Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

darthx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Corsa καλύτερο σε οδήγηση από το 206.

Το ακούσαμε και αυτό....

Μόνο μην το πεις παραέξω και σε δουλεύουνε...

Τουλαχιστον εγω εκανα μια προταση στον φιλο που ρωτησε και δεν εκανα ενα ποστ μονο και μονο για να κανω την ηλεκτρονικη μου ειρωνια. Τα εχω οδηγησει και τα 2 και προτιμω το Corsa, αν εχεις διαφορετικη αποψη καλώς. (παντως για να μην νομιζετε οτι εχω κολλημα με το Corsa να σας πω οτι δεν εχω αυτό για αμαξι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Το 'νεος οδηγος' δεν εχει να κανει με δυνατο αυτοκινητο ή οχι.

Και Lamborghini να παρεις με 30 και με 50 μπορεις να πας, οπως επισης μπορεις και να προσεχεις.

'Νεος οδηγος' ποσο καιρο θα παραμεινει? 1 χρονο? 2 χρονια? Του λες δηλαδη να δωσει 8000€ για αυτοκινητο που θα κρατησει μονο 1 ή 2 χρονια?

Επισης, ισως εχεις λανθασμενη αποψη τι εστι "αρχαριος".

Κι εγω "αρχαριος" θεωρουμαι, αφου εχω διπλωμα 8 μηνες, αλλα αν σου πω ο,τι οποιος εχει μπει μεσα λεει "μα καλα απο 14ρων εχεις διπλωμα?".

Μεχρι και η ιδια η μανα/θεια/και το μισο ακομα σόι εχουν παραδεχτει οτι οδηγαω καλυτερα απ αυτους.

Οποτε το "αρχαριος" ειναι εντελως υποκειμενικο, και εχει να κανει ΠΟΛΥ περισσοτερο με το αν "παιρνεις" απο αυτοκινητα ή οχι.

Και εγω θεωρω λιγο ασχετη την προταση της Kappa οταν το ερωτημα ειναι 147,206 ή Ibiza.Μπορει να ειναι καλο αυτοκινητο,αλλα για εναν νεο(ηλικιακα) οδηγο,απλα δεν κανει.Σκεψου τα 450€ τελη κυκλοφοριας,τα ακριβοτερα ασφαλιστρα,το που θα παρκαρει οταν βγει για ενα καφε στο κεντρο κλπ κλπ.Μπορει να ειναι καλο αυτοκινητο,απλα ειναι ακαταλληλο για τη συγκεκριμενη περιπτωση.

Για το κοστος χρησης,ειναι σχετικο και εξαρταται απο το που κανεις τα σερβις του αυτοκινητου.Εννοειται αποκλειουμε αντιπροσωπειες και ψαχνουμε για καλο συνεργειο(το ιντερνετ βοηθαει σε αυτο,υπαρχουν ελληνικα φορουμ για οτι μαρκα θες σχεδον).Μπορει η Αλφα να ειναι λιγο πιο ακριβη στη συντηρηση απο τα υπολοιπα,ειναι ομως και καλυτερο αυτοκινητο συνολικα απο τα υπολοιπα,μια κατηγορια πανω απο 206 και ιμπιζα.Μολις ξεθαρρεψεις λιγο στην οδηγηση θα την εκτιμησεις ακομα περισσοτερο,καθως εκτος απο την εμφανιση εχει και αξιολογη οδικη συμπεριφορα...

Τουλαχιστον εγω εκανα μια προταση στον φιλο που ρωτησε και δεν εκανα ενα ποστ μονο και μονο για να κανω την ηλεκτρονικη μου ειρωνια. Τα εχω οδηγησει και τα 2 και προτιμω το Corsa, αν εχεις διαφορετικη αποψη καλώς. (παντως για να μην νομιζετε οτι εχω κολλημα με το Corsa να σας πω οτι δεν εχω αυτό για αμαξι)

Αν διάβαζες το θέμα θα έβλεπες αν έχω κάνει πρόταση ή όχι.

Γιατι δε παιρνεις κανα Lancia Kappa του 1996-2000?

Δε νομιζω να σε απογοητευσουν τα 2000cc turbo απο μαμα...!

0-100 σε... 7,3. Απο 220 μανισια αλογακια.

http://www.autoevolution.com/engine/lancia-kappa-1995-20-turbo-220-hp.html

Μπορεις να βρεις με λιγο ψαξιμο (ω ναι! κατω απο 8000€!), ομως πολυ πιο ευκολα να βρεις την "απλη" διλιτρη με "μολις" 143 αλογα και "μολις" 9,8 sec 0-100 :P

LOL απιστευτη πρόταση, απορώ πραγματικά αν το λες στα σοβαρα...

