Αδμιν Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το ΦουΣουΦου εβγαλε λιστα με τις διανομες που δεν ειναι GNU. CentOS & RHEL Debian Fedora Gentoo Mandriva openSUSE Slackware Novell SLES/SLED Ubuntu Ολα τα BSD http://www.gnu.org/philosophy/common-distros.html Οπως καταλαβαινετε, αφου η Fedora ειναι στο black list, θα παρει ποδι... ...ο rms απο το avatar μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Και ένα voice interview του Stallman στο οποίο κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη θέση: http://cisx1.uma.maine.edu/~wbackman/bsdtalk/bsdtalk132.ogg Σεβαστό το ότι δεν θέλουν να κάνουν καμία απολύτως παραχώρηση στην ελευθερία λογισμικού (υπολογιστή ή firmware hardware), επίσης σεβαστό το να χρησιμοποιεί κάποιος μια διανομή που δεν είναι τόσο κάθετη στην πολιτική της. Κατά τη γνώμη μου το να διευκολύνει μια διανομή τη χρήση μη ελεύθερου λογισμικού δεν είναι κάτι κακό, στο κάτω κάτω η επιλογή χρήσης ή όχι μη ελεύθερου λογισμικού εξακολουθεί να βρίσκεται στον χρήστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Τσατίστηκε ο nske που είναι και το Gentoo μέσα. :p:p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 μαλιστα....και ποια ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Αρκούσε να πούνε ποιες διανομές είναι recommended, αφού είναι συγκριτικά ελάχιστες Δε ξέρω πόσο νόημα έχει να απορρίπτουν σε μια τέτοια λίστα projects τα οποία είναι εντελώς αυστηρά σε θέματα πολιτικής και εξετάζουν προσεκτικά τις όποιες εξαιρέσεις per-case (π.χ. firmwares). Θα ήταν άδικο και λάθος να δημιουργηθεί η εντύπωση σε κάποιον άσχετο ότι όλα αυτά τα projects αδιαφορούν για τη σημασία του ελεύθερου λογισμικού. μαλιστα....και ποια ειναι? Αναφέρουν κάποιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Αδμιν για BLAG σε βλεπω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Το ΦουΣουΦου εβγαλε λιστα με τις διανομες που δεν ειναι GNU. Μου αρέσει η ορολογία του adslgr... To GNU δεν είναι ούτε στάνταρντ, ούτε χρώμα, ούτε γεύση για να «είναι GNU» μια διανομή ή όχι. Το GNU είναι μια συλλογή συγκεκριμένων προγραμμάτων, τα οποία έχει ο καθένας δικαίωμα να αναδιανείμει και τίποτα παραπάνω. Η λίστα αυτή παραθέτει τις διανομές που περιλαμβάνουν - πέρα από το GNU - και software το οποίο δεν είναι ελεύθερο, σύμφωνα με τον ορισμό του «ελεύθερου» που δίνει το FSF. Υ.Γ.: Παρ' όλο που το FSF δεν έχει καμία απαίτηση, είναι προφανές ότι το να είχε απαίτηση το software του να διανέμεται μόνο μαζί με ελεύθερο software θα καθιστούσε το GNU non-free (τουλάχιστον σύμφωνα με το Debian, βλ. DFSG #9). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Αδμιν για BLAG σε βλεπω! Ειναι πολυ stable αυτο ρε συ. Fedora 8 based. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 To GNU δεν είναι ούτε στάνταρντ, ούτε χρώμα, ούτε γεύση για να «είναι GNU» μια διανομή ή όχι. Το GNU είναι μια συλλογή συγκεκριμένων προγραμμάτων, τα οποία έχει ο καθένας δικαίωμα να αναδιανείμει και τίποτα παραπάνω. Η λίστα αυτή παραθέτει τις διανομές που περιλαμβάνουν - πέρα από το GNU - και software το οποίο δεν είναι ελεύθερο, σύμφωνα με τον ορισμό του «ελεύθερου» που δίνει το FSF. Έλα ντε, κι εγώ κατάλαβα ότι και καλά δεν έχουν τα gnu tools αυτές οι διανομές... (να διόρθωνα και την υπογραφή ) Σχετικά με το debian έγιναν κάποιες αναθεωρήσεις στο όλο ζήτημα με το κλειστού κώδικα λογισμικό στη νέα έκδοση; Είχες παραθέσει ένα link με τις προτάσεις νομίζω προ κυκλοφορίας του lenny Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 νομίζω ψηφίστηκαν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 (Δεχομεθα προτασεις για νεον avatar) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 (Δεχομεθα προτασεις για νεον avatar) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.