Προς το περιεχόμενο

Raid 1

XPHSTOS_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και συγνώμη για την βλακώδες ερώτηση μου αλλά δε ξέρω,

Μπορώ να δημιουργήσω raid 1 (εφόσον το υποστηρίζει η μητρική μου...) σε δίσκους χωρίς λειτουργικό.

Δλδ για να εξηγηθώ καλύτερα.

Μπορώ να έχω ένα δισκο για το λειτουργικό και άλλους 2 σε raid 1?

Αν ναι πως μπορώ να το κάνω αυτό?

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.

Έχω τρέλα, ψώρα, κόλλημα με τα δεδομένα μου αυξάνονται συνεχώς...

Θέλω ασφάλεια...

Η ασφαλέστερη λύση είναι το raid 1 σωστά?

Ή μήπως ο "μπακάλικος" τρόπος, να έχω 2 σκληρούς και να τους κάνω sync manualy είναι πιο ασφαλής?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το λειτουργικό δεν συσχετίζεται καθόλου με το hardware raid (αυτό που κάνει η μητρική σου δηλαδή). Απλά "διαβάζει" οτι του "πει" το bios/μητρική.

Συνεπώς, μπορείς να φτιάξεις οποιοδήποτε raid θέλεις ή μη, και να βάλεις πάλι του λειτουργικό σε όποιο δίσκο θέλεις είτε κανονικό είτε εικονικό (raid). Απλά κατά την εγκατάστασή του πιθανόν να χρειαστεί να βάλεις δισκέττα με driver για τον raid controller, ώστε να "δει" τον δίσκο.

Για home user που θέλει ασφάλεια, το raid1 είναι μια χαρά. Και ναι είναι πολύ καλύτερα απο το μπακάλικο τρόπο που προτείνεις, καθώς έχει διπλή ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων και σίγουρο mirroring, ενώ αντίθετα αν το κάνεις manual, σίγουρα θα ξεχάσεις κάτι και θα σπαταλάς πιο πολύ χρόνο για την όλη διαδικασία.

Δημοσ.
καθώς έχει διπλή ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων

Στο Raid1 δεν νομίζω. Απλά διαβάζεται ολόκληρο το αρχείο από 2 σκληρούς.

Στο Raid0 είναι θεωρητικά η διπλάσια ταχυτητα γιατί το "μισό" αρχείο διαβάζεται από τον 1 σκληρό και το άλλο "μισό" από τον άλλο.

Εκεί για να προσπελαστει ένα αρχείο διαβάζουν και οι 2 σκληροί το "μισό" αρχείο, άρα διπλάσια ταχύτητα.

Δημοσ.
Στο Raid0 είναι θεωρητικά η διπλάσια ταχυτητα γιατί το "μισό" αρχείο διαβάζεται από τον 1 σκληρό και το άλλο "μισό" από τον άλλο.

Εκεί για να προσπελαστει ένα αρχείο διαβάζουν και οι 2 σκληροί το "μισό" αρχείο, άρα διπλάσια ταχύτητα.

Το ίδιο (αλλά με διαφορετική διαδικασία) γίνεται και στο Raid1.

Και ένα quote απο Wikipedia:

Raid1

'Mirrored set without parity' or 'Mirroring'. Provides fault tolerance from disk errors and failure of all but one of the drives. Increased read performance occurs when using a multi-threaded operating system that supports split seeks, very small performance reduction when writing. Array continues to operate so long as at least one drive is functioning. Using RAID 1 with a separate controller for each disk is sometimes called duplexing.

Δημοσ.
Increased² read performance occurs when³ using a multi-threaded operating system that supports split seeks[/i']

2.Δε μιλάει για διπλασιασμό αλλα για αύξηση

3.Και αυτή η αύξηση στη ταχύτητα ανάγνωσης είναι υπό προϋποθέσεις(multi-threaded OS,split seeks...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...