Επι του θέματος τα corsa-206 τα εχω οδηγήσει λιγο και τα 2. Το corsa έχει ποιο δυνατό κινητήρα αλλα το 206 είναι ποιο ευχάριστο στην οδήγηση λογο αναρτήσεων και γενικότερα αίσθησης.

Πέρα απο αυτά θα σου πρότεινα το Megane 1, το coupe 1.4 16V. Πολυ δυνατο μοτερ για τα κυβικα του, ομορφη νεανικη εμφάνιση και πολτ καλα στημενο στο δρόμο. Ο κολητός μου το είχε πάρει 6.500 πριν 4 χρόνια οπότε πιστευω με 6,000-7.000 max μπορείς να βρεις ενα σε πολυ καλη κατάσταση.

Εγω θα προτεινα μια BMW Ε46 2000-3 ειμαι κατοχος κ εγω κ ο πατερας μου και εχουμε ιστορια με την BMW και το μονο που εχω να πω ειναι οτι οτι και να του κανεις και λαδι να μην εχει θα πηγαινει...

Εκτος του οτι εχουν πεσει οι τιμες απιστευτα με την κριση.

Αλλα για να εισαι σιγουρος να πας να το κοιταξουν σε ενα καλο μου φιλο τον ΚΟΛΑΙΤΗ αν τον ξερεις στο ΗΛΙΟΝ.Ηταν 20 χρονια στην γερμανια στην PORSHE ο ανθρωπος και ξερει τι κανει.

Υπάρχει κι αυτό το "διαμάντι" αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πραγματικά ποιοτικό,

και αν εισαι καλός στο παζάρι θα το πάρεις φτηνότερα (γράφει τιμή Συζητήσιμη)

• Moderators
Υπάρχει κι αυτό το "διαμάντι" αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πραγματικά ποιοτικό,

και αν εισαι καλός στο παζάρι θα το πάρεις φτηνότερα (γράφει τιμή Συζητήσιμη)

Ετσι! :lol:

Γμτ, δε κοιταξα να βρω αγγελια με Kappa με γκομενα πανω :P

Σε αυτα τα λεφτα νομιζω οτι καλυτερο (αν δεν εισαι κολλημενος με συμβολα,μαρκες κτλ)

http://www.fabiatou.com/2006/12/skoda-fabia-rs.html#links

Eναλλακτικα (ιαπωνικα σκυλια ειναι οποτε με εναν καλο ελεγχο σε μηχανικο εισαι οκ)

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/178122

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/179404

*Γνωμη μου ειναι να ψαξεις απο ιδιωτη την rs που σου ανεφερα πιο πανω.παιζει στα λεφτα που δινεις.Απιστευτο αυτοκινητο

Φοβάμαι πως και τα τρία αυτοκίνητα που αναφέρεις, δεν αποτελούν ακριβώς ...υποδείγματα αξιοπιστίας!

Από αυτά τα 3 τα δύο (206, 147) συνεχίζουν να πωλούνται μέχρι σήμερα (έστω και με εκτεταμένο face lift) οπότε νομίζω πως από αυτό μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα. Βέβαια η Ιταλίδα είναι καλλονή, και ως τέτοια, θα απαιτήσει από τον "δικό της" να βάλει πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για να την συντηρήσει ;)

Από αυτά τα 3 τα δύο (206, 147) συνεχίζουν να πωλούνται μέχρι σήμερα (έστω και με εκτεταμένο face lift) οπότε νομίζω πως από αυτό μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Τι ασφαλές συμπέρασμα βγάζεις από αυτό;

Ότι συνολικα τα δύο αυτά αυτοκίνητα θεωρούνται ακόμη αρκετά ανταγωνιστικά από τις ίδιες τις εταιρείες... Τόσο η Alfa όσο και η Peugeot δεν θα έπαιζαν κορώνα γράμματα τη φήμη τους πουλώντας ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι ξεπερασμένο σε σχέση με τα νεότερα στη κατηγορία τους. Ειδικότερα το Pug, για τη τιμή του (η οποία είναι αρκετά χαμηλή ακόμη και ως καινούριο) είναι όσο ολοκληρωμένο μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο (ξαναλέω αυτής της τιμής) και επιπλέον είναι και αρκετά ...διασκεδαστικό.

• Moderators

H 147 θα αντικατaασταθει απο την 149 στο τελος του ετους.

Η Peugeot λογω της τεραστιας επιτυχιας του 206 ειχε "υποσχεθει" να το κρατησει στη παραγωγη μεχρι το 2010.

Οποτε του χρονου μας αποχαιρετουν αμφοτερα ;)

Παντως μια χαρα αυτοκινητα ειναι και σημερα, ακομα και σχεδιαστικα -αν τα συγκρινει κανεις με τι κυκλοφορουσε τοτε...στο τελος της περασμενης χιλιετιας :-D -

(PS: Να βλεπαμε και τα 120 αλογα της Alfa καλα θα ηταν :-( )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...