονκτημα ειναι οτι πληρωνω 10 ευρω παραπανω το διμηνο χωρις να εχω καν απεριοριστες κλησεις, αλλα οκ τι να κανουμε, προτεραιοτητα ηταν να αποκτηω το ιντερνετ...

Δημοσ.
Φερεσυχνο τι σημαινει ακριβως, και τι διαφορα εχει απο αλλες γραμμες?

Η ξαδερφη μου παντως που μενει 2 σπιτια διπλα και εβαλε τελλας εχοντας σκετη γραμμη οτε αρχικα, αμεσως εγινε η ενεργοποιηση.

Τεσπα εγω τον εβαλα για να μου δωσει ιντερνετ αμεσα. Το μειονκτημα ειναι οτι πληρωνω 10 ευρω παραπανω το διμηνο χωρις να εχω καν απεριοριστες κλησεις, αλλα οκ τι να κανουμε, προτεραιοτητα ηταν να αποκτηω το ιντερνετ...

φερεσυχνο.ο οτε πανω σε ενα ζευγαρι καλωδιων αντι για ενα πελατη εχει 2.πλεονεκτηματα για τον οτε.δεν χρειαζεται να περασει παραπανω καλωδια αμα χρειαστει.πχ 10 ζευγαρια 11 πελατες.απλα βαζει ενα φερεσυχνο και ολα οκ.μειονεκτηματα .επειδη το ενα ζευγαρι σπαει στα 2 για να εχουν τηλεφωνο 2 πελατες κανεις απο τους δυο δεν μπορει να βαλει ιντερνετ.αυτο το κουτι που βλεπεις allios to lene pcm σπαει την γραμμη στα 2.μια εισοδο δυο εξοδοι.για αυτο και πολλες φορες σου λενε οτι δεν μπορεις να βαλεις adsl επειδη εισαι σε φερεσυχνο.και ειτε πρεπει να βαλουν πανω καποιος που δεν εχει adsl ειτε να περιμενεις να διακοψει καποιος.πονεμενη ιστορια.ταση περιπου 170 με 200 volt στην εισοδο και εξοδο 2 χ 50 η καμια φορα 2 χ 39.τα πιο καινουρια φερεσυχνα υποστηριζουν και αναγνωριση κλησεων.ειτε ιντρακομ ειτε μαρακ μαρκες.στην φωτο ειναι 3 φερεσυχνα.σαν να λεμε 10 ζευγαρια χαλκου τα οποια αντι να πανε σε 10 πελατες πανε σε 13.ενα εξτρα απο καθε φερεσυχνο.υπαρχουν και φερεσυχνα που βγαζουν παραπανω γραμμες και λογικα δεχονται και αλλες.εχω δει με κατι 6-7 ζευγαρια.τωρα παραπανω δενξερω.τα βαζουν ειτερ μεσα στους κατενεμητες ειτε διπλα στα box η ακομα και μεσα σε καφαο.

Δημοσ.

Eνταξει η γραμμη μπηκε το σαββατο, τωρα εις αναμονη νεργοποιηση conn-x. Πισω ομως στο θεμα μας.

Βασικα φιλε Poulinos γνωριζει ποιο πο τα ασυρματα που δινει ο ΟΤΕ ειναι ποιο καλο? Δινει ενα baudtech ενα thompson και αλλο ενα. Οταν ρωτησα εγω ποιο θα παρω μου ειπε της Baudtech. Γιατι να μην παρω της Thompson που μου γεμιζει ποιο πολυ το ματι?

Πισω παλι στο θεμα του Linkys. Παροτι το περιοδικο που το βθμολογουσε το εβγαζε νικητη, το συγκριτικο πινακα ειδα πως του ελειπαν αρκετες λειτουργιες που αλλα ρουτερ ειχαν αλλα επαιρναν χαμηλοτερη βαθμολογια, γιατι ετσι?

Για παραδειγμα δεν παρεχει υποστηριξη στα 5ghz. Επισης εχει εσωτερικη κεραια, ενω καποια αλλα εχουν 3 εξωτερικες. Αναμφιβητητα ετσι ειναι ποιο κομψο, αλλα με τοσες εξωτερικες τα αλλα δεν πετυχουν καλυτερες μεταφορες σηματος?

Επισης παρατηρησα πως ειχε και καποιες αλλες ελλιψης (Δεν εχω τωρα ο περιοδικο μπροστα μου, να της απαριθμησω).

Δημοσ.

Βασικα φιλε Poulinos γνωριζει ποιο πο τα ασυρματα που δινει ο ΟΤΕ ειναι ποιο καλο? Δινει ενα baudtech ενα thompson και αλλο ενα. Οταν ρωτησα εγω ποιο θα παρω μου ειπε της Baudtech. Γιατι να μην παρω της Thompson που μου γεμιζει ποιο πολυ το ματι?

