Προς το περιεχόμενο

Πάλι φταίχτης τα videogames

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όχι ρε φίλε. Να πάει να σκοτώσει ένα παιδί άλλα παιδιά, ήταν εντελώς αδιανόητο.

Κάτσε ρε συ αυτό δεν είναι επιχείρημα. Λες και το μοναδικό που άλλαξε από τότε μέχρι τώρα είναι τα παιχνίδια. Η περιθωριοποίηση πλέον συμβαίνει από νωρίς. Τράβα στο νηπιαγωγείο και θα δεις κλίκες. Το σχολείο και η ζωή έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και σε γνώσεις και σε νοημοσύνη αλλά και σε social skills. Η ψυχική υγεία είναι πιο πίσω (σε προτεραιότητα) από τον οδοντίατρο γιατί το χαμόγελο πόζας είναι σημαντικότερο από τη χαρά. Οι ημικρανίες στα νήπια είναι υψηλότερες από ποτέ. Τα όπλα βρίσκονται παντού.

Κοιτάμε το χορτάρι και χάνουμε το δάσος με τα μπαομπάμπ.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aμα εισαι νορμαλ ατομο τα παιχνιδια δεν επηρεαζουν.

Αμα εισαι psycho ε τοτε επηρεαζουν και παραεπηρεαζουν.

Για αυτο να απαγορευτουν οι παιχνιδοσυζητησεις κτλ στο ινσομνια.

Δημοσ.

[quote=Aigeas;2613214

Τουλάχιστον μια σοβαρή ρώσικη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών δεν υπάρχει να σκοτώνουμε και κανέναν αμερικανό; Έχουμε βαρεθεί να σκοτώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους.

Δεν ξέρω αν είνα ρώσικης εταιρείας, αλλα το Red Alert 2-3 το έχω λατρέψει!!!!:devil:

Δημοσ.
Κάτσε ρε συ αυτό δεν είναι επιχείρημα. Λες και το μοναδικό που άλλαξε από τότε μέχρι τώρα είναι τα παιχνίδια. Η περιθωριοποίηση πλέον συμβαίνει από νωρίς. Τράβα στο νηπιαγωγείο και θα δεις κλίκες. Το σχολείο και η ζωή έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και σε γνώσεις και σε νοημοσύνη αλλά και σε social skills. Η ψυχική υγεία είναι πιο πίσω (σε προτεραιότητα) από τον οδοντίατρο γιατί το χαμόγελο πόζας είναι σημαντικότερο από τη χαρά. Οι ημικρανίες στα νήπια είναι υψηλότερες από ποτέ. Τα όπλα βρίσκονται παντού.

Κοιτάμε το χορτάρι και χάνουμε το δάσος με τα μπαομπάμπ.

Έκανες copy-paste την άποψή μου.

Ακριβώς αυτό είναι κατά τη γνώμη μου, η αποξένωση και η απόρριψη απο τον κοινωνικό περίγυρω είναι το κυριότερο πρόβλημα. Και ακολουθεί το holywood και η τηλεόραση imho.

Και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τόσοι πολλοί επιμένουν στην άποψη πως τα βιντεοπαιχνίδια ήταν η αιτία και όχι απλώς ένα σύμπτωμα. Για μένα είναι απόλυτα λογικό όταν κάποιο παιδί κρύβει μέσα του μίσος και εκδικητικές σκέψεις για τους συμμαθητές του που τον χλευάζουν και τον έχουν στο φτύσιμο, να το εξωτερικεύει μέσω διαφόρων τρόπων, ενας εκ των οποίων είναι και τα videogames με βίαιο περιεχόμενο. Το ότι παίζω εγώ, ή ο αδερφός μου, ή ο γείτονας, ή ο οποιοσδήποτε τέλος πάντων, βιντεοπαιχνίδια δε σημαίνει πως έχουμε προδιαγραφές να γίνουμε psycho killers. Δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε επαρκείς συνθήκη. Άλλη πιθανή μορφή εκδήλωσης της διανοητικής διαστροφής του θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η βιαιοπραγία ενάντια σε ζώα. Γιατί αυτή δεν εξετάζεται ποτέ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι σαν να λέμε ότι "επειδή εγώ δεν παθαίνω επιληψία με τα videogames, αυτοί που παθαίνουν, δεν το παθαίνουν από τα βιντεοπαιχνίδια, απλά κάποια στιγμή θα τους έπιανε επιληψία"

