ata1983 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω ακριβώς. Λοιπόν έχω ένα σύστημα athlon X2 5200+ ASUS M3N78 8200 chipset 2X1GB DDR2 800MHz 250GB SATA2 16MB cache Ati 4670 Το θέμα είναι ότι σε εφαρμογές πχ παιχνίδια ή matlab είμαι ικανοποιημένος μια χαρά, απλά περίμενα σε απόκριση πχ όταν ανοίγω κάποιο παράθυρο ή όταν ανοίγω ένα απλό πρόγραμμα πχ word να είναι πιο άμεσο. Αυτό γιατί γίνεται? Είμαι σε xp, μήπως συμφέρει να πάω σε vista ή θα είναι χειρότερα? Αλλο που σκέφτομαι είναι να βάλω έναν 7750 που είναι και σε καλή τιμή αλλά δεν ξέρω αν θα διορθώσει τπτ. Τέλος δεν ξέρω αν είναι θέμα σκληρού αλλά για velociraptor μου φαίνονται πολλά. Μήπως με κανένα μικρό SSD 16GB πχ μόνο για το λειτουργικό θα είχα αποτελέσματα?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Εγω θα αγόραζα έναν ssd δίσκο και θα έβαζα τα windows και τα προγράμματα.
d3m0n Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 παντως σε vista μην πας θα ειναι χειροτερα.κανε και καμια ανασυγκροτηση δισκου με το Perfect Disk.θα δεις διαφορα.
ata1983 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Εγω θα αγόραζα έναν ssd δίσκο και θα έβαζα τα windows και τα προγράμματα. Ναι οι φθηνοί που κυκλοφορούν άσχετα από τη μικρή χωρτικότητα λένε τπτ σε ταχύτητα ή και εκεί πρέπει να πάω σε ακριβή λύση? Επίσης αυτό που φοβάμαι είναι η χαμηλή ταχύτητα στο write. Δεν θα δημοιυργεί προβλήματα ταχύτητας στο λειτουργικό(όλο και κάτι θα γράφει).
million_voices Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 wd raptor http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml?stuff=wd+raptor&x=0&y=0 ηηγη
pcos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 δεν ξέρω αν θα ήθελες να πας σε raid-0. θα έχει μια μικρή διαφορα. επίσης είδα ότι με τα win7 που είχα δοκιμάσει έπαθα πλακα με την γρηγορη απόκριση (λιγάκι πιο γρήγορα από Vista) αλλα εκεί θες από 3GB και πάνω σε μνήμη. ίσως όμως έχεις και ένα φορτωμένο σύστημα η και κάνα trojan που "τρώει" πόρους από το σύστημα τέλος όσον αφορά τη CPU ακόμα και ένας atom στα 1.6GHz έχει καλή απόκριση δεν είναι εκεί το θέμα. και μια που "τοφερε" η κουβέντα δείτε εδώ πως ο δίσκος είναι αυτός που καθυστερεί το σύστημα πλέον http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3809 εμενα θα μου έφταναν 4 SSD σε raid
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Το θεωρώ λίγο επικίνδυνο το raid (εκτος απο το 1), αν πάθει κάτι ο ένας δίσκος χάνονται όλα τα δεδομενα και από τους άλλους. Aπο την αλλη οι ssd εχουν πολυ καλύτερό access time αλλα ορισμένοι δεν έχουν και την καλύτερη ταχύτητα σε εγγραφή.
ultraxmode Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Πάντως εγώ, με τον 8650 AMD Phenom Triple Core, και με Motherboard το M3N78-EM με λειτουργικό Windows Vista Ultimate SP1 είμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.. Τρελές ταχύτες..!!!!!!!! Οπότε θα έλεγα αν μπορείς να πάς τουλάχιστον στον 8650 αμα βαστάει η τσέπη.
d3m0n Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Πάντως εγώ, με τον 8650 AMD Phenom Triple Core, και με Motherboard το M3N78-EM με λειτουργικό Windows Vista Ultimate SP1 είμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.. Τρελές ταχύτες..!!!!!!!! Οπότε θα έλεγα αν μπορείς να πάς τουλάχιστον στον 8650 αμα βαστάει η τσέπη. υπερευχαριστημενος σε τι??αναλογα την χρηση που του κανεις.παιχνιδια,βαρια προγραμματα??νταξει μην υπερβαλουμε:"τρελες ταχυτητες"μπορει να ειναι σε γενικες αποδοτικος αλλα μην το λες και ετσι!!!
