Προς το περιεχόμενο

My new gaming rig! coming soon...

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ρε γ@μώτο μου!!!

Πάντως πιστεύεις με βγάζει το 860w;

για όλα αυτά που είπα;

σε κάτι reviews λέγανε πως η nVIDIA

προτείνει 650+ για SLI gtx285

άρα λογικά θα είμαι οκ...

και λογικά θα είμαι οκ και με το νερό

σωστά;

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι αυτό σου λεω, υπό normal συνθήκες δεν θα χρειαστείς πάνω από 650 watt αλλά όταν overclockαρεις και κάνεις volt mods οι απαιτήσεις σε watt και τάσεις αυξάνονται εκθετικά. Μην ξεχνάς ότι θα έχεις τετραπύρηνο CPU και αν πας σε SLI και οι κάρτες μονταρισμένες, όλα μαζί θα τραβάνε τα κέρατά τους.

Δημοσ.

Κάπου μπερδευτήκαμε...

εγώ σε ρωτάω αν θα είμαι οκ με 860w

μαζί με o/c + watercooling...

μαμά το ξέρω ότι θα είμαι οκ...

Δημοσ.

Όχι δεν μπερδευτήκαμε, σου λεω ότι η NVidia προτείνει 650+ τροφοδοτικό όπως λες, γιατί όπως σου τα υπολόγισα και πριν δεν θα χρειαστείς παραπάνω 650 watt (εαν και εφόσον όλα παίζουν στα defaults τους), oπότε είσαι καλυμμένος απο ένα PSU των 860 Watt (για να έχεις και κάποιο headroom). Αν όμως εσύ σκοπεύεις να του αλλάξεις τα φώτα του συστήματός σου στο overclocking με ότι συνεπάγεται αυτό, οι απαιτήσεις αλλάζουν και ίσως τα 860 Watt να μην αρκούν. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι το efficiency των τροφοδοτικών πέφτει όσο αυξάνεται το load. Όσο πιο κοντά βρίσκονται τα απαιτούμενα από το συστημά σου watt σε αυτά που ονομαστικά μπορεί να αποδώσει το τροφοδοτικό σου τόσο το efficiency αυτού πέφτει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τραβάει πολύ περισσότερα watt από την πρίζα απ'οτι μπορεί να αποδώσει και απ'όσα πραγματικά απαιτούνται, κάνοντας κακό στην τσέπη σου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άσε που ζορίζεις πολύ το τροφοδοτικό σου μειώνοντας κατά πολύ την διάρκεια ζωής του.

Δημοσ.

Ε ωραία...

τότε γιατί είχαν όλοι πρόβλημα με το

τροφοδοτικό που είχα διαλέξει στη αρχή;

έλεος!

μια χαρά δεν είναι και τα enermax; τι έχουν;

και από ότι φαίνεται αν θες να φτιάξεις ένα

pc για να το λιώσεις στα clockια, ένα τροφοδοτικό

1000w+ είναι μονόδρομος και όχι υπερβολή!

(δεν στην λέω... την αγανάκτησή μου βγάζω:cry:, ελπίζω να μην με παρεξήγησες:P...)

EDIT:

Λοιπόν θα πάρω το enermax 1200+watt

καλύτερα να είμαι υπερκαλυμμένος παρά

τσίμα τσίμα...

εξάλλου και γ@μώ τις εταιρίες είναι η enermax

Δημοσ.

sorry παιδες αλλα ελεος με τα τροφοδοτικα και τα watt... ενα seasonic/enermax/pc power κτλ απο 850 και πανω θα αντεξει για πλακα :-(

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι να πάρω;

CM - Cosmos S

VS

CM - HAF 932 ?

Το Cosmos S το είχα στο προηγούμενο PC μου...

Μου άρεσε απίστευτα!

έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος!

το HAF 932 λέει τίποτα;

μου αρέσει εμφανισιακά αλλά

δεν έχει σήτα στους ανεμιστήρες...

αποκλείεται να έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής!

όμως νομίζω από θέμα λειτουργικότητας είναι καλύτερο από το Cosmos S!

έχει σε καλύτερα σημεία τρύπες για τα καλώδια και διαφορετική τοποθέτηση HDDs!

Έχω φάει σκάλωμα!

να γυρίσω στο γνωστό και σίγουρα ποιοτικό Cosmos S; η να πάω στο HAF 932;

Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω ΗΑF 932,το κουτί έχει φοβερό airflow λόγω των τεράστιων ανεμιστήρων του και θα δείς σίγουρα σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες μέσα στο σύστημα.

Όσο γι'αυτο που λένε για τα φίλτρα σκόνης ναι είναι ενα μικρό ελλάτωμα αλλα δεν είναι και τόσο τρομερό το πρόβλημα όπως το παρουσιάζουν κάποιοι!!

Εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τη σκόνη.Έχει πολλές τρύπες για πολύ καλό cable managment και γενικά είναι πολύ ευρύχωρο.Εκπληκτικό κουτί.

Δημοσ.

Κοίτα, δεν με πολύ ενδιαφέρει το air flow διότι θα πάω σε νερό πολύ σύντομα από την αγορά του κουτιού...

Κατά τα άλλα αν υποθέσουμε ότι ήταν και τα 2 στα ίδια χρήματα και σου άρεσαν το ίδιο, γιατί θα έπαιρνες το HAF 932 και όχι το Cosmos S; η το αντίστροφο;

Δημοσ.

Κοντα στα 600w θα ειναι το συστημα που περιγραφεις με δυο καρτες γραφικων, και ολα stock, και η οθονη μεσα.

Αν αρχισεις να το πειραζεις και να το ανεβαζεις μπορει να φτασει και 800w.

Ποσες ωρες την ημερα σκοπευεις να το εχεις αναμενο?

Δημοσ.

Πρεπει να το φυσας το χρημα εσυ, για 24/7 και 700W μεσο ορο.

50 ευρω το μηνα θα σου βγαινει η ΔΕΗ παραπανω. Βαλε 55 ευρω το μηνα το κοστος να εισαι μεσα.

0,07 ευρω την ωρα χοντρικα, για μια μεση τιμολογιακη κλιμακα. Αν πας παραπανω, ανεβαινει. Καλο κουραγιο, και πανω απο ολα, καλα benchmarks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...