ultraxmode Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Sorry, δεν είδα πως είπε το παιδί πως σέρνεται στα XP ή δεν κατάβα καλά.. Πάντως εμένα το PC .. 1.5GB ΔΕΝ σηκώνει κατα το startup των Vista Ultimate..
disqualified Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 παντως σε vista μην πας θα ειναι χειροτερα.κανε και καμια ανασυγκροτηση δισκου με το Perfect Disk.θα δεις διαφορα. μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι θα ειναι χειροτερα...τα vista ειναι πολυ καλυτερα στο multitasking σκεψου οτι οταν καθεσαι και κοιτας στα vista στην επιφανεια εργασιας χρησιμοποιεις περιπου 1.5gb μηνμη. ελεος ρε παιδια με την παραπληροφορηση...τα vista με 2GB μπορει οταν δεις πρωτη επιφανεια εργασιας να ειναι στο 60% αλλα αυτο ειναι στο startup, αν το αφησεις μετα απο εγκατασταση 1.5 χρονου πεφτει στο 35%. Σταματηστε να λετε ο,τι εχετε ακουσει απο δω και απο κει
ata1983 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Βασικά δεν με νοιάζει αυτό. Και τα linuχ 100% memory usage έχουν όλη την ώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστα. Κανένα καλό συγκριτικό αντικειμενικό με τον χρόνο που ανοίγουν διάφορα προγράμματα σε vista και xp θα με ενδιέφερε πολύ πάντως. Εγώ γενικά τα vista δεν τα έχω δουλέψει πολύ, τις πρώτες φορές που τα έβαλα μου φάνηκαν απαράδεκτα, αλλά τώρα σε laptop που τα έχω δουλέψει μου φαίνεται ότι ίσως εκμεταλλεύονται καλύτερα τους καινούριους επεξεργαστές. Δεν ξέρω ίσως να είναι και η ιδέα μου. Θα πήγαινα για μια δοκιμή αρκεί να μου επιβεβαίωνε κάποιος ότι αυτό το ενοχλητικό που ρωτάνε όλη την ώρα αν είμαι σίγουρος απενεργοποιείται
NOPSTRIM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 1) Run > msconfig > services checkαρε το τετράγωνο που λέει hide... και βγάλε ότι σου είναι άχρηστο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ότι βγάλει από εκεί δεν θα ανοίγει μετά, δηλαδή μην βγάλεις πχ: το anti-virus σου αλλά βγάλε το media sharing αν δεν έχεις δίκτυο... 2)Run > msconfig > startup βγάλε ότι δεν θες να σου φορτώνει στην εκκίνηση πχ: δεξιά που έχει την ώρα ο υπολογιστής, όλα αυτά τα προγράμματα τα φορτώνει στο startup τέλος κανε επανεκκίνηση και όταν ανοίξει θα σου βγάλει ένα μήνυμα, checkαρε το κουτί και πάτα οκ. 3) εγκατέστησε το Ccleaner και κάνε scan Cleaner> Run cleaner Registry> Scan for issues 4) κατέβασε κάποιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης θα σου πρότεινα αν έχεις Αμερικάνο θείο το O&O Defrag Pro 11 η αν δεν είσαι από τους τυχερούς το πολύ καλό και δωρεάν Disk Defrag 5)Η Microsoft έχει κάνει μια πατέντα στο WMP για να ανοίγει πιο γρήγορα... το κάνεις και σε ότι άλλο πρόγραμμα θες και θα έχει καλύτερη απόκριση ειδικά αν έχεις κάνει τα πρώτα 4 βήματα... Start > All programs > δεξί click Windows Media Player > Properties > destination:xxxxxxx.exe" /prefetch:1 μετά από κάθε exe" αφήνεις ένα κενό και γράφεις /prefetch:1 Ελπίζω να βοήθησα!