Μπορεί να μην τους έπιανε και ποτέ η κρίση βέβαια σε όλη τους τη ζωή. Πολλοί έμαθαν ότι είχαν επιληψία, παίζοντας. Άρα υποχρεωτικά μπήκε μία πινακίδα για τους επιληπτικούς.

Με τους μελλοντικούς σχιζοφρενείς όμως, τι πινακίδα να βάλεις; Επικίνδυνο για παιδιά που ίσως έχουν τάσεις σχιζοφρένειας;

Απλά ψάχνεις μια μέση οδό, λογική για όλους.

Δημοσ.

Το γεγονός πως το παλικάρι ζούσε με έναν πατέρα που είχε 15 (δεκαπέντε) όπλα στο σπίτι, δε μας λέει κάτι ε;

Δημοσ.
Το γεγονός πως το παλικάρι ζούσε με έναν πατέρα που είχε 15 (δεκαπέντε) όπλα στο σπίτι, δε μας λέει κάτι ε;

ε το παλικάρι αμα είχε ο πατέρας του 15 γυναίκες θα γινόταν ο επόμενος βιαστής αμα είσαι λοξός ολα τα ερεθίσματα απο το περιβαλλον σου τελικά σε οδηγούν σε λάθος δρόμο..

φαντάσου να ειχε 15 τοστιέρες... ο τυπάς θα γινόταν τοστ.. :-(

Δημοσ.

Δείτε ένα βίντεο που έστειλα και στο troktiko, πώς αυτό το πιτσιρίκι να μην κσεφτεί όταν μεγαλώσει να καθαρίσει κάποιον που θα του την "πεί"???

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ότι όλα είναι σε συνάρτηση:

όσο φυσιολογικό είναι να έχεις 15 πιστόλια στο σπίτι, άλλο τόσο φυσιολογικό είναι να κόβεις κεφάλια, έστω και εικονικά. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που να το θεωρεί λογικό αυτό το τελευταίο, πλην από τις κατασκευάστριες εταιρείες λογισμικού.

Λες κι αν έπαυαν αυτά τα παιχνίδια θα εξαφανίζονταν οι gamers....

Y.Γ

Ίσα-ίσα εμείς οι αρχαίοι gamers που το είδαμε όλο το κόλπο από την αρχή, θέλουμε να δούμε τίποτα καινούργια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν τόσο στάσιμη φαντασία.

Δημοσ.

Mας λεει οτι θα το εκαναν πιθανον και αλλα σαλταρισμενα παιδια τα οποια δεν εχουν προσβαση σε οπλα.

Δημοσ.

Εν τω μεταξυ εγω πηγαινα σ ενα σχολειο 10 λεπτα απο κει...ειναι διαφορετικη η κατασταση στα γερμανικα σχολεια και πιστευω πως τα videogames δεν ειναι η κυρια αιτια που συμβαινουν αυτα σε σχολεια του εξωτερικου..

Ειδικα δε στη Γερμανια τα παιχνιδια ειναι ''entscharft'' που λεν και οι γερμανοι, δηλαδη σημαντικα κομμενα και λιγοτερο βιαια.

Π.χ. κοβεται το πολυ αιμα, δεν υπαρχει διαμελισμος, μεχρι κ σ ενα παιχνιδι (half life) οι ανθρωποι-στρατιωτες ειχαν αντικατασταθει απο ρομποτ και με οτι αυτο συνεπαγεται. Γενικα να ξερετε οτι για τη Γερμανια γινονται ειδικες μετατροπες των παιχνιδιων, σε σημειπ που το παιχνιδι να διαφερει αρκετα απο το αντιστοιχο που παιρνουμε εμεις εδω

Δημοσ.