Πισω παλι στο θεμα του Linkys. Παροτι το περιοδικο που το βθμολογουσε το εβγαζε νικητη, το συγκριτικο πινακα ειδα πως του ελειπαν αρκετες λειτουργιες που αλλα ρουτερ ειχαν αλλα επαιρναν χαμηλοτερη βαθμολογια, γιατι ετσι?

Για παραδειγμα δεν παρεχει υποστηριξη στα 5ghz. Επισης εχει εσωτερικη κεραια, ενω καποια αλλα εχουν 3 εξωτερικες. Αναμφιβητητα ετσι ειναι ποιο κομψο, αλλα με τοσες εξωτερικες τα αλλα δεν πετυχουν καλυτερες μεταφορες σηματος

Επισης παρατηρησα πως ειχε και καποιες αλλες ελλιψης (Δεν εχω τωρα ο περιοδικο μπροστα μου, να της απαριθμησω).

πολυ καλυτερο το thomson απο το baudtec.σαν να συγκρινεις ferrari με fiataki.το τι θεωρει κανεις καλυτερο με βαση τα συγκριτικα ειναι σχετικο.αν εχεις χαλια γραμμη το speedtouch ειναι οτι καλυτερο ενω σε καποιον με καλη γραμμη το Linksys ισως παιξει λίγο πιο γρηγορα και ειναι πιο απλο στο μενου.οποτε τα συγκριτικα ειναι σχετικα αναλογως την χρηση κτλ κτλ.ναι οι 3 θα εχουν καλυτερο σημα.αν πχ εχεις καλη γραμμη και σε νοιαζει το πιο δυνατο σημα εκει πας σε αυτα με τις 3 κερεες που συνηθως ειναι draft n οχι g.αλλα εκει θες και αναλογη καρτα που να ειναι n και ειναι πιο ακριβες.επισης ειναι draft n.ακομα δεν εχει τελειοποιηθει,.το N θα ειναι πιο γρηγορο αμα μεταφερεις αρχεια ασυρματα και θες μεγαλα αρχεια και ταχυτητα.αλλιως αχρηστο ειναι.επισης ισως να μην σε νοιαζει η εμβελεια τοσο.ολα ειναι αναλογως τι θες εσυ.εγω ειχα λινκσυς τωρα εχω speedtouch.και τα 2 επαιζαν μια χαρα στην γραμμη μου και πανω κατω ιδια αποδοση σε ασυρματο απλα το linksys κλειδωνε πιο ψηλα κανα megabit και.στα 5 ghz εχω κολησει τωρ ααλλα δεν θυμαμε γιατι παιζοθυν εκει και ποιαπαιζουν.

Δημοσ.

Τελικα σημερα ενεργοποιηθηκε και το ιντερνετ. Ακριβως μια βδομαδα απο την μερα που εκανα την αιτηση. Και η γαμμη κλειδωνει στα 15+ (1.4 MB/s) !

Δυστυχως ομως μου σωσαν το Sagem επειδη και καλα το thompson τους ειχε τελειωσε. Sagem ειχε στην αρχη η κολλητ η μου αλλα ηρθε τεχνικος σπιτι της επειδη ειχε προβληματα και της το αντικατεστησε με το thompson. Εγω παντως μια χαρα το σεταρα και εχω και ethernet και wlan κομπλε.

Σχετικα με τα ρουτερ τωρα. Ναι και αυτα με τις κεραιας draft n ειναι ολα. Μιλαω για ενα συγκριτικο αφιερωμα στο computer για ολους που συγκρινε μερικα απο τα draft n router.

Βασικα δεν το θελω για μονοκομματι χρηση αλλα για μελλοντικο Multitasking. Για παρδειγμα, θα ηθελα να μεταγερω αρχεια μεταξυ υπολογιστω ενω ταυτοχρονα streamaro αρχεια σε καποιο media player ενω επισης μπορει να δινω και προσβαση σε καποιο στερεφεωνικο για να ακουω και καποιον ιντερνετ σταθμο. Αλλιως θα βολευομουν και με αυτο που εχω και δεν θα εκανα ζητημα ; )

Στην γραμμη μου πιστευεις πως αξιζει να παρω καποιο καλυτερο που να κλειδωνε σε μεγαλυτερες ταχυτητες? Σημερα εχω φτασει μεχρι και 1.7-1.8 ΜΒ/s , μην την ματιαξω αλλα φαινεται πως πεταει.

Επισης εχω την εντυπωση πως απο προεπιλογη ειναι ρυθμισμενο στο PPPoe μηπως ειναι καλυτερο να το γυρισω σε PPPoA?

