Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για πινακες σε matlab

theo2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,εχω μια συνθετη ερωτηση και θελω την βοηθεια σας οποιος γνωριζει.Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αναλυτικος μπορω.

Εχω μια εξισωση στο matlab στην οποια υπαρχουν 3 μεταβλητες N,DE,V.

Εχω 3 πινακες με τιμες για αυτες τις μεταβλητες,Ν(27χ1),DΕ(27x1),V(80x1).

Για καθε ζευγαρι τιμων των πινακων Ν,DE(λεγοντας ζευγαρι εννοω 1η τιμη του Ν με 1η τιμη του DE,2η του Ν με 2η του DE κτλ)υπολογίζεται η εξισωση(με ονομα oliko) και για τις 80 τιμες του V.

Ετσι τελικά το αποτέλεσμα της εξισωσης ειναι ενας πινακας oliko(80χ27).

Στην συνεχεια δινοντας την εντολη r=sum(oliko(1:80,:)); παιρνω το αθροισμα των 27 στηλων.(δηλαδη γινεται η προσθεση των 80 κελιων της καθε στηλης) και τελικα το r ειναι ενας πινακας 1χ27.

Τελος με την εντολη [elax,idx]=min®; βρισκω το ελαχιστο των 27 τιμων του πινακα r,στο elax καταχωρειται η ελαχιστη τιμη και στο idx καταχωρειται το κελι στο οποιο βρισκεται(π.χ το κελι 23).

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Εστω πως βρηκα οτι είναι στο κελι 23 η ελαχιστη τιμη,πως μπορω να εμφανισω στο Matlab οτι αυτο το κελι 23 αντιστοιχει στην 23η τιμη του Ν και DE.Δηλαδη αφου βρηκα το κελι με την ελαχιστη τιμη να μου εμφανιζει το ζευγαρι N,DE απο το οποιο προηλθε(σε αυτην την περιπτωση η 23η τιμη του Ν και του DE).

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ RubiksCube.Τελικα ηταν απλο.Μια ακομα ερωτηση. Αυτο το ζευγαρι που τελικα βγαινει πως μπορω να το εμφανισω στο commant window?Να μου το 'πεταει' ως αποτελεσμα δηλαδη?

Με fprintf γινεται αυτο?

Δημοσ.

Η fprintf γραφει τα δεδομενα σου σε ενα αρχειο που οριζεις.

Η εντολη που θες για να τυπωνεις ειναι η disp.

Για παραδειγμα,

>
a=[1:1:10];
disp(a)

βεβαια, μπορεις απλα να τα τυπωσεις βγαζοντας το ερωτηματικο,

>
a=[1:1:10]

:-)

Δημοσ.

Dr.Fuzzy αν αντι για disp χρησιμοποιησω την sprintf παλι δεν μου τα εμφανιζει?Το ιδιο πραγμα δεν ειναι?Δεν τοχω κανει απλα τωρα το σκεφτηκα!!

Δημοσ.

Η sprintf() (ιδια και στην C), γραφει τα data σου σε ενα string, Η disp() που ειναι η αντίστοιχη με την printf() της C τυπωνει στην οθόνη και η fprintf (ιδια και στην C) γραφει σε ενα αρχειο που εχεις ορισει. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...