Προς το περιεχόμενο

Pinacle studio και συνδεση βιντεοκαμερας με usb

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει καποιος αν το παραπανω προγραμμα υποστηριζει για μεταφορα video στον υπολογιστη , καμερα με εξοδο usb μονο και οχι firewire ???

Το ρωταω γιατι οι καμερες με εξοδο firewire ολο και γινοντε πιο λιγες στην αγορα..Οι πιο πολλες εχουν usb εξοδο και σκληρο δισκο αντι για minidv κασετουλα.

Δεν ξερω αν ο σκληρος δισκος ειναι εφαμιλος με την κασετουλα σε ποιοτητα εγγραφης ουτε αν η μεταφορα με usb ειναι αξιοπιστη οσο και αυτη με firewire.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Φίλε μου, δεν ξέρω ποιός στο είπε αυτό, αλλά μάλλον πλανάται οικτρά.

Η σύνδεση Firewire δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τις κάμερες που γράφουν σε αναλογικό μέσω όπως η κασέτα.

Από USB, την καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορείς να πάρεις είναι VCD 320χ288 mpeg1, το οποίο είναι καλό μόνο για το youtube.

Αν θέλεις να πάρεις full d1 pal 720χ576 ποιότητα για επεξεργασία video editing και μετατροπή σε dvd τότε ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσεις Firewire, αν φυσικά σε ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα.

Η ποιότητα στην 2η περίπτωση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτή της 1ης περίπτωσης, στο λέω εκ πείρας.

Η σύνδεση των καμερών με δίσκο είναι διαφορετικό καπέλο, γιατί εκεί γίνεται μεταφορά αρχείων όπως με τα στικάκια και η σύνδεση firewire ίσως να είναι περιττή και φτάνει μια usb για την μεταφορά δεδομένων.

Εξ' άλλου όλες οι επαγγελματικές κάμερες γράφουν σε κασέτα και αυτές που έχουν και δίσκο γράφουν ταυτόχρονα ΚΑΙ σε κασέτα και δεν έχουν επιλογή για εγγραφή ΜΟΝΟ στον δίσκο.

Αυτό σημαίνει, ότι ο δίσκος δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία του και την αξιοπιστία του και οι κάρτες μνήμης είναι ακόμα αργές για υψηλή ποιότητα video.

Να επισημάνω ακόμα, ότι οι φτηνές κάμερες με δίσκο, γράφουν σε mpeg2 και σε standard definition, ένα πρωτόκολλο που έχει καταντήσει αρχαιολογία πλέον, ενώ οι ακριβές full hd μόνο γράφουν σε AVCHD.

Όσον αφορά αυτές με dvd, αυτές είναι που θα εξαφανιστούν τελείως σύμφωνα με δικές μου προβλέψεις.

Τις θεωρώ μια απάτη και τζάμπα λεφτά για όποιον σκέφτεται να κάνει κάτι περισσότερο με τις λήψεις του από το να τις βλέπει όπως είναι στο dvd.

Σόρυ για την μακρηγορία, αλλά ήθελα να αναλύσω το θέμα για να μην σου λένε ότι να ναι οι πωλητές.

Και για να απαντήσω στην βασική σου ερώτηση, το Pinnacle δέχεται αρκετές μορφές βίντεο, το πρόβλημα είναι αν η κάμερα καταγράφει σε κάποια από αυτές.

Μερικές κάμερες με δίσκο που είδα, είχαν δικό τους φορμά και το δούλευαν με το πρόγραμμα που σου έδεινα, συνήθως το Cyberlink dvd studio.

Κάποιες άλλες έγραφαν σε vob αρχεία. Μιλάμε, ότι να ναι. Νομίζω μας κοροϊδεύουν και ο καθένας θέλει να μας πλασάρει τα δικά του.

Να ξέρεις ότι το πιο επεξεργάσιμο φορμά αυτή τη στιγμή είναι το DV-AVI (ναι, από Firewire). Το Mpeg2 είναι καλό, αλλά δεν είναι για πολλά-πολλά και υπάρχει αισθητή απώλεια στις μετατροπές.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου...

Το προβλημα ειναι οτι καμερες με hd δυνατοτητες και μικρες σε μεγεθος βρισκουμε μονο με σκληρο δισκο και δεν εχουν firewire εξοδο αλλα μονο usb .

Αυτο ειναι κατι που με φοβιζει για την ποιοτητα της εικονας μετα την μεταφορα στον υπολογιστη και δεν ξερω με ποιο προγραμμα μπορει να γινει η επεξεργασια . Μεχρι τωρα για απλες επεξεργασιες ειχα το pinacle που ειναι ευχρηστο αλλα δεν ξερω αν υποστηριζει usb συνδεση καμερας.

Μια εκφραση γνωμης για να ειναι σωστη χρειαζεται εκτενη αναλυση οποτε μια χαρα μας τα ειπες και φυσικα δεν κουρασες.

Δημοσ.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου...

Το προβλημα ειναι οτι καμερες με hd δυνατοτητες και μικρες σε μεγεθος βρισκουμε μονο με σκληρο δισκο και δεν εχουν firewire εξοδο αλλα μονο usb .

Αυτο ειναι κατι που με φοβιζει για την ποιοτητα της εικονας μετα την μεταφορα στον υπολογιστη και δεν ξερω με ποιο προγραμμα μπορει να γινει η επεξεργασια . Μεχρι τωρα για απλες επεξεργασιες ειχα το pinacle που ειναι ευχρηστο αλλα δεν ξερω αν υποστηριζει usb συνδεση καμερας.

Μια εκφραση γνωμης για να ειναι σωστη χρειαζεται εκτενη αναλυση οποτε μια χαρα μας τα ειπες και φυσικα δεν κουρασες.

αν και δεν εχω ασχοληθει με καμερες με σκληρο, αυτες γραφουν απ ευθειας κωδικοποιημενο υλικο mpeg, οποτε η μεταφορα με usb δεν παιζει κανενα ρολο γι αυτο και δεν υπαρχει θυρα firewire.

Η διαφορα ειναι στις minidv που η εγγραφη στην κασσετα ειναι σε DV format και η μεταφορα στο pc παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο και εκει το usb ειναι ανεπαρκες

micos000 δεν ξερω τι εννοεις οταν λες οι καμερες που γραφουν σε αναλογικο μεσο, αλλα η εγγραφη στις minidv καμερες ειναι ψηφιακη και ψηφιακα δεδομενα εγγραφονται πανω στην κασσετα

Δημοσ.

Ναι, σωστά, η εγγραφή είναι ψηφιακή.

Παράφραση ήταν και μιλούσα για τις κασέτες όχι για τα δεδομένα.

Τις θεωρώ ακόμα αναλογικό μέσο (λάθος μου) ενώ είναι ψηφιακές, απλά είναι με σειριακή αποθήκευση και ανάκτηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...