paylospaylidis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Πώς φτιάχνουμε έναν απλό κατάλογο π.χ c:\movie...... Έχω windows XP Ελληνικά καί πρέπει νά φτιάξω έναν τέτειο κατάλογο γιά νά μπορέσω νά γράψω ταινίες πού έχω κατεβάση σέ dvd μέ τό DVD Flick.
p8denu Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεξί κλικ μέσα στο φάκελο που θες, δημιουργία, νέος φάκελος.
paylospaylidis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεξί κλικ μέσα στο φάκελο που θες, δημιουργία, νέος φάκελος. Μέ δεξί κλίκ δέν μού δίνει τή δυνατότητα αυτή καί όταν δημιουργώ ένα νέο φάκελο δέν μπορώ νά τού δώσω στοιχεία c:\ Τουλάχιστον μέ αυτό τόν τρόπο
p8denu Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;
million_voices Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεξί κλικ μέσα στο φάκελο που θες, δημιουργία, νέος φάκελος. στο drive που θες κλπ
alexzzz Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Πάνε στον δίσκο σου με όνομα C: και κάνε ένα φάκελο movies, έτσι θα έχεις έναν φάκελο C:\movies
paylospaylidis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο; Μήνημα λάθους τού προγράματος DVD Flick <<Ήδιαδρομή τού καταλόγου προορισμού τού project σάς περιέχει μή στάνταρ χαρακτήρες όπως ε,η ?>> Δέν τό γράφω όλο λέει λοιπόν o σύντροφος moderator parsifal ό οποίος καί έκανε τήν ανάλυση τού μνμ μού έδωσε καί τήν συμβουλή <<φτιάξε έναν απλό κατάλογο π.χ C:\MOVIE...αντέγραψε εκεί μέσα και δούλεψε μέ αυτό>>Ελπίζω νά κατάλαβες τώρα στήν προσπάθεια μου νά είμαι λακωνικός γίνομε..ακαταλαβίστικος; ευχαριστώ γιά τό ενδιαφέρων
p8denu Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Ok κάνεις την εξής διαδικασία. Πας μέσα στον τοπικό δίσκο C: και στο κενό κάνεις Δεξί κλικ , δημιουργία, νέος φάκελος και τον ονομάζεις movie.
dazeman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Διπλό κλίκ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" Διπλό κλίκ στο εικονίδιο "Τοπικός δίσκος C" Στο παράθυρο που είναι τώρα ανοιχτό , πάς επάνω αριστερά στην μπάρα εκεί που γράφει "Αρχείο" κλίκ, "Δημιουργία" κλίκ, "Φάκελος" κλίκ. Στην σκιασμένη λέξη που θα εμφανιστεί κάτω απο τους υπάρχοντες φακέλους σου, πάς και γράφεις την λέξη "movie". Kai τελειωσες. Μετά πρέπει να καθορίσεις στο πρόγραμμα DVD Flick τον κατάλογο αυτόν που έφτιαξες, ως κατάλογο προορισμού Οι οδηγίες του βρίσκονται εδώ και σου βάζω ένα μικρό απόσπασμα... Βήμα 4: Επιλέξτε κατάλογο προορισμούΣτο κάτω μέρος της οθόνης μπορείτε να επιλέξετε σε ποιο σημείο θα τοποθετήσει το DVD Flick τα κωδικοποιημένα αρχεία DVD, όπως επίσης και το αρχείο καταγραφής συμβάντων της διαδικασίας κωδικοποίησης...