ata1983 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Πάντως τώρα με μόνιμο internet γμτ ο υπολογιστής βαραίνει πολύ γρήγορα και λογικά ο σκληρός δίσκος την κάνει την ζημιά. Αλλά δεν βλέπω και κάποια λογική επιλογή. Τα 150 ευρώ του velociraptor μου φαίνονται πάρα πολλά και οι φθηνοί SSD φαίνονται να έχουν πολλά προβλήματα
mihalakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Αν το λειτουργικό σου το έχεις πολύ καιρό, εγκαθιστας-απεγκαθιστας πολλά προγράμματα, δεν κάνεις ανασυγκρότηση, έχεις πολλά προγραμματάκια στο start up και άλλα άχρηστα που φορτώνουν στην εκκίνηση, έχεις registry με πολλά υπολέιμματα που συσσωρέυονται με τον καιρό, λογικό είναι ο υπολογιστής σου να χάνει σιγά σιγά σε ταχύτητα... Αν και ο σκληρός σου είναι κάποιας ηλικίας θα δεις οτι όλα αυτά αθροίζουν σε ένα σύστημα που δεν είναι τόσο καλό σε απόκριση....Καλό θα είναι να δεις αν έχεις πιάσει και κανέναν ιό, ή κάποιο trojan...δεν θα σου πρότεινα να πας σε λύση απλού raptor γιατί οι σύγχρονοι σκληροί πλέον τον έχουν φτάσει σε ταχύτητα...Ο velociraptor είναι ακόμα κάτι σκαλοπατάκια παραπάνω από τους υπόλοιπους, εξού και η τιμή του...Για ssd προσωπικά πιστεύω οτι είναι ακόμα λίγο νωρίς....ένας μικρός μπορεί να είναι αρκετός για ΧΡ αλλά για οτιδήποτε άλλο πιο πρόσφατο είναι ανεπαρκής...Αν βάλεις και 1-2 παιχνιδάκια, τότε τίγκαρε. Θα περίμενα 1-2 χρόνια να ανέβουν οι χωρητικότητές τους και να πέσουν οι τιμές τους. Εγώ άλλαξα έναν 80αρη που είχα το λειτουργικό με έναν velociraptor και παρατήρησα τεράστιες διαφορές σε πολλά πράγματα (από το πόσο γρήγορα φορτώνουν πλέον τα windows, και ποσο ταχύτερα ανοίγουν προγράμματα, μέχρι σε μεγάλες διαφορές σε φορτώματα πιστών παιχνιδιών, ανασυγκρότηση δίσκων, σκανάρισμα ιών και αποσυμπίεση αρχείων)
ata1983 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 start-up άχρηστα δεν έχω, την registry όσο μπορώ την καθαρίζω, ο σκληρός είναι 2 μηνών ηλικίας, ιό κτλ δεν νομίζω να έχω αλλά ποτέ δεν είσαι και σίγουρος(μόνο avast τρέχω γιατί αν βάλω και άλλα για ασφάλεια εκεί θα μιλάμε για αργή απόκριση πλέον).
ultraxmode Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 υπερευχαριστημενος σε τι??αναλογα την χρηση που του κανεις.παιχνιδια,βαρια προγραμματα??νταξει μην υπερβαλουμε:"τρελες ταχυτητες"μπορει να ειναι σε γενικες αποδοτικος αλλα μην το λες και ετσι!!! Μα d3mon ,το παιδί σου λέει πως ΔΕΝ το θέλει για βαριά πράγματα.. οπότε εκεί πατάει κ το τρελές ταχύτητες!!! Eγώ το χρησιμοποιώ με Windows Vista Ultimate (τα οποία παίζει απίστευτα καλά) , έχω πάνω Photoshop CS3 (το οποίο παίζει κ αυτό ανετότατα) , παιχνίδια δεν παίζω .. internet , Οffice κτλ. ΣΦΑΙΡΑ ! παντως σε vista μην πας θα ειναι χειροτερα.κανε και καμια ανασυγκροτηση δισκου με το Perfect Disk.θα δεις διαφορα. Σε Vista μην πάς θα είναι χειτόρερα? .. παιδιά, πάει αυτή η εποχή.. πλέον τα Vista είναι σταθερότατα και πολύ γρήγορα.. μάλιστα ανεβαίνουν κ πολύ πιό γρήγορα απο τα XP..
d3m0n Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μα d3mon ,το παιδί σου λέει πως ΔΕΝ το θέλει για βαριά πράγματα.. οπότε εκεί πατάει κ το τρελές ταχύτητες!!! Eγώ το χρησιμοποιώ με Windows Vista Ultimate (τα οποία παίζει απίστευτα καλά) , έχω πάνω Photoshop CS3 (το οποίο παίζει κ αυτό ανετότατα) , παιχνίδια δεν παίζω .. internet , Οffice κτλ. ΣΦΑΙΡΑ ! νταξει για αυτες τις εφαρμογες εχει τρελες ταχυτητες και δικος μου επεξεργαστης. Σε Vista μην πάς θα είναι χειτόρερα? .. παιδιά, πάει αυτή η εποχή.. πλέον τα Vista είναι σταθερότατα και πολύ γρήγορα.. μάλιστα ανεβαίνουν κ πολύ πιό γρήγορα απο τα XP.. κοιταξε εδω λεμε οτι δεν μπορει να σηκωσει καλα καλα τα xp που ειναι πολυ ελαφρια θα σηκωσει τα vista??ο υπολογιστης του θα σερνετε.τα vista εχουν πολλα προγραμματα που τα περισσοτερα ξεκινανε στο start-up.σκεψου οτι οταν καθεσαι και κοιτας στα vista στην επιφανεια εργασιας χρησιμοποιεις περιπου 1.5gb μηνμη.ενας οχι και τοσο καινουργιος επεξεργαστης οπως ειναι ο δικος του και ο δικος μου φυσικο ειναι να κολλανε λιγο στην εκκινηση και μετα οταν αρχισεις και ανοιγεις προγραμματα κλπ..οτι ειναι πιο βαρια τα vista σε σχεση με xp ειναι το μονο σιγουρο.για αυτο ειπα να μην παει σε vista γιατι ο υπολογιστης του θα ειναι χειροτερα.και ουτε σταθεροτατα ειναι.τρως κατι bugs στα καλα του καθουμενου και δεν ξερεις απο που σου ηρθε.να δουμε αν θα φτιαχθει τιποτα με το SP2.
ata1983 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Εντάξει είπαμε όχι και δεν σηκώνει τα xp με athlon 5200+, δίσκο με 16ΜΒ cache κτλ. Απλά η απόκριση σε ορισμένες απλές εφαρμογές δείχνει ότι το σύστημα βαραίνει πολύ γρήγορα. Σε βαριά προγράμματα αυτό δεν παίζει ρόλο γιατί και να αργήσουν να φορτώσουν δυο δευτερόλεπτα ποιος νοιάζεται, μετά πηγαίνει πολύ καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.