disqualified Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Sorry, δεν είδα πως είπε το παιδί πως σέρνεται στα XP ή δεν κατάβα καλά.. Πάντως εμένα το PC .. 1.5GB ΔΕΝ σηκώνει κατα το startup των Vista Ultimate.. μια χαρα θα το σηκωσει, οπως και αν ειχες 1GB, θα χρησιμοποιησει τοση αναλογα με το οση δει και οπως ειπα πιο πανω μετα απο λιγο θα ελευθερωθει
ata1983 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 1) Run > msconfig > services checkαρε το τετράγωνο που λέει hide...και βγάλε ότι σου είναι άχρηστο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ότι βγάλει από εκεί δεν θα ανοίγει μετά, δηλαδή μην βγάλεις πχ: το anti-virus σου αλλά βγάλε το media sharing αν δεν έχεις δίκτυο... 2)Run > msconfig > startup βγάλε ότι δεν θες να σου φορτώνει στην εκκίνηση πχ: δεξιά που έχει την ώρα ο υπολογιστής, όλα αυτά τα προγράμματα τα φορτώνει στο startup τέλος κανε επανεκκίνηση και όταν ανοίξει θα σου βγάλει ένα μήνυμα, checkαρε το κουτί και πάτα οκ. 3) εγκατέστησε το Ccleaner και κάνε scan Cleaner> Run cleaner Registry> Scan for issues 4) κατέβασε κάποιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης θα σου πρότεινα αν έχεις Αμερικάνο θείο το O&O Defrag Pro 11 η αν δεν είσαι από τους τυχερούς το πολύ καλό και δωρεάν Disk Defrag 5)Η Microsoft έχει κάνει μια πατέντα στο WMP για να ανοίγει πιο γρήγορα... το κάνεις και σε ότι άλλο πρόγραμμα θες και θα έχει καλύτερη απόκριση ειδικά αν έχεις κάνει τα πρώτα 4 βήματα... Start > All programs > δεξί click Windows Media Player > Properties > destination:xxxxxxx.exe" /prefetch:1 μετά από κάθε exe" αφήνεις ένα κενό και γράφεις /prefetch:1 Ελπίζω να βοήθησα! Να και 2-3 καινούρια tips, θα τα δοκιμάσω thanks
ata1983 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Έκανες τίποτα τελικά; Sorry που άργησα, χθες ακολούθησα τα βήματα, έκανα και με το disk defrag ανασυγκρότηση(έχω πολλούς θείους αλλά μου αρέσουν τα freeware!) και γενικά είδα μια μικρή βελτίωση. Γενικά είχα το system mechanic και το startup το πρόσεχα οπότε για αυτό δεν υπήρχε μεγαλύτερη διαφορά. Οκ πάντως εξ'αρχής δεν μιλάω για κάτι τραγικό σε καθυστέρηση απλά μου έκανε εντύπωση που καινούριο hardware και σε παλιό λειτουργικό(xp), το περίμενα πιο γρήγορο συνδυασμό
NOPSTRIM Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δεν είναι πάντα έτσι... βάλε Vista SP1 χ64 και θα δεις διαφορά...
ata1983 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Λες να βάλω χ64? Προγράμματα κτλ παίζουν κανονικά όλα τα 32bit που έχω? drivers βρίσκω? Επίσης 2GB είναι αρκετά για 64bit λειτουργικό?
pcos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Λες να βάλω χ64? Προγράμματα κτλ παίζουν κανονικά όλα τα 32bit που έχω? drivers βρίσκω? Επίσης 2GB είναι αρκετά για 64bit λειτουργικό? όχι θες τουλάχιστον 4GB. ακόμα και με 3GB μείνε με τα 32b. αλλα αν όλες οι εφαρμογές σου είναι 32b τότε δεν σε εξυπηρετεί σε τίποτα το 64b. μονο για να βλέπεις >3GB RAM αν βάλεις.
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Αν κλείσει τα aero κτλ, μια χαρά είναι και με 2GB drivers θα βρεις κατά 98% όπως επίσης και πολλά από τα προγράμματα σου θα υπάρχουν και σε χ64
grimpr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Σκέψου σοβαρά την αναβάθμιση σε RAM και σε καμιά συστοιχία δίσκων σε RAID0. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι αποκλειστικά συνδυασμός των 2 προηγούμενων παραγόντων.
ata1983 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 2GB εφόσον μένω σε xp είναι αρκετά νομίζω. Τώρα στο δίσκο παίζει το πρόβλημα, συμφωνώ και εγώ. Σε raid δεν το σκέφτομαι να πάω. Θέλω καθαρές λύσεις ή velociraptor ή κάποιον ssd.
cabdik Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 αν θες αμεσοτατη αποκριση στο συστημα σου, ψαξτο με τους δισκους. με καναν -καλο-SSD, σιγουρα θα δεις διαφορα. σκεψου ομως την τιμη που εχει ενας καλος SSD,και υπολογισε αν αξιζει να βαλεις τετοιο δισκο, σε σχεση με την καθυστερηση που εχει ενας καλος SATA. αν νομιζεις οτι για μερικα δευτερολεπτα διαφορας, αξιζει να πληρωσεις τα χρηματα ενος -καλου επαναλαμβανω- SSD, τοτε, αγορασε εναν αμεσα!!! το hardware που εχεις, δεν φταιει για την αποκριση του συστηματος, παντως!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.