biscoto Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Ψωμι το ενα ψωμι και το αλλο.Αν μπει στην τοστιερα ειναι τοστ.Τοσο απλα. δηλαδη αμα κανω σαουνα θα με λενε μπισκοτο στον ατμο μετά?
Finn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Στην Χίο σκέφτονται να φτιάξουν μπουγάτσα με μαστίχα! Να δω ποιος θα την φάει όμως. Κάποια πράγματα έχουν όρια..όπως οι μαλακίες.
SpY Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Όταν πάτε σε φούρνο το πρωί και ζητάτε τυρόπιτα γιατί εννοείτε με φέτα ? Γιατι δεν την λέτε φετόπιτα ? Και αν θέλετε να έχει μέσα κασσέρι πως την ζητάτε? Πάλι τυρόπιτα? Και κάτι ακόμα την σαλάτα Ουγγαρέζα γιατί την κάνατε Chicago ? γιατί όχι Las Vegas πχ ? Φίλε θέλω ένα τοστ καλαμακί και Chicago !!!
De@th L0rd Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Λοιπόν σαν μη-αθηναίος κ μη-σαλονικιός: Τυριά είναι όλα τα τυριά κίτρινα,λευκά,κόκκινα,μπλε. Τυρί είναι και η φέτα κ το κασέρι κ το ροκφόρ και το τσένταρ και το γκούντα.Αν αμφιβάλλετε γι αυτό ανοίξτε και ξενόγλωσσο λεξικό ή διαβάστε το άρθρο στη wikipedia Δείτε κ τις φωτό.Αν αμφιβάλλετε ακόμη,το μυαλό σας και δυο κυπριακές λίρες. Το τόστ έχει πάρει την ονομασία του από τον τρόπο ψησίματος δε χρειάζεται να είναι τετράγωνο το ψωμί.Τοστ μπορεί αν γίνει και το μακρουλό κουλούρι. Και άλλο σαντουιτς άλλο πίτα.Το σάντουιτς είναι 2 κομματια ψωμί με κάτι ανάμεσα.Αυτό που λέμε κρύο σάντουιτς.Πίτα είναι ένα ενιαίο κομμάτι στρόγυλλης ζύμης που το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε υλικά όπως γύρο,πατάτες κτλ. Η καλύτερη ονομασία είναι πιτόγυρος,σουβλάκι πίτα αναλόγως τη γέμιση.Τον γύρο σε ψωμάκι όμως μπορούμε να τον πούμε σάντουιτς.Άλλο σάντουιτς,άλλο πίτα,άλλο σουβλάκι κι άλλο πεινιρλί.
dimpa16 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια,αληθεια ειναι, οτι και τη γυναικα, την λενε μπουγατσα... με μο@νι???:lol:
Toufas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Όταν πάτε σε φούρνο το πρωί και ζητάτε τυρόπιτα γιατί εννοείτε με φέτα ? Γιατι δεν την λέτε φετόπιτα ? Και αν θέλετε να έχει μέσα κασσέρι πως την ζητάτε? Πάλι τυρόπιτα? Και κάτι ακόμα την σαλάτα Ουγγαρέζα γιατί την κάνατε Chicago ? γιατί όχι Las Vegas πχ ? Φίλε θέλω ένα τοστ καλαμακί και Chicago !!! μαλλον ειχες παει σε καποιο μερος που το λενε ετσι....γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο.
Ather Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Λοιπόν σαν μη-αθηναίος κ μη-σαλονικιός: ...στρόγυλλης ζύμης... Μία λέξη είναι αρκετή!!! Λοιπόν κανείς δεν είπε ότι το σωστό με βάση την αρχαία γλώσσα δεν πάει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στη Ρόδο που βρίσκομαι σε κάτι χωριά έχουν προφορά που μοιάζει με Κυπριακή. Οι δε λέξεις για να δώσω μια ιδέα "ήυρα το" αντί για "το βρήκα" και "έχουσιν" αντί για "έχουν" και άλλα πολλά. Σίγουρα ο κος Μπαμπινιώτης θα έλεγε ότι αυτά είναι ακόμη σωστότερα, όμως σε όλους φαίνονται περίεργα και κακά τα ψέματα το πρότυπο ορίζεται από την Αθήνα ως πρωτεύουσα του κράτους. Αλλιώς στην τελική ας το κάνουμε όπως το Ισραήλ να ορίσουμε μία αρχαία διάλεκτο και να τη χρησιμοποιύμε όλοι. Φιλικά πάντα.
dimpa16 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Πιτσιρικας εγω και ρωταω τη μανα μου (Καλαματιανη). Μαμα, να σε κανω να πεις τη λεξη ΄'πως΄' ? Ναι, μου λεει. Πες τρενο, της λεω. Τρενο, απαντα. Οχι ετσι, συνεχιζω. Και η απαντηση... κανέμ? Τεζα ο δικος σου:lol:
BLISS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Ποιον καλει ο Κυπριος στο Λονδινο για να του επισκευασει τη σκεπη; Τον ρουφιάνο FACT!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Όταν πάτε σε φούρνο το πρωί και ζητάτε τυρόπιτα γιατί εννοείτε με φέτα ? Γιατι δεν την λέτε φετόπιτα ? Και αν θέλετε να έχει μέσα κασσέρι πως την ζητάτε? Πάλι τυρόπιτα? Και κάτι ακόμα την σαλάτα Ουγγαρέζα γιατί την κάνατε Chicago ? γιατί όχι Las Vegas πχ ? Φίλε θέλω ένα τοστ καλαμακί και Chicago !!! γιατι υπαρχει η λεξη φετοπιτα ; ετσι μας αρεσε το chicago και την ονομασαμε ετσι , γιατι να την λεγαμε las vegas ;
Lucifer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 φίλε δε ζήτησα τη γνώμη κανενός εδώ γιατί ο καθένας έχει και από μίαούτε και εγώ παρέθεσα τη δική μου απλώς παρέθεσα στοιχεία αποδείξεις δεδομένα όπως θέλεις πέστα , πού στήρίζονται αυτά που γράφεις και σε ποιο έγκυρο λεξικό τα βρήκες; ξέρω θα κλειδωθεί όπως πάντα Όχι, θα δίνουμε βήμα σε κάθε κομπλεξικό που θέλει να προβάλλει την όμορφη πόλη του σαν το τελευταίο βλαχοχώρι με την συμπεριφορά του. Επίσης, η ορίτζιναλ τυρόπιτα φτιάχνεται από ανθότυρο, όχι από φέτα. Το "ψημένο τοστ" που λέτε εκεί πάνω είναι πλεονασμός. Το καλαμάκι είναι επειδή το ξύλο που τρυπάει τα κομματάκια κρέατος είναι από καλάμι. Το έμενταλ δεν είναι κασέρι, ούτε και φέτα, ούτε κάτι το υπερκόσμιο. Το "άνοιξέ με από πίσω οδηγέ" δεν έχει σχέση με κάποιον παράδοξο απόγονο αρχαίας δοτικής. Λοκ μπαν και 2η θέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.