Δημοσ.

oxi pppoa.το Pppoa καταργειτε και σχεδον ολα τα dslam με εξαιρεση κατι παλια του οτε σε κατι χωρια παιζουν pppoe.kai το Pppoa ηταν συνηθως μεχρι τα 8 mbit Που κλειδωνες με g.dmt.απο εκει και περα ισως πραγματι να τους εχουν τελειωσει.ειναι και περιζητητα τα thomson.και να παρεις αλλο ρουτερ δεν θα κλειδωσει παραπανω.απλα αν σουθ κανει παραξενα τοτε ναι παιρνεις αλλο.αλλιως περιμενεις να βγει καποια στιγμη κανα n router Που να μην ειναι draft.kana speedtouch n αμα βγει θα ειναι οκ.χεχε.για την ωρα κρατα αυτο.το ποσο θα κλειδωσεις δεν ειναι θεμα ρουτερ μονο αλλα και θεμα γραμμης.και σε αυτα μικρες διαφορες θα δεις συνηθως.μπορει να βαλεις και speefdtouch και να σε κλειδωσει μεν πθιο σταθερα αλλα πιο αργα απο το sagem.ολα σχετικα ειναι.καλυτε4ρο ρουτε δεν σημαινει πθιο γρηγορο ρουτερ.

Δημοσ.
oxi pppoa.το Pppoa καταργειτε και σχεδον ολα τα dslam με εξαιρεση κατι παλια του οτε σε κατι χωρια παιζουν pppoe.kai το Pppoa ηταν συνηθως μεχρι τα 8 mbit Που κλειδωνες με g.dmt.απο εκει και περα ισως πραγματι να τους εχουν τελειωσει.ειναι και περιζητητα τα thomson.και να παρεις αλλο ρουτερ δεν θα κλειδωσει παραπανω.απλα αν σουθ κανει παραξενα τοτε ναι παιρνεις αλλο.αλλιως περιμενεις να βγει καποια στιγμη κανα n router Που να μην ειναι draft.kana speedtouch n αμα βγει θα ειναι οκ.χεχε.για την ωρα κρατα αυτο.το ποσο θα κλειδωσεις δεν ειναι θεμα ρουτερ μονο αλλα και θεμα γραμμης.και σε αυτα μικρες διαφορες θα δεις συνηθως.μπορει να βαλεις και speefdtouch και να σε κλειδωσει μεν πθιο σταθερα αλλα πιο αργα απο το sagem.ολα σχετικα ειναι.καλυτε4ρο ρουτε δεν σημαινει πθιο γρηγορο ρουτερ.

Οκ σωστος και κατανοητα ολα αυτα. Μια ακομα ερωτηση μονο. Η ταχυτητα στην οποια ειμαι συνδεδεμενος ειναι η ταχυτητα στην οποια κλειδωσε ο ρουτερ κατα την συνδεση? Δηλαδη αν κατσω εγω και τον απενεργοποιησω και τον ξαναενργοποιησω υπαρχει περιπτωση να κλειδωνει ολο και σε μεγαλυτερη ταχυτητα?

Τελικα για να κλεισει το ολο ζητημα, πιστευεις πως αν περιμενω μεχρι να οριστικοποιηθει η πιστοποιηση του νεου προτυπου θα προκυψουν καλυτερες λυσεις στην αγορα, ή μπορω αφοβα να χτυπησω το linksys που λεμε και να κανω την δουλεια μου? Παντως το περιοδικο αναφερει πως δεν θα αλλαξουν και πολλα μεχρι να κλεισει το wireless revision n.

Δημοσ.

οχι και να το κλεισεις και να τιο ξανανοιξεις σε μια φυσιολογικη γραμμη δεν θα δεις διαφορα.αν δεις μεγαλη διαφορα τοτε σημαινει οτι κανει πολλα σκαμπανεβασματα το margin οποτε οταν κλειδωσει ψηλα θα ειναι ασταθες.ναι λιγα εχουν πει θα αλλαξει και καποιοι εχουν πει οτι καποια ρουτερ θα μπορουν να παρουν και firmware για n.απο εκει και περα το n μπορει να μην σου χρειζεται και καθολου οπως επισης θες και καρτες που να ειναι N και ειναι καμποσο πιο ακριβες.αν το Linksys που λες ειναι το wag54 δεν θυμαμε το υπολοιπο πως λεγεται τοτε μην το παρεις διοτι εχει ενα μικρο θεματακι.αργει πολλες φορες να σηκωσει το ιντερνετ ενω αυτο το προβλημα δεν το εχει το linksys wag160n πως λεγοταν που ηταν και αυτο ολοιδιο εξωτερικα και παλι ειναι n.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...