micos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Απ' ότι κατάλαβα, προσπαθείς να ονομάσεις τον κατάλογο C:\movies Αν όντος είναι έτσι δεν πρόκειται να σε αφήσει. Δεν μπορείς να δώσεις στο όνομα αρχείου τα σύμβολα : και \
paylospaylidis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Απ' ότι κατάλαβα, προσπαθείς να ονομάσεις τον κατάλογο C:\moviesΑν όντος είναι έτσι δεν πρόκειται να σε αφήσει. Δεν μπορείς να δώσεις στο όνομα αρχείου τα σύμβολα : και \ Ακριβώς, Δηλαδή δέν γίνεται αυτό μέ κάποιο τρόπο; Πρέπει νά γίνεται δέν νομίζω πώς ό σύντροφος parsifal θα έλεγε κάτι πού δέν γίνεται. Πιό πάνω έχω γράψη ένα απόσπασμα από απάντηση του σε έναν άλλο σύντροφο
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Με συγχωρείς αν προκάλεσα μπέρδεμα, αλλά τα παιδιά από πάνω έχουν φυσικά δίκιο: Δε μπορείς σε έναν κατάλογο που δημιουργείς να δώσεις όνομα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους χαρακτήρες : ή \. Η γραφή C:\movies στη σχετική «αργκό» ονομάζεται path ή διαδρομή. Π.χ. στο παρακάτω παράδειγμα: >C:\dir1\dir2\file.txt έχουμε την πλήρη διαδρομή ενός αρχείου με όνομα file.txt. Επειδή η οργάνωση των αρχείων και των καταλόγων στα Windows ακολουθεί τη δενδρική ιεραρχία, το παραπάνω path σημαίνει πως το αρχείο file.txt βρίσκεται μέσα στον κατάλογο dir2, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται μέσα στον κατάλογο dir1, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται μέσα στον ριζικό κατάλογο της συσκευής αποθήκευσης με γράμμα C:. Τα Windows αναθέτουν γράμματα από C μέχρι Z στις συσκευές αποθήκευσης (πιο σωστά, στα διαμερίσματα της κάθε συσκευής αποθήκευσης, αν αυτές είναι χωρισμένες σε περισσότερα από ένα διαμερίσματα). Τα A και B είναι δεσμευμένα για τυχόν οδηγούς δισκετών. Ή αν το θες και ανάποδα: Στον ριζικό κατάλογο του C: υπάρχει μεταξύ άλλων (κάποιος, κάπου, κάποτε τον δημιούργησε) και ένας κατάλογος με όνομα dir1, μέσα σε αυτόν ένας ακόμη κατάλογος με όνομα dir2 και μέσα σε αυτόν βρίσκεται το αρχείο με όνομα file.txt. Ελπίζω να είναι κατανοητά. Οπότε, με βάση τα παραπάνω, αυτό που πρότεινα είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος με όνομα movies στον ριζικό κατάλογο του δίσκου C:. Αυτό για δύο λόγους: 1. Για να αποφευχθεί η ύπαρξη ελληνικών χαρακτήρων στο path του καταλόγου εργασίας του DVD Flick. Αυτό είναι γνωστό πρόβλημα του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά ούτως ή άλλως το πρόγραμμα εμφανίζει σχετικό μήνυμα λάθους που ειδοποιεί τον χρήστη σε αυτήν την περίπτωση 2. Για να αποφευχθεί μεγάλο πλήθος χαρακτήρων στο path των αρχείων με τα οποία εργάζεται το DVD Flick. Μερικά προγράμματα έχουν πρόβλημα στο να προσπελάσουν ένα αρχείο όταν το path του αρχείου είναι μεγαλύτερο από 255 χαρακτήρες. Πλέον αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για τα περισσότερα προγράμματα, αλλά είναι καλό να προφυλάττουμε τον εαυτό μας (και τα νεύρα μας) έναντι του ενδεχομένου κάποιο από τα βοηθητικά προγράμματα που καλεί το DVD Flick να χαρακτηρίζεται από τη συγκεκριμένη προβληματική συμπεριφορά
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Πάντως, νομίζω ότι στο dvdflick, αν γράψεις σαν προορισμό το C:\movies θα στο δημιουργήσει μόνο του. Αλλιώς, φυσικά και γίνεται, αλλά όχι αν πάρεις κυριολεκτικά τις οδηγίες. Διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", διπλό κλικ στο "Τοπικός δίσκος C", μετά μόλις σου εμφανίσει τα περιεχόμενα του δίσκου C πας στο μενού "Αρχείο" και επιλέγεις από το υπομενού "Δημιουργία-->Φάκελος". Θα σου δημιουργήσει έναν φάκελο στον κεντρικό κατάλογο του δίσκου C: με το όνομα "Φάκελος" και θα το έχει ήδη επιλεγμένο για να γράψεις το όνομα που θέλεις. Απλά γράψε movies και πάτα ENTER στο πληκτρολόγιο και είσαι έτοιμος. Υ.Γ. Διαχείρηση αρχείων και φακέλων στα windows.
paylospaylidis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Πάντως, νομίζω ότι στο dvdflick, αν γράψεις σαν προορισμό το C:\movies θα στο δημιουργήσει μόνο του.Αλλιώς, φυσικά και γίνεται, αλλά όχι αν πάρεις κυριολεκτικά τις οδηγίες. Διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", διπλό κλικ στο "Τοπικός δίσκος C", μετά μόλις σου εμφανίσει τα περιεχόμενα του δίσκου C πας στο μενού "Αρχείο" και επιλέγεις από το υπομενού "Δημιουργία-->Φάκελος". Θα σου δημιουργήσει έναν φάκελο στον κεντρικό κατάλογο του δίσκου C: με το όνομα "Φάκελος" και θα το έχει ήδη επιλεγμένο για να γράψεις το όνομα που θέλεις. Απλά γράψε movies και πάτα ENTER στο πληκτρολόγιο και είσαι έτοιμος. Υ.Γ. Διαχείρηση αρχείων και φακέλων στα windows. ok ευχαριστω πολυ ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.