Μου αρέσει που μερικοί συμφωνείτε οτι τα παιχνίδια παίζουν ρόλο στο να επηρεάσουν τη ψυχοσύνθεση του κάθε κωλόπαιδου ώστε να δημιουργήσει μακελειό.

Ξεχνάτε βασικό παράγοντα.ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που περιέχουν μακελειό έχουν ένα ΓΑΜ.....ΝΟ 18+ ESRB notice και το παρόμοιο ευρωπαικό,ασιατικό.Κοιτάξτε να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς τους γονείς που αγοράζουν τέτοια παιχνίδια στα βλαστάρια τους ακόμα και σε αυτούς που τα πουλάνε σε ανήλικους.

Δηλαδή επειδή κάποια παιδάκια χάνουν λάδια(βαλβολίνες) θα σταματήσει μια από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες να βγάζει από τους πιο επικερδείς τίτλους (Βία); Σκεφτείτε και λίγο για ποιον λόγω υπάρχουν οι ρημάδες επισημάνσεις καταλληλότητας στα games και στις τσόντες.Δηλαδή εγώ αν πάω ένα 8χρονο και τον βάλω να δεί το Saw θα φταίει η Evolution Entertainment ή μήπως το dvd player.Ας είμαστε στοιχειωδώς έξυπνοι κ σοβαροί σε τέτοια θέματα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Δηλαδή εγώ αν πάω ένα 8χρονο και τον βάλω να δεί το Saw θα φταίει η Evolution Entertainment ή μήπως το dvd player

Εμένα πάντως μου έβγαλε τρελό γέλιο. Κινδυνεύω γιατρέ μου;

:lol:

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορείς να τα ρίξεις όλα στα videogames, αλλά βέβαια δεν μπορείς και να τα εξαιρέσεις από τις αναφορές. Είναι το -νέο- οικογενειακό περιβάλλον, είναι τα παιδιά-τέρατα που έχουν χάσει κάθε αθωότητα, είναι η τηλεόραση, είναι τα περιοδικά, είναι και τα videogames, είναι και λίγο η επιρρέπεια του κάθε ενός στην παλαβομάρα. Όπως είπα και στον διάολο, είναι όλα σε συνάρτηση. Αυτός ο κόσμος πάει κατά διαόλου!

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά, ας καγχάσω για τη βαθμολογία και το τι σημαίνει αυτή ως προς το υλικό του παιχνιδιού αλλά και τους περιορισμούς στην πρόσβαση που αυτή η βαθμολογία πρακτικά εξασφαλίζει.

Κατά τα λοιπά, με το gaming να αποτελλεί έως και επάγγελμα, συνεχίζω να πιστεύω πως είναι ουτοπικό να λέμε πως δεν ασκεί επίδραση.

Επαναλλαμβάνω, αυτό δε σημαίνει πως η ερμηνεία που έδωσε ο ΥΠΕΣ της Βαυαρίας στέκει. Απλά, μη φτάσουμε από την ανάγκη να αντιταχτούμε σε αυτούς που βλέπουν στα παιχνίδια τον ηλεκτρονικό εξαπωδό, στην απόλυτη άρνηση της επίδρασής τους.

Δημοσ.

Οποιοδήποτε ερέθισμα δεχτείς στην ζωή σου μπορεί να σε επηρεάσει είτε τα βίαια βιντεοπαιχνίδια είτε η barbie που σου έπαιρναν για δώρο γενεθλίων. Δεν μπορεί να μην σε επηρεάσει, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει αυτό και προσωπικά δεν βγάζω τα videogames απ' έξω.

Το να βγαίνει όμως ένα υπεύθυνος (?!) με το κύρος (?!) του υπουργού -που χωρίς να έχουν προλάβει να αναλυθούν τα αίτια της τραγωδίας- κατηγορεί δημόσια τα παιχνίδια που έπαιζε σπίτι του ο νεαρός το θεωρώ ηλίθιο κι επικίνδυνο. Θα αρχίσουν πάλι τα πρωτοσέλιδα να γράφουν ό,τι να 'ναι ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι έφταιγε τελικά το στραβό του το κεφάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...