Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση προγραμμάτων σε Ubuntu


Last

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας καταρχας!!Ειμαι ενας καινουριος χρηστης των Linux Ubuntu 8.10 και θελω να εγκαταστησω καποια βασικα προγραμματα αλλα δυστυχως μου ειναι αδυνατο.Ελπιζω να με βοηθησετε με τα παρακατω προβληματακια,γιατι μου ειναι απαραιτητα τα προγραμματα καθως χρησιμοποιω μονο ubuntu.α)Υπαρχει καποιος τροπος να εγκαταστησω προγραμματα με καταληξη .exe και .bin Huh?? β)Υπάρχουν καπου drivers για εκτυπωτη Lexmark p700 series και καμερα Logitech Quickcam express ??Και γ)υπάρχει καποιο προγραμμα αναλογο του DVDFab Platinum για αντιγραφη DVD η τουλαχιστον ενα προγραμμα που να μετατρεπει αρχεια .avi σε αρχεια που μπορουν να παιξουν σε dvd players???Ευχαριστω προκαταβολικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ Last,

 

1ον) οι καταλήξεις δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στα Linux.

2ον) τα .exe είναι πατέντα του Βασιλάκη οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανένα άλλο λειτουργικό.

 

Αν θες να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα των Windows στο Linux μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Wine. Οι συμφορουμήτες μας θα σε βοηθήσουν περισσότερο γιατί και εγώ είμαι σχετικά καινούργιος σε Linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο αρχείο /etc/apt/sources.list βρίσκονται τα sources. Αυτά είναι πηγές από τις οποίες μπορείς εύκολα να εγκαταστήσεις και να ενημερώσεις τα εγκατεστημένα πακέτα που έχεις στο λειτουργικό σου. Μπορείς να προσθέσεις νέες πηγές αν επεξεργάζεσαι το εν λόγω αρχείο (με το πρόγραμμα gedit, για παράδειγμα) με δικαιώματα διαχειριστή (με χρήση sudo).

 

Η εγκατάσταση πακέτων από sources γίνεται με το apt-get και δικαιώματα διαχειριστή. Έτσι, για να εγκαταστήσεις το πακέτο amsn, για παράδειγμα, αυτό που πρέπει να κάνεις τελικά είναι να γράψεις στο terminal sudo apt-get install amsn. Ομοίως και για κάθε άλλο πακέτο, εφόσον αυτό περιέχεται σε κάποιο από τα sources σου.

 

Υπάρχουν, επίσης, και πακέτα σε μορφή .deb, τα οποία μπορείς, αφού τα κατεβάσεις τα από τον browser ή τα μεταφέρεις από φλασάκι, να τα εγκαταστήσεις απλά ανοίγοντάς τα.

 

Για να τρέξεις .exe πρέπει να βεβαιωθείς ότι διαθέτεις τα πακέτα: gcc και wine. Παρόλα αυτά, εφόσον έχεις περάσει σε άλλο λειτουργικό, είναι καλύτερα να απεξαρτηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο από .exe και να κοιτάξεις ή για εκδόσεις Ubuntu/Debian των προγραμμάτων που θες να τρέξεις, ή για open-source alternatives.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για ποια exe μιλαμε?παντως οχι drivers....;) λοιπον υπαρχουν απειρες εφαρμογες για να κανεις καλα την δουλεια σου

ξεκινα με 2 πραγματα..

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=254

 

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=32

 

για dvd και εικονες θα σου χρειαστουν acetone2iso και devede...

 

οριστε και ο εκτυπωτης http://users.cybercity.dk/~dko12479/

 

για την καμερα σου ισως αυτο--> http://www.lrr.in.tum.de/~acher/quickcam/quickcam.html

 

βεβαια δωσε στο τερματικο ενω την εχεις συνδεδεμενη --> lsusb για να δουμε ακριβως για ποιο τσιπακι μιλαμε.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ χρειαστεί τίποτα για την κάμερά σου - δες αν δουλεύει π.χ. με το Skype ή Camorama...

Για

για αντιγραφη DVD
δες το K3b ..
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μετατροπή αρχείων video σχεδόν από οποιαδήποτε προς σχεδόν οποιαδήποτε (έχω την εντύπωση) μορφή, δεν έχεις παρά να εγκαταστήσεις το πακέτο winff. Δηλαδή ανοίγεις μια οθόνη τερματικού και γράφεις:

 

sudo apt-get install winff

 

Πατάς enter, δίνεις τον κωδικό σου και είσαι έτοιμος. Εγώ το είχα δοκιμάσει πριν από λίγο καιρό οπότε και μετέτρεψα σε φορμά DVD (mpg) κάποια ταινία που είχα κατεβάσει. Την έγραψα στη συνέχεια σε ένα δισκάκι dvd και την έβαλα στο player και έπαιζε κανονικά. Το πρόγραμμα Winff θα δεις είναι πολύ απλό στη χρήση του... Του εισάγεις το αρχείο της ταινίας που θέλεις να μετατρέψεις και σου ζητάει να του πεις το φορμά στο οποίο θέλεις να την μετατρέψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α)Υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσω προγράμματα με κατάληξη .exe και .bin Huh??

 

Όπως σου είπανε και τα παιδιά από πάνω τα αρχεία .exe είναι το εκτελέσιμο αρχείο των Windows. Μερικά προγράμματα τρέχουνε αρκετά καλά με το Wine(βλέπε Wikipedia

Ενημερωτικά, τα περισσότερα Open-source προγράμματα γίνονται port σε Linux και λοιπά λειτουργικά συστήματα.

 

Ο ευκολότερος τρόπος για εγκατάσταση προγραμμάτων γίνεται από το μενού στην πάνω μπάρα στο Add/remove programs.Απ'ότι κατάλαβα από το post σου δεν είσαι εξομοιωμένος με το Linux οπότε καλύτερα να μην ασχοληθείς με το terminal από τώρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...