Ardov Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Είχα την Samsung 2693HM. Την πούλησα για την LG M2794D. Εντυπώσεις: Υπερ της Samsung 2693HM: 1) Μακράν πιο στιβαρή κατασκευή. Η LG έχει πιο φτηνά πλαστικά. 2) Δυνατότητες αυξομείωσης ύψους, pivot κλπ. Η LG έχει στανταρ ύψος, χαμηλή αρκετά 3) Εξαιρετική ομοιογένεια στο backlight, η LG έχει λίγη διάχυση στις πλευρές δεξιά αριστερά. 4) Φοβερό πάνελ απο άποψη response time. Η LG παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα ghosting σε παιχνίδια. Δεν προτείνεται για κανένα λόγο για παιχνίδια. 5) Πολύ καλό scaling μέσω DVI. Η LG αφήνει μαύρο περιθώριο, τουλάχιστον κατα την εκκίνηση του υπολογιστή μου αλλά και όταν μπαίνω στο ExpressGate της Asus μητρικής μου. Η οθόνη δεν γεμίζει. Έχω μαύρο περιθώριο που μου δεσμεύει μεγάλο μέρος της επιφάνειας της οθόνης. 6) Μπροστινά πλήκτρα αφής. Η LG έχει πλήκτρα στο πλαϊνό που είναι δύσχρηστα. Υπερ της LG M2794D: 1) Χρωματική ακρίβεια. Πολύ καλύτερη στη χρωματική απόδοση απο τη Samsung. 2) Αντίθεση. Πολύ βαθύτερα μαύρα και ειδικά σε κακοφωτισμένες σκηνές σε ταινίες και παιχνίδια, αποδίδει πολύ καλύτερα. 3) Ένταση οπισθοφωτισμού. Πολύ πιο δυνατό φώς αν κάποιος το θέλει, ιδανικό για τηλεόραση κλπ όταν κάποιος θέλει να δεί ποδόσφαιρο για παράδειγμα. 4) Εξαιρετικό μενού. Η Samsung έχει απλώς τα απαραίτητα. Η LG είναι γεμάτη στις ρυθμίσεις και στις επιλογές. 5) Υβριδικός τηλεοπτικός δέκτης, αναλογικός και ψηφιακός. Η Samsung δεν έχει τηλεοπτικό δέκτη. 6) Δυνατότητες διασύνδεσης με Scart, HDMI, DVI, composite, component κλπ. Η Samsung μόνο DVI και D-Sub. 7) Τηλεχειρισμός. Η Samsung δεν έχει τηλεχειριστήριο και δεν το χρειάζεται κατα τη γνώμη μου αφού δεν είναι τηλεόραση, απλά το αναφέρω. Προσωπικά, θα επέστρεφα στη Samsung 2693HM. Για κάποιο λόγο η LG δεν μου κάθεται πολύ καλά, ίσως γιατί η Samsung είναι πολύ πιο επιβλητική οθόνη. Η τελική επιλογή ωστόσο είναι του κάθε ενός.
MasterX Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Πήρα την Samsung 2693HM... Και μεχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά καλή.. Την πρώτη μέρα με κούρασε.. Τώρα εχω βάλει την φωτεινότητα στο 25% και την αντιθεση στο 30% και είναι ΟΚ.. Δείτε και εδώ
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ξεθάβω αυτό το θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο... Έκλεισα ένα χρόνο με την Samsung 2693HM και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Χθες δυστυχώς παρατήρησα 3 καμμένα Pixels και το ερώτημα είναι το εξής. Μιας και λογικά αφού δεν την πουλάει πλέων το πλαίσιο θα μου κόψουν πιστωτικό, τι να πάρω; Με την συγκεκριμένη είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά θέλω να την πάω πίσω λόγο των pixels. Κοιτάω μόνο για 26-27" τίποτα λιγότερο... Επίσης αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι, για κάποιο λόγο η οθόνη αν και ήταν ρυθμισμένη στα 10 λεπτά να έχει screensaver και στα 20 να κλείνει, μετά από καιρό δεν έκλεινε, δηλαδή τι έκανε; το φωτάκι παρέμενε μπλε και δεν γινόταν πορτοκαλί και η οθόνη δεν γινότανε μαύρη αλλά σκούρα γκρι δηλαδή καταλάβαινες ότι είναι ανοιχτή... (Windows 7 7600) σκέφτομαι μήπως είναι και η αιτία των καμμένων pixels...
Dosas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 26-27 δεν είναι λίγο πολλές οι inches για TN panel ; Παίζει να έχεις πρόβλημα με viewing angles ακόμη και αν κάθεσαι ακριβώς μπροστά.
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Χθες δυστυχώς παρατήρησα 3 καμμένα Pixels και το ερώτημα είναι το εξής.Μιας και λογικά αφού δεν την πουλάει πλέων το πλαίσιο θα μου κόψουν πιστωτικό, τι να πάρω; Με την συγκεκριμένη είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά θέλω να την πάω πίσω λόγο των pixels. Tι πιστωτικό? Για 3 Pixel? Αφού η Samsung ΔΕΝ δίνει zero pixel warranty και θεωρεί φυσιολογικό το μέχρι 6 ή 7 καμμένα pixel αν δεν κάνω λάθος...
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Καλά αν θέλετε, ρίξτε στο τραπέζι καμιά πρόταση για monitors 26-27" και εγώ θα την βρω την λύση...
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Στα 1920x1200 δεν νομίζω να υπάρχει άλλη πλην της Τ260. Στα 1920x1080 κοίτα και την LG M2762 (έχει και δέκτη MPEG